string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Een ton tijdens benefietavond voor Stichting Opkikker.

Dinsdag 10 mei 2016 om 09:27

De benefietavond voor Stichting Opkikker heeft maandagavond een bruto-opbrengst van 100.100 euro opgeleverd. Het was voor de zesde keer dat de exclusieve avond in Autoborg van sponsorrelatie Noordlease werd georganiseerd. Na vijf opeenvolgende edities, waarbij Make-A-Wish Nederland centraal stond, stond de benefietavond dit jaar voor het eerst in het teken van de nieuwe maatschappelijk partner Stichting Opkikker.

Deze stichting en FC Groningen in de Maatschappij hebben een partnership gesloten voor een periode van drie seizoenen. De partijen slaan de komende jaren de handen ineen om aandacht te vragen en geld te genereren voor de doelstelling van Stichting Opkikker; het organiseren van dagen van ontspanning voor gezinnen met een ziek kind. De jaarlijkse benefietavond is zo’n gelegenheid.
Goede doelen
FC Groningen heeft in september 2010 de Stichting FC Groningen in de Maatschappij in het leven geroepen. Binnen deze stichting heeft de club een groot aantal goede doelen geadopteerd, waaronder de projecten Scoor een boek!, OldStars FC Groningen, de FC Groningen Buurt Battle en het Ronald McDonald Huis Groningen.
Voorzitter van de Stichting FC Groningen in de Maatschappij is Max van den Berg, tot voor kort Commissaris van de Koning in Groningen. Oranje-international en voormalig FC Groningen-speler Arjen Robben is ambassadeur van de Stichting FC Groningen in de Maatschappij. Eén van de doelstellingen van de stichting is om zoveel mogelijk gelden te genereren voor de diverse goede doelen. In dat kader werd ook de benefietavond georganiseerd.
Veiling
Tijdens de avond – waarbij de presentatie in handen was van Carrie ten Napel  en Jacques d’Ancona – werd traditiegetrouw ook een veiling gehouden, waarbij exclusieve kavels langskwamen. Bijvoorbeeld een driedaagse voetbalreis naar de Spaanse El Clásico FC Barcelona – Real Madrid van volgend seizoen, aangeboden door Sportstadion. Of een kavel waarbij met 10 personen wordt geassisteerd op één van de Super Opkikkerdagen van Stichting Opkikker om 10 gezinnen uit de doelgroep van de stichting een volledige dag ontspanning te bieden. Twee bieders besloten beiden het hoogste bod van 8.000 euro op tafel te leggen, waardoor het kavel in één klap niet alleen in waarde verdubbelde, maar de stichting bovendien op een dubbele inzet mag rekenen.
Optredens
De avond werd wederom omlijst met optredens van top-artiesten als Ernst Daniël Smid, Lenette van Dongen en Casino Royale.

Gerelateerd nieuws.

1 dag geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

4 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard