string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

‘Druk bezig met versterking van de selectie’.

Dinsdag 28 juli 2015 om 14:30

In de 539ste nieuwsbrief van directie en management van FC Groningen blikt algemeen directeur Hans Nijland onder meer terug op de afsluiting van de voorbereidingsperiode, kijkt hij vooruit naar de strijd om de Johan Cruijff Schaal en gaat hij in op de stand van zaken op de transfermarkt.

“Afgelopen zondag hebben we de voorbereidingsperiode afgesloten met een oefenwedstrijd tegen Roda JC Kerkrade. Deze week trainen de eerste selectie en Jong FC Groningen nog op Sportpark De Koepel in Haren. Vanaf volgende week maandag worden de trainingen van beide selecties hervat op het gerenoveerde Sportpark Corpus den Hoorn.”
Cruijff Schaal
“Deze week staat in het teken van de strijd om de Johan Cruijff Schaal. Deze traditionele openingswedstrijd van het seizoen tegen landskampioen PSV wordt zondag gespeeld in de Amsterdam ArenA. We zullen daarbij gesteund worden door ruim vierduizend supporters. De aftrap van dit prestigeduel om de eerste tastbare prijs van het nieuwe seizoen is om 18.00 uur en de wedstrijd is tevens live te zien op FOX Sports en het open kanaal van FOX.”
“Vrijdagmiddag is er op het bondsbureau van de KNVB in Zeist een gezamenlijke persconferentie ter voorbeschouwing op het duel om de Johan Cruijff Schaal. Daarbij zullen de trainers en aanvoerders van beide teams aanwezig zijn. Namens FC Groningen zijn dit dus Erwin van de Looi en Rasmus Lindgren, die dit seizoen de aanvoerdersband van Maikel Kieftenbeld overneemt.”
Transfermarkt
“Kieftenbeld heeft een mooie transfer gemaakt naar het Engelse Birmingham City FC. Wij gunnen hem deze overgang van harte, maar zijn er niet gelukkig mee. Aan de vooravond van de start van de nieuwe competitie wil je liever geen basisspelers meer kwijtraken en zeker geen gewaardeerde kracht als Kieftenbeld, die ook nog eens je aanvoerder is. Zoals inmiddels mogelijk bekend is, hadden we hierbij echter te maken met een gelimiteerde transfersom in het contract van de speler.”
“Wij hadden met deze bepaling ingestemd omdat het vorig jaar één van de uitkomsten was van de contractonderhandelingen. De gelimiteerde transfersom was destijds één van de voorwaarden van Kieftenbeld om zijn verbintenis met twee seizoenen te verlengen, anders was hij sowieso transfervrij uit Euroborg vertrokken. Bij een gelimiteerde transfersom bestaat natuurlijk altijd de kans dat een geïnteresseerde club dat bedrag op tafel legt. Dat bleek in het geval van Kieftenbeld Birmingham City te zijn.”
“Tot 1 september is de transfermarkt geopend en blijft het gevaar bestaan dat er nog spelers ongewenst vertrekken. Dat is echter een gegeven. Hoewel deze situatie absoluut niet wenselijk is – wij roepen dit al jaren – is de regelgeving nu eenmaal zo en vooralsnog lijkt die helaas niet te veranderen. Aan de andere kant hebben wij zelf nu ook nog de mogelijkheid ons te versterken. En daar zijn we achter de schermen druk mee bezig!”
Roelof Blokzijl
“Vanmiddag (dinsdag – red.) is een grote afvaardiging van FC Groningen bij de plechtigheid van Roelof Blokzijl geweest. Roelof overleed vorige week nadat hij onwel was geworden tijdens werkzaamheden in Euroborg. Hij is 67 jaar geworden. Roelof was al jarenlang een zeer gewaardeerde vrijwilliger binnen FC Groningen en was nagenoeg dagelijks op de club te vinden voor allerlei hand- en spandiensten. Wij wensen de familie van Roelof heel veel sterkte bij het verwerken van dit grote verlies.”
FC Groningen TV
“Vrijdagavond gaan de reguliere wekelijkse uitzendingen van FC Groningen TV op FOX Sports weer van start. In tegenstelling tot de afgelopen jaren is FC Groningen TV dit seizoen te zien op de vrijdagavond. De uitzendingen, die ongeveer een kwartier duren, beginnen iedere vrijdag om 18.15 uur en worden daarna op verschillende momenten herhaald.”
“Net als in de afgelopen seizoenen zal de wekelijkse uitzending van FC Groningen TV ook weer te zien zijn op OOG TV in een carrousel vanaf zaterdagmiddag tot zondagochtend. Daarnaast zullen de programmamakers Emiel Venema en Jos Schoenmaker gedurende het seizoen ook weer vier documentaires namens FC Groningen produceren.”
Persdag
“We kijken vanaf deze plaats ook alvast even naar volgende week als er twee belangrijke activiteiten op het programma staan bij de club: de jaarlijkse persdag en de Open Dag.”
“De persdag is volgende week maandagmiddag (3 augustus – red.) in Euroborg. Bij die gelegenheid zullen wij ten overstaan van de voltallige pers onder meer onze sportieve doelstellingen en onze begrotingscijfers presenteren.”
Open Dag
“Volgende week woensdag (5 augustus – red.) is onze Open Dag in en om Euroborg. Deze begint om 16.00 uur en duurt tot 20.00 uur. Onderdeel van de Open Dag is traditiegetrouw de spelerspresentatie, die dit jaar verzorgd zal worden door verslaggever Emiel Venema van FC Groningen TV. Morgen (woensdag – red.) zullen wij via onze communicatiekanalen, waaronder deze website, meer informatie verstrekken over het programma van de Open Dag.”
FanCorner
“Met de mededeling dat de FanCorner vandaag (dinsdag – red.) de hele dag is gesloten in verband met een personeelsbijeenkomst, besluiten we deze nieuwsbrief.”
“Tot volgende week!”

Gerelateerd nieuws.

1 dag geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

4 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard