TROTS VAN HET NOORDEN
  Volg ons ook hier: TwitterFacebookYoutubeFlogsGoogle+

  Drie Beloften beschikbaar voor Cambuur

  14-10-10 - 15:47 - Categorie: Home featured

  Aanvaller Norair Mamedov, middenvelder Danny Post en verdediger Jelle Wagenaar van Jong FC Groningen zijn tot de winterstop beschikbaar voor het eerste elftal van SC Cambuur. Dat is de uitkomst van een overleg tussen de Groningse en Friese club.

  AD

  Het drietal blijft trainen in Groningen en is – indien niet opgeroepen voor het eerste team van Cambuur – tevens inzetbaar voor de ploeg van Beloften-trainer Dick Lukkien. FC Groningen en SC Cambuur hebben dit seizoen een samenwerking op het gebied van de jeugdopleiding. Daarnaast is een gezamenlijk Beloften-team ingeschreven bij de KNVB, dat overigens volledig onder de verantwoordelijkheid van FC Groningen valt.

  Technisch manager Henk Veldmate van FC Groningen: “Naast Bob Schepers, die eigendom is van Cambuur en voor wie deze situatie al gold, heeft Cambuur de afgelopen tijd diverse keren A1-spelers Sicco Bouwer en Lucas Bijker bij de eerste selectie gehaald op het moment dat dit nodig was. Dit vanwege de Cambuur-achtergrond van deze jongens.”

  “In de praktijk is echter gebleken dat het voor de opleiding en ontwikkeling van spelers in deze leeftijd wenselijk is, dat ze zich volledig kunnen richten op hun trainingen en wedstrijden bij de A1. In plaats van deze jeugdspelers is het voor de drie genoemde spelers uit de Beloften weldegelijk een extra impuls om kans te maken op een plek in de selectie van een club in de Jupiler League.”

  Spelers uit de jeugd of het Beloften-team zijn per seizoenshelft inzetbaar voor het maken van speelminuten in het eerste elftal van FC Groningen dan wel van SC Cambuur. Op het moment dat ze een officiële wedstrijd in het eerste team hebben gespeeld, kunnen ze in de maand januari alleen door een transfer de overstap maken naar de andere club.


  Volgende Wedstrijd

  Volgende wedstrijd

  PSVFC Groningen

  Zondag 28 augustus 12:30 uur