string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

‘Deelname aan play-offs in eigen hand’.

Dinsdag 03 mei 2016 om 14:18

In de 577ste nieuwsbrief namens directie en management blikt algemeen directeur Hans Nijland onder meer terug op het uitduel met sc Heerenveen, kijkt hij vooruit naar de laatste competitiewedstrijd tegen Heracles Almelo, gaat hij in op de voltooiing van de invulling van de nieuwe technische staf en benoemt hij diverse activiteiten van deze week.

“We hebben afgelopen zondag in en tegen Heerenveen een hele mooie en tevens belangrijke zege geboekt. Door de 1-2 overwinning en de uitslagen op de andere velden kunnen we komend weekend op de laatste speeldag van de reguliere competitie onze sportieve doelstelling halen: deelname aan de play-offs. Alle wedstrijden beginnen zondagmiddag wederom op hetzelfde tijdstip: om 14.30 uur. Onze tegenstander is Heracles Almelo, dat zich afgelopen weekend al verzekerde van deelname aan het toetje van het seizoen waarbij de winnaar een Europees ticket verdient.”
Geen toeval
“Spelers en staf zijn er na een hele lastige fase in het seizoen erin geslaagd de negatieve spiraal om te buigen en bij het ingaan van de laatste speeldag alles in eigen hand te hebben. Al drie jaar op rij weet onze scheidende hoofdtrainer Erwin van de Looi met zijn ploeg te pieken op het moment dat de prijzen worden verdeeld. Dat kan geen toeval meer zijn. Vandaag exact een jaar geleden, op 3 mei 2015, boekten wij het grootste succes uit de clubgeschiedenis van FC Groningen: het winnen van de KNVB-beker.”
Afscheid
“Zondagmiddag zullen we na afloop van de wedstrijd tegen Heracles Almelo op het veld diverse festiviteiten hebben. Zoals te doen gebruikelijk nemen we na de laatste competitiewedstrijd officieel afscheid van vertrekkende mensen, dus ook als we nog play-offs spelen. Dit keer zetten we de vertrekkende trainers Erwin van de Looi en Dick Lukkien in het zonnetje en staan we stil bij het aanstaande vertrek van de eerste selectiespelers Rasmus Lindgren, Michael de Leeuw, Lorenzo Burnet, Dino Islamovic en Peter van der Vlag. Tevens wordt Simon Tibbling gehuldigd als Essent Speler van het Jaar.”
Technische staf
“Als er mensen vertrekken, komen er doorgaans ook weer nieuwe gezichten bij de club. Een tijd terug hebben wij Ernest Faber al kunnen presenteren als opvolger van Erwin van de Looi als hoofdtrainer van FC Groningen. Eerder vandaag (dinsdag – red.) hebben wij onder meer via deze website aangekondigd dat Marcel Groninger en Peter Hoekstra vanaf komend seizoen de assistent-trainers worden bij de eerste selectie. Het past bij de club om mensen interne promotie te laten maken, indien dit kan. Bij Groninger en Hoekstra is dit het geval en met hun aanstelling hebben wij de technische staf richting komend seizoen rond. Daarover zijn we zeer tevreden.”
Jong FC Groningen
“Vanavond (dinsdag – red.) wordt mogelijk meer duidelijk over de instroom van Jong FC Groningen in de nieuw te vormen Tweede Divisie in de voetbalpiramide van de KNVB, die komend seizoen van kracht wordt. De Beloften deden gisteravond (maandag – red.) zelf wat ze moesten doen, namelijk winnen. Voor ruim zevenhonderd toeschouwers werd Jong Brabant United in Euroborg met 4-1 verslagen.”
“Vanavond (dinsdag – red.) staan de wedstrijden Jong Almere City-Jong Sparta Rotterdam en Jong Volendam-Jong Twente op het programma. Een zege van Almere City óf Volendam betekent dat Jong FC Groningen komend seizoen in de Tweede Divisie gaat spelen. Indien één van deze beide ploegen niet wint, wordt de uitwedstrijd van komende maandag bij Jong Vitesse beslissend. Jong FC Groningen moet óf boven Jong Sparta eindigen op de ranglijst óf Jong Twente tenminste twee plekken onder zich zien te houden.”
Bijeenkomst
“Bij de wedstrijd van Jong FC Groningen van gisteravond (maandag – red.) waren de 5-jaarkaarthouders uitgenodigd voor een speciale bijeenkomst. Zij kregen na afloop van manager technische zaken Peter Jeltema een presentatie over de status van het technisch beleidsplan ‘2018: Talenten op één’ en er was ruimte tot het stellen van vragen hierover.”
Voetbaldag
“Vrijdagmiddag wordt er op sportpark De Koepel in Haren een voetbaldag gehouden voor E- en D-meiden. Vanaf 14.30 uur start een voetbalcircuit waar ook clinictrainers en spelers van Jong FC Groningen een voetbalonderdeel verzorgen. VV Gorecht, de KNVB en FC Groningen hebben gezamenlijk het initiatief genomen om in de meivakantie speciaal voor het meidenvoetbal een activiteit te organiseren. Dit is een vervolg op ons voornemen om het vrouwenvoetbal in Noord-Nederland nog meer op de kaart te zetten.”
Mededelingen
“Tot slot van de nieuwsbrief van deze week nog drie mededelingen. In verband met Hemelvaartsdag en de bevrijdingsfestiviteiten van 5 mei zijn wij donderdag gesloten.”
“Volgende week maandag houden wij voor de zesde keer een Benefietavond voor het goede doel, dit jaar is de opbrengst bestemd voor onze maatschappelijk partner Stichting Opkikker.”
“Onze jaarlijkse Open Dag staat dit jaar gepland op zondag 31 juli. De invulling van het programma op deze dag volgt in een later stadium, maar de datum kan alvast genoteerd worden in de agenda.”
“Tot volgende week!”

Gerelateerd nieuws.

1 dag geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

4 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard