string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

De Leeuw nog vraagteken in aanloop naar NEC-uit.

Vrijdag 02 augustus 2013 om 14:12

Voor FC Groningen begint de Eredivisie 2013/2014 zaterdagavond om 19.45 uur met een uitwedstrijd tegen NEC in Nijmegen. Voor de wedstrijd zijn negentien spelers geselecteerd.

Voor de eerste wedstrijd in de competitie kan trainer Erwin van de Looi geen beroep doen op de geblesseerden Henk Bos, Nick Bakker, Luciano da Silva en Hilal Ben Moussa. Verder zijn Género Zeefuik, Emil Johansson en Tom Hiariej niet geselecteerd voor het duel met NEC. Vanuit de B-kern behoren doelman Stefan van der Lei en aanvaller Richairo Zivkovic tot de selectie, die bestaat uit negentien spelers.
Wedstrijdfit
Reden van het oproepen van een extra speler is de twijfel die er nog is rondom de inzetbaarheid van Michael de Leeuw. De aanvallende middenvelder kampt met een bovenbeenblessure en heeft de afgelopen drie dagen niet meegetraind met de groep. Zaterdagochtend zal De Leeuw getest worden. Van de Looi hierover: “We hebben er alles aan gedaan om hem wedstrijdfit te krijgen, maar gaan uiteraard geen onnodige risico’s nemen.”
“We hebben De Leeuw er graag bij. We hebben niet voor niets naar een plek gezocht in het elftal, waar Michael het beste tot zijn recht komt. Over zijn rol aan de rechterkant in de aanval waren we beiden minder te spreken. Wat hij kan op het middenveld, wisten we natuurlijk al. En wat we aan Texeira en Zeefuik hebben in de spits, weten we ook. Daarom hebben we in de oefenwedstrijd tegen Emmen voor De Leeuw gekozen. Oefenduels zijn er immers ook om zaken uit te proberen.”
Tegenstander
Voor de rechtsbackpositie lijkt de keuze te vallen op Johan Kappelhof, die de afgelopen duels op die positie speelde. “In de voorbereiding maakte Johan op ons een betere indruk dat Stefano Magnasco. Van nature heeft Stefano wellicht meer aanvallende drang, maar dat is zeker iets wat Johan ook kan bieden. Kappelhof kan ook centraal in de verdediging spelen, maar op dit moment is de huidige samenstelling van de defensie het beste voor het hele elftal.”
Over tegenstander NEC: “Zij spelen duidelijk anders dan vorig jaar. We hebben ze uitvoerig bekeken. Zelf heb ik ze tegen Sivaspor zien spelen en Marcel Groninger heeft ze tegen Osasuna aan het werk gezien. We weten wat we moeten verwachten. Een fysiek sterke spits, Michael Higdon, met veel bewegelijke snelle vleugelspelers en Navarone Foor daar direct achter en een verdedigend blok van zes. Het is een heel degelijk team dat nu echt is gebouwd rond de spits.”

Gerelateerd nieuws.

1 week geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

3 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard

3 weken geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’