string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

De Leeuw gaat Kappelhof achterna naar Chicago.

Dinsdag 17 mei 2016 om 16:58

Michael de Leeuw heeft overeenstemming bereikt over een 2,5 jarig contract met het Amerikaanse Chicago Fire, uitkomend in de Major League Soccer. De 29-jarige clubtopscorer van FC Groningen had eerder dit seizoen al een aanbieding van de Trots van het Noorden naast zich neergelegd om zijn aflopende contract in Euroborg te verlengen en aangegeven te willen kiezen voor een mooi buitenlands avontuur.

De Leeuw reist Johan Kappelhof achterna, die tijdens het afgelopen winter-transferwindow al de overstap naar de Verenigde Staten maakte. De komst van de doelpuntenmaker is zeer gewenst in Chicago. De ploeg staat na negen gespeelde wedstrijden in de MLS met 7 punten onderaan in de Eastern Conference.
Stand
Chicago Fire heeft met één duel minder gespeeld drie punten achterstand op de nummer voorlaatst Columbus Crew. Nummer 8 op de ranglijst is New York Red Bulls – dat eveneens 10 punten heeft, maar dan uit elf gespeelde duels – en die ploeg is donderdag de eerstvolgende tegenstander van Chicago Fire, dat pas acht keer scoorde. Veruit het minst van alle ploegen in de competitie. Chicago kreeg aan de andere kant ook pas twaalf tegentreffers te verwerken en daarmee doet de ploeg van Kappelhof het verdedigend niet verkeerd. Chicago Fire hoopt met De Leeuw doelpunten in huis te halen en te stijgen op de ranglijst.
Wedstrijden
De Leeuw speelde afgelopen zondag in Almelo tegen Heracles zijn laatste officiële wedstrijd namens FC Groningen. In totaal kwam de teller voor de Brabander op 137 wedstrijden in vier Groningse dienstjaren te staan. Daarin tekende hij voor 55 treffers, waarmee de aanvaller in de top-10 staat van meest scorende spelers in de 45-jarige geschiedenis van FC Groningen. De Leeuw debuteerde in Euroborg op 26 augustus 2012 in het met 3-1 verloren thuisduel met PSV.
Bij de afsluitende oefenwedstrijd van FC Groningen, morgenavond (woensdag 18 mei) tegen THOS, komt De Leeuw niet meer in actie. Hij zal wel in Beerta aanwezig zijn. De Leeuw maakte zijn laatste doelpunt voor FC Groningen op 16 april in de Rotterdamse Kuip tegen Feyenoord (1-1).

Gerelateerd nieuws.

11 uur geleden

Krachtig groeien: De FC Groningen Uitdaging voor jongeren

3 dagen geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’

3 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’