D-pupillen winnen toernooien.

Dinsdag 13 augustus 2013 om 21:35

Op een bomvolle oefen- en toernooidag pakten zowel FC Groningen D1 als FC Groningen D2 de eerste prijs.

FC Groningen D2 de sterkste in Culemborg
Het jongste jeugdteam van RVO FC Groningen/Cambuur behaalde haar tweede toernooizege in de voorbereiding op het nieuwe seizoen. In een deelnemersveld van twaalf teams bleek FC Groningen D2 de sterkste. Het team opende met een nipte zege op Fortuna Sittard D2 waarna een gelijkspel volgde tegen Vitesse D2. In dat duel incasseerde de FC de enige tegengoal en dat stemde trainer Bote Talsma tevreden: “We speelden een wisselvallig toernooi maar verdedigend zat het goed in elkaar. Dat ging al veel beter dan in voorgaande wedstrijden. Aanvallend was het vaak wel wat onnauwkeurig”
De resterende poulewedstrijden werden gewonnen waarna Sparta Rotterdam D1 de opponent was in de eindstrijd. Voor rust waren de Rotterdammers sterker en creeerden ze enkele goede kansen. Ook kwam de FC goed weg met een schot op de paal. In het tweede bedrijf konden de Groningers ook enkele goede aanvallen omzetten in kansen. Het bleef 0-0 waarna de strafschoppen beter werden genomen. Marshelon Pourier, Corvin Braun, Kian Slor, Jesper de Backer en Tom van der Werff waren trefzeker vanaf de stip terwijl doelman Max Wolfs de vijfde van Sparta stopte.
Tijdens de finale was veel publiek aanwezig en dus mocht de zege omschreven worden als een mooi leermoment. Ondanks de prima reeks en de overwinningen was er na afloop ook sprake van realiteit. In veel wedstrijden zat het niet tegen want de tegenstanders creeerden zeker het een en ander. De jonge ploeg werkte echter hard en mocht na een lange dag tevreden en verdiend de beker omhoog houden.
FC Groningen D1 de sterkste in Norg
De ploeg van trainer Arjen Jorritsma zette op de velden van Gomos een prachtige ongeslagen reeks neer. In het eerste duel tegen SC Cambuur D1 was FC Groningen D1 duidelijk de betere ploeg. Met name in de openingsfase liepen de Groningers over de Friezen heen. Daarna werd het lastiger vond ook trainer Jorritsma: “Tegen Sparta hadden we het moeilijker maar wonnen we wel. We proberen voetballend altijd beter te zijn en dat lukte ook tegen FC Volendam D1.” In het cruciale duel tegen Werder Bremen u13 werd een achterstand omgebogen in een 2-1 zege.
Het slotduel tegen Vitesse D1 bleef doelpuntloos. “Maar toen zag je ook dat de vermoeidheid ging toeslaan hij de spelers. Over het toernooi ben ik tevreden. We hebben goed gespeeld, gaven in de wedstrijden veel druk naar voren en staken veel energie in de duels,” concludeerde Jorritsma. Voor komende week staan nog toernooien in Lunteren en Leeuwarden op het programma.
WHC v FC Groningen A1
FC Groningen A1 leed een week voor aanvang van het bekertoernooi een nederlaag bij zaterdaghoofdklasser WHC. In Wezep was de ploeg van trainer Peter Hoekstra aanvankelijk de gevaarlijkste ploeg via schotpogingen van Liban Abdulahi, Reinier de Groene en Jim de Leeuw. In de 29ste minuut kwam de thuisploeg na een verdedigingsfout van de Groningers op voorsprong. Die fout werd meteen weer rechtgezet want op aangeven van Jim de Leeuw maakte Jorran van Santen een minuut later gelijk.
In de tweede helft kopte De Groene naast en na een uur spelen moest doelman Wieger Sietsma tweemaal redding brengen. Twintig minuten voor tijd werd Kasper Oldenburger onderuit gehaald in het strafschopgebied. De aanvaller benutte zelf de toegekende elfmeter. In de slotfase ging het daarna toch nog mis voor de groenwitten. Dankzij een prachtig afstandsschot en een kopbal kon de ploeg uit Wezep de volle winst pakken.
Overige wedstrijden
FC Groningen B1 nam op sportpark De Toekomst een 1-2 voorsprong tegen Ajax B1 dankzij treffers van Stan Haanstra en Juhnino Bacuna. In de slotminuut voor rust werd het gelijk waarna de thuisploeg pas diep in de tweede helft het verschil wist te maken. FC Groningen B2 had in Pesse aanvankelijk een overwicht tegen AZ B2. Kansen leverde dit echter niet op. De Alkmaarders waren messcherp in de counter en bereikten de rust met een 2-0 voorsprong.
De tweede helft leverde een waar spektakelstuk op en er vielen liefst negen treffers te noteren. Bij 0-3 maakte Tim Riksman op een assist van Ozan Kokcu het eerste Groningse doelpunt. In het vervolg waren ook Jesse Borst en Noel Wever trefzeker. Maar dat waren de Alkmaarders ook die uiteindelijk met 8-3 zegevierden. FC Twente C1 was tegen FC Groningen C1 aanvankelijk scherper in de duels en de Tukkers waren gevaarlijk voor het doel. In de tweede helft een veel beter FCG dat tot driemaal toe een achterstand moest wegwerken en via Shabani Nduwumuremyi de winst pakte.
FC Groningen C2 eindigde op het toernooi van Gomos in Norg op een vierde plaats. De mannen van trainer Gerard Wiekens begonnen niet goed en openden met twee verliespartijen. De onder-14 ploeg herstelde zich daarna wel. Daniel van Kaam werd matchwinner in het duel tegen FC Utrecht C2 terwijl Mees Gootjes en Orkun Kokcu scoorden in het met 2-0 gewonnen duel tegen Sparta Rotterdam C2. Het vijfde en laatste duel tegen FC Volendam C2 ging verloren.
Teams Locatie Leeuwarden
In Leeuwarden won SC Cambuur C2 in de slotfase van stadgenoot LAC Frisia C1. Een vrije trap van Matthijs Verheul werd in de 64ste minuut binnen gewerkt door Nick Kleen. SC Cambuur D1 eindigde in Norg op de laatste plaats. De Friezen verloren de eerste drie duels maar wisten vervolgens met 2-1 te winnen van Sparta Rotterdam D1 dankzij goals van Bart Kooistra en Kian Visser. In het slotduel was FC Volendam D1 duidelijk te sterk.
Teams Locatie Groningen
WHC 3-2 FC GRONINGEN A1
1-0 (29.), 1-1 Jorran van Santen (30.), 1-2 Kasper Oldenburger (71.pen.), 2-2 (82.), 3-2 (85.)
AJAX B1 5-2 FC GRONINGEN B1
0-1 Stan Haanstra (8.), 1-1 (20.), 1-2 Juhnino Bacuna (23.), 2-2 (40.), 3-2 (68.), 4-2 (76.), 5-2 (80.)
FC GRONINGEN B2 3-8 AZ B2
0-1 (30.), 0-2 (40.), 0-3 (41.), 1-3 Tim Riksman (42.), 1-4 (47.), 1-5 (55.), 2-5 Jesse Borst (60.), 2-6 (64.), 3-6 Noel Wever (65.), 3-7 (76.), 3-8 (78.)
FC GRONINGEN C1 4-3 FC TWENTE C1
0-1, 1-1 Martijn van Maastrigt, 1-2, 2-2 Oege Sietse van Lingen, 2-3, 3-3 Marc Westra, 4-3 Shabani Nduwumuremyi.
Onder-14 toernooi in Norg
FC GRONINGEN C2 0-1 WILLEM II/RKC C2
FC GRONINGEN C2 0-2 VITESSE C2
FC GRONINGEN C2 1-0 FC UTRECHT C2 (Daniel van Kaam)
FC GRONINGEN C2 2-0 SPARTA ROTTERDAM C2 (Mees Gootjes, Orkun Kokcu)
FC GRONINGEN C2 0-2 FC VOLENDAM C2
FC Groningen C2 wordt vierde.
D-pupillen toernooi in Norg
FC GRONINGEN D1 3-1 SC CAMBUUR D1 (Gerwin Heidema 2, Remco Balk)
FC GRONINGEN D1 1-0 SPARTA ROTTERDAM D1 (Remco Balk)
FC GRONINGEN D1 4-2 FC VOLENDAM D1 (Jarno Deuring 2, Gerwin Heidema 2)
FC GRONINGEN D1 2-1 WERDER BREMEN U.13 (Joris Reiziger, Leonel Miguel)
FC GRONINGEN D1 0-0 VITESSE D1
FC Groningen D1 wordt eerste.

Toernooi CVV Vriendenschaar in Culemborg
FC GRONINGEN D2 1-0 FORTUNA SITTARD D2 (Romano Postema)
FC GRONINGEN D2 1-1 VITESSE D2 (Marshelon Pourier)
FC GRONINGEN D2 3-0 CVV VRIENDENSCHAAR D1 (Romano Postema, Jesper de Backer, Daan Scholtens)
FC GRONINGEN D2 3-0 WILLEM II/RKC D2 (Jesper de Backer 2, Kian Slor)
FC GRONINGEN D2 1-0 FC VOLENDAM D2 (Jesper de Backer)