string(9) "claudebot"

Contracten met Van de Looi en Lukkien verlengd.

Donderdag 19 januari 2012 om 12:27

FC Groningen heeft de verbintenissen met de trainers Erwin van de Looi en Dick Lukkien met twee jaar verlengd. Beide assistenten van hoofdtrainer Pieter Huistra staan nu tot medio 2014 onder contract in Euroborg. Huistra zelf verlengde zijn overeenkomst eind november al met een jaar tot medio 2013.

Hiermee heeft FC Groningen de technische staf voor het seizoen 2012/2013 reeds ingevuld. Manager technische zaken Henk Veldmate is zeer te spreken over de geslaagde onderhandelingen. “Met het vastleggen van Van de Looi en Lukkien, en eerder ook al Huistra, zorgen we voor continuïteit binnen de technische staf. We zijn zeer te spreken over het werk van dit drietal en de onderlinge samenwerking. Nadat we met Huistra hadden verlengd, wilden we ook graag de gesprekken met Van de Looi en Lukkien in. Uiteindelijk hebben die geleid tot twee nieuwe tweejarige contracten.”
Veldmate licht toe waarom de contracten van de assistenten een jaar langer doorlopen , dan die van Huistra. “De positie van een hoofdtrainer is een andere dan die van een assistent. Wij hebben mede om die reden de duur van de overeenkomsten niet aan elkaar gekoppeld. Maar ook in het geval van Huistra hebben wij de intentie om langdurig met elkaar door te gaan.”
Van de Looi is in zijn nopjes met zijn nieuwe contract. “Ik ben er blij mee. We zijn goed bezig met elkaar en de club ontwikkelt zich door. Daar wil ik graag bijhoren en een bijdrage aan leveren.”
Ook Lukkien toont zich meer dan tevreden. “Ik ben er hartstikke blij mee. Ik heb het prima naar m’n zin bij de club. Vooral plezier in je werk, vind ik belangrijk en dat is er volop. We hadden vanaf het begin van de besprekingen de intentie met elkaar door te gaan. Mooi dat dit is gelukt. De constructie zoals we die nu hebben, bevalt me bovendien uitstekend”, refereert Lukkien aan het feit dat hij naast zijn betrokkenheid bij zowel de A-kern als de B-kern van FC Groningen, tevens coach is van Jong FC Groningen.

Het vierde lid van de trainersstaf, keeperstrainer Ruud Hesp, heeft een overeenkomst voor ‘onbepaalde tijd’ met FC Groningen.

Gerelateerd nieuws.

2 dagen geleden

Strijd op het Shuffleboard

2 dagen geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’

4 dagen geleden

Tips van Hidde Jurjus