string(9) "claudebot"

Contract met trainer Pieter Huistra met één jaar verlengd.

Dinsdag 29 november 2011 om 13:39

In de 357ste nieuwsbrief namens directie en management blikt algemeen directeur Hans Nijland terug op de verloren uitwedstrijd tegen PSV, kondigt hij een persconferentie aan met Kids United en de publicatie van het financieel jaarverslag en meldt hij de contractverlenging van Pieter Huistra als hoofdtrainer van FC Groningen.

“We hebben afgelopen zaterdagavond ongenadig hard op de broek gehad. De 6-1 nederlaag is hard aangekomen, want niet eerder dit seizoen zijn we in een competitiewedstrijd zo kansloos geweest als tegen PSV in Eindhoven. Gelukkig krijgen we zaterdagavond in een volle Euroborg al weer de kans om ons te revancheren als NEC op bezoek komt. Let op: dit duel begint op het ongebruikelijk vroege tijdstip van 18.45 uur!”
Supporters
“Het enige lichtpuntje voor ons betrof zaterdagavond onze supporters. Zij waren in grote getallen meegereisd naar het Philips Stadion en hebben daar laten zien dat een voetbalstadion een nog betere sfeer krijgt als er ook veel uitsupporters aanwezig zijn. Vanwege ons ingezette supportersbeleid konden supporters al voor 3 euro naar Eindhoven reizen en de wedstrijd bijwonen. Beide supportersgroepen ontrolden in de rust dan ook een spandoek waarop de tekst stond: ‘Voor €3,- naar PSV, zo kan het ook’ en ‘Voor €3,- naar Groningen, zo kan het ook’.”
Eerbetoon
“Daarnaast heeft onze Supportersvereniging een bedankbrief gekregen van de collega’s uit Eindhoven waarin grote waardering werd uitgesproken voor de wijze waarop onze supporters en de spelers hebben meegewerkt aan het eerbetoon aan de onlangs veel te vroeg gestorven voorzitter van de Supportersvereniging PSV, Rob van den Akker. Voorafgaand aan de aftrap van de wedstrijd in Eindhoven vond er een minuut applaus plaats, waaraan ook alle Groningers op gepaste wijze deelnamen. De Supportersvereniging PSV spreekt van ‘respect’ en onze opstelling en houding heeft volgens hen ‘diepe indruk’ gemaakt. Zo kan het dus ook.”
Contract
“Omdat wij verder kijken dan een enkel resultaat zijn we al een tijdje in gesprek geweest met onze hoofdtrainer Pieter Huistra over zijn na dit seizoen aflopende contract. Wij zijn als club zeer tevreden over de wijze waarop Huistra leiding geeft aan zijn staf en de selectie en hoe zeer hij betrokken is bij het wel en wee binnen FC Groningen. Huistra heeft in anderhalf jaar tijd laten zien dat hij uitstekend past bij de club en wij zijn dan ook een contractverlenging van een jaar overeen gekomen. Wij zijn hierover zeer te spreken. Het geeft weer rust en duidelijkheid naar de toekomst toe. We zullen de komende tijd ook met overige trainers van wie de contracten aflopen in gesprek gaan over een mogelijke verlenging van de overeenkomst. Het gaat hierbij met name om de assistent-trainers Erwin van de Looi en Dick Lukkien, die bovendien trainer is van Jong FC Groningen.”
Financieel jaarverslag
“Later vanmiddag zullen wij op deze website ook onze financiële jaarcijfers over het seizoen 2010/2011 bekend maken en hierop een toelichting geven.”
“Deze week staan er eveneens weer enkele lezingen en andere activiteiten op het programma. Vanavond (dinsdag – red.) is er een sportforum in restaurant/cafetaria Astoria in Haren. Dit etablissement viert dit jaar haar 50-jarig bestaan. Ondergetekende zal vanaf 19.30 uur aanschuiven bij gespreksleider en sportjournalist Dick Heuvelman. Bij het sportforum is iedereen van harte welkom. Tussen 18.30 uur en 19.30 uur houdt onze speler Tim Sparv een signeersessie in Astoria.”
“Morgen (woensdag – red.) zal ik een lezing houden tijdens een bijeenkomst van onze sponsorrelatie TKP Pensioenen in Euroborg.”
Jeugdvoetbal
“Donderdag staan er drie verschillende activiteiten in de agenda. ’s Middags wordt op ons jeugdcomplex op Sportpark Corpus den Hoorn een samenwerkingsovereenkomst getekend met de KNVB District Noord. Deze overeenkomst voorziet erin dat onze jeugdopleiding en de KNVB samen in de regio de amateurclubs ondersteunen en daarmee ontwikkelen. Met ander woorden: gezamenlijke verantwoording dragen en een draagvlak creëren voor het jeugdvoetbal. Namens de KNVB zal René Ahlers de samenwerkingsovereenkomst tekenen.”
Kids United
“Donderdag, aan het eind van de middag, zal Kids United worden gepresenteerd in Euroborg. Kids United is een voetbalvereniging voor kinderen met een beperking en vervult een zeer belangrijke rol. Kinderen vanaf 6 jaar, die door hun handicap niet bij een reguliere voetbalclub kunnen voetballen, komen in aanmerking om zich contributievrij aan te sluiten bij deze vereniging. Wij adopteren Kids United. FC Groningen wordt hiermee de eerste betaald voetbalorganisatie met een G-voetbalteam. Wij hebben dit mede kunnen realiseren met onze maatschappelijk partners Menzis en Nijestee. Donderdag zullen wij tijdens een persconferentie meer details over deze unieke samenwerking bekendmaken.”
Duurzame energie
“Donderdagavond zal ondergetekende in Grand Café Time Out in de Poelestraat deelnemen aan een discussieavond over duurzame energie, georganiseerd door de commissie economie en verkeer van de VVD Afdeling Groningen. Daarbij zal ik de plannen toelichten van FC Groningen om samen met andere bedrijven, waaronder natuurlijk onze hoofdsponsor Essent, in 2020 de stad Groningen van groene energie te voorzien.”
“Vrijdag bezoekt een grote afvaardiging van FC Groningen, onder wie onze voltallige technische staf, op uitnodiging van onze hoofdsponsor de Essent ISU World Cup schaatsen in Thialf in Heerenveen.”
Benefietavond
“We kijken vanaf deze plaats ook alvast naar een activiteit in het voorjaar van 2012. Op maandag 2 april houden wij in Autoborg bij onze sponsorrelatie Noordlease voor het tweede opeenvolgende jaar een Benefietavond ten bate van Make-A-Wish Nederland, voorheen bekend als Doe Een Wens Stichting Nederland. Tijdens deze benefietavond, georganiseerd door Organisatiebureau FC Groningen, zijn er diverse optredens van verschillende artiesten, onder wie Tineke Schouten en Jamai. Daarnaast is er een veiling van bijzondere items, zoals een prachtig gesigneerd portret van recordinternational Edwin van der Sar, ambassadeur van Make-A-Wish Nederland.”
“De uitnodigingen voor de reservering van exclusieve tafels zijn inmiddels de deur uit naar onze zakelijke relaties. Belangstellenden kunnen informatie inwinnen en reserveren door middel van het sturen van een e-mail naar organisatiebureau@fcgroningen.nl. De volledige opbrengst van de avond is voor onze maatschappelijk partner Make-A-Wish Nederland.”
“Tot volgende week.”

Gerelateerd nieuws.

6 dagen geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

3 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard

3 weken geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’