string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Buiten Euroborg: ‘Tadic schittert, Magnasco kampioen’.

Maandag 02 mei 2016 om 11:08

FC Groningen behaalde zondagmiddag in Heerenveen een 2-1 overwinning op de Friese rivaal. Door dit resultaat heeft de FC een play-offplaats in eigen hand gekregen. ‘Buiten Euroborg’ pakte Stefano Magnasco in Chili de titel, was er bekersucces voor Mitchell Schet in Slowakije en speelde Dusan Tadic een hoofdrol bij de spectaculaire winst van Southampton.

Southampton nam het in de Premier League op tegen Manchester City en de ploeg van manager Ronald Koeman overklaste de halve finalist van de Champions League in eigen huis. The Saints wonnen met 4-2 en voormalig FC’er Dusan Tadic speelde een belangrijke rol met drie assists. De Servische buitenspeler bediende spits Shane Long na 25 minuten spelen op maat en was drie minuten later ook de aangever bij het tweede doelpunt van zijn ploeg.
Europees voetbal
Hoewel Manchester City op slag van rust nog terugkwam tot 2-1, zette de ploeg van Koeman na de thee orde op zaken. De 3-1 werd vanuit de rebound binnengetikt nadat ex-FC-verdediger Virgil van Dijk zijn inzet op de lat zag belanden en bij de 4-1 voor de thuisploeg was Tadic wederom de aangever. De Servische buitenspeler kreeg vlak voor tijd een publiekswissel. Southampton deed door de overwinning goede zaken op de ranglijst. De mannen van Koeman staan zevende in de Premier League en zijn volop in de race voor een ticket voor Europees voetbal.
Kampioen
Het was dit weekend groot feest voor Stefano Magnasco in Chili. De back werd met zijn ploeg Universidad Catolica kampioen van zijn land. De Chileense competitie is opgedeeld in twee toernooien; de Apertura en Clausura. Universidad Catolica stond na vijftien wedstrijden in de laatstgenoemde ronde bovenaan en kroonde zich daarmee tot kampioen.
Universidad Catolica won de laatste wedstrijd van de competitie thuis met 2-1 van Audax Italiano en omdat concurrent O’Higgins in eigen huis verloor van Universidad Conception was de titel voor Magnasco en zijn ploeggenoten. Door het kampioenschap plaatst Universidad Catolica zich voor de prestigieuze Copa Libertadores, de Zuid-Amerikaanse Champions League.
Bekerwinst
Mitchell Schet veroverde vrijdagavond met zijn club AC Trencin de nationale beker van Slowakije. Slovan Bratislava werd in de eindstrijd met 3-1 verslagen. Lange tijd leek het erop dat Trencin aan het kortste eind zou trekken nadat het aan het begin van de tweede helft op een 1-0 achterstand was gekomen.
De gelijkmaker viel pas 13 minuten voor tijd en in de absolute slotfase wist de koploper van de competitie nog tweemaal te scoren. Schet viel in de 66ste minuut in en speelde dit bekertoernooi zes duels voor zijn club. Viermaal stond hij in de basis en in de zes optredens was de aanvaller twee keer trefzeker.
Drie punten
De inzet van Género Zeefuik was zondagmiddag in Turkije voldoende voor drie punten voor zijn team Balikesirspor, dat thuis met 1-0 won van Samsunspor. Zeefuik scoorde al na negen minuten de – na later bleek – enige treffer van de wedstrijd en maakte daarmee zijn tiende goal van dit seizoen. Door de winst klom de ploeg Zeefuik naar de zesde plaats in de 1 Lig, de eerste divisie in Turkije. Die plaats geeft recht op het spelen van play-offs met als inzet een ticket naar de Super Lig. De competitie kent nog twee speelrondes voor men start aan de play-offs. Balikesirspor staat op dit moment zesde op basis van doelsaldo.
Teleurstelling
Verdriet en teleurstelling was er bij Tom Hiariej en Martijn van der Laan. Beide spelers worden dit seizoen door de FC verhuurd aan Cambuur en de Friese club degradeerde afgelopen weekend uit de Eredivisie. PSV was in Eindhoven met 6-2 te sterk voor de ploeg uit Leeuwarden. Van der Laan miste de wedstrijd vanwege een blessure terwijl Hiariej ruim een kwartier voor tijd als invaller in het veld kwam.

Gerelateerd nieuws.

1 week geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

3 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard

3 weken geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’