Beloften blazen Heerenveen van het veld.

Maandag 12 september 2011 om 21:34

Jong FC Groningen heeft maandagavond met 4-0 gewonnen van Heerenveen/Emmen. David Texeira scoorde na acht minuten de openingstreffer. Sicco Bouwer, Henk Bos en Haaye Feenstra scoorden na de pauze.

Bij FC Groningen stond nieuweling David Texeira in de basis. Vanuit de samenwerkende clubs Veendam en Cambuur stonden Lucas Bijker, Petrit Hoxhaj en Haaye Feenstra in de basis en zaten Sicco Bouwer, Ferhat Görgülu en Mark Diemers op de bank. De selectie was zeer jong. Naast doelman Agil Etemadi was Feenstra de enige dispensatiespeler. Johan Kappelhof en Matias Jones waren naast Texeira de spelers uit de A-selectie.
Groningen kwam al na acht minuten op een voorsprong. Een steekpassje van Matias Jones werd op waarde geschat door David Texeira en langs doelman René Oosterhof geschoten: 1-0. Zes minuten later claimde Texeira een strafschop toen hij werd gevloerd door Oosterhof. Scheidsrechter Jeroen Abbink oordeelde echter dat er sprake was van een schwalbe en gaf de Uruguayaan een gele kaart.
Na ruim een halfuur kregen de gasten de grootste mogelijkheid van de wedstrijd. Samir Fazli stuitte echter op doelman Agil Etemadi, die speelde tegen zijn oude club. In de 38ste maakte Luis Pedro in scoringspositie hand op de doellijn en kreeg hij de tweede gele kaart. Na de pauze werd Texeira vervangen door Bouwer. De Cambuur-speler maakte al binnen twee minuten een doelpunt. Na een prachtige combinatie door de zestien meter van Heerenveen gaf Feenstra de bal af aan Bouwer, die verwoestend uithaalde: 2-0.
Na ruim een uur maakte Henk Bos gebruik van een fout van de Friese goalie. Bos omspeelde Oosterhof en scoorde de 3-0. Twee minuten later fungeerde Bos in de aangevende rol en bediende hij Feenstra, die de 4-0 eindstand bepaalde. In het laatste halfuur gebeurde er niet veel meer voor beide doelen. Na het laatste fluitsignaal liep een opstootje af met een sisser en gele kaarten voor Hilal Ben Moussa en Hakim Ziyech. Na drie speelronden staat Jong FC Groningen nu met zes punten op de vierde plek van de ranglijst. Komende maandag gaat de FC op bezoek bij Sparta Rotterdam.

Opstelling Jong FC Groningen
Etemadi; Kappelhof, Luis Pedro (61′ Görgülu), Bakker, Bijker; Hoxhaj, Keurntjes; Jones (80′ Ben Moussa), Feenstra, Bos; Texeira (46′ Bouwer).
Rest bank: Fij, Batbay, Wagenaar, Diemers.
Scores: 8′ Texeira (Jones) 1-0; 47′ Bouwer (Feenstra) 2-0, 61′ Bos 3-0, 63′ Feenstra (Bos) 4-0.
Scheidsrechter: Abbink
Gele kaarten FC: 14′ Texeira (schwalbe), 38′ Luis Pedro (hands), 91′ Ben Moussa (opstootje)