string(9) "claudebot"

Bekerfinale uitverkocht voor FC-fans; aftelklok #cupkoorts.

Dinsdag 21 april 2015 om 09:59

De circa 18.000 kaarten die beschikbaar waren voor FC Groningen-fans, zijn sinds dinsdagochtend om 9.30 uur volledig uitverkocht. De laatste honderden kaarten werden verkocht bij de 35 FC Primera’s in Stad en Ommeland.

Vanochtend om 9.00 uur startte de verkoop van het laatste deel van de kaarten aan ClubCardhouders van FC Groningen. Zij konden één ticket per ClubCard aanschaffen en maximaal twee tickets per persoon in de rij bij de respectievelijke Primera’s.
De eerste liefhebbers namen maandag aan het begin van de avond reeds plaats voor de Primera’s in Stad en Ommeland. Vanochtend rond negen uur stonden overal door Noord-Nederland rijtjes van enkele tientallen personen. Uiteindelijk duurde het exact een halfuur voordat alle beschikbare kaarten over de toonbank waren gegaan.
Sponsorkaarten
Van de 18.000 beschikbare kaarten, zijn er 2.800 bestemd voor sponsors en genodigden van FC Groningen. De definitieve toezegging van aanvragen aan sponsors zal dinsdag 21 april vanaf 15.00 uur per e-mail plaatsvinden door afdeling commercie.
Er zijn 2.000 kaarten verstrekt aan de medewerkers, spelers, vrijwilligers, jeugdopleiding en Junior Club van FC Groningen. De resterende 13.200 zijn ten goede gekomen aan de seizoenkaarthouders, Supportersvereniging FC Groningen, Groningen Fanatics, Z-Side en ClubCardhouders.
Er zijn in totaal dertien opstapplaatsen voor deze 13.200 supporters. In de Stad Groningen stappen in totaal 6.600 FC-fans op de bus, 2.000 personen reizen af met de auto naar P Beverwaard en de overige 4.600 reizen met bussen vanaf de opstapplaatsen in het Ommeland.

Aftelklok
Sinds het moment dat de wedstrijd is uitverkocht voor FC-fans is op de voorpagina van deze site een klok geplaatst. Deze telt af naar zondag 3 mei en komt die dag om 18.00 uur op nul te staan. Op dat moment zal in Rotterdam het eerste fluitsignaal klinken voor de aftrap van de KNVB-bekerfinale tegen PEC Zwolle.

Gerelateerd nieuws.

2 dagen geleden

Strijd op het Shuffleboard

2 dagen geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’

4 dagen geleden

Tips van Hidde Jurjus