string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Bekende selectie heeft training hervat in Haren.

Zondag 28 juni 2015 om 22:21

De eerste selectie van FC Groningen is met een nagenoeg ongewijzigde selectie aan het nieuwe seizoen begonnen. De bekerkampioenen van 2015 konden nog geen nieuwelingen in hun midden begroeten. Met een groep van achttien spelers werd onder leiding van trainer Erwin van de Looi gestart in Haren. Zo’n 1.500 liefhebbers zagen hoe FC Groningen D2 vooraf werd gehuldigd voor de bekerwinst in het afgelopen seizoen.

In de voorbereiding van het seizoen 2015/2016 zijn Jong FC Groningen-spelers Juninho Bacuna en Desevio Payne toegevoegd aan de eerste selectie, terwijl Género Zeefuik juist onderdeel uitmaakt van de trainingsgroep van Jong FC Groningen. Van de 21 spelers van deze selectie ontbraken er op de eerste trainingsdag vier. Lorenzo Burnet werd zaterdagnacht voor de tweede keer vader en zal maandag bij de groep aansluiten.
Albert Rusnak kreeg vanwege zijn interlandverplichtingen een aantal dagen extra vrijaf en sluit woensdag 1 juli aan. Desevio Payne speelde het WK onder-20 en maakt vanaf maandag 6 juli zijn opwachting. Simon Tibbling tenslotte, staat dinsdagavond in de finale van het EK onder-21 in Tsjechië, en zal twee-en-een-halve week later, rond zaterdag 18 juli aansluiten bij de groep. Glenn Bijl was zondagmiddag vanwege de afwezigheid van Lorenzo Burnet bij de eerste selectie gehaald.
Trainer Erwin van de Looi: “In de voorbereiding heeft Jong FC Groningen hetzelfde trainingsschema als het eerste elftal. Iedereen zit wat dat betreft conditioneel in hetzelfde ritme. Voor de planning is het op die manier ook makkelijk om met jongens te schuiven. Het heeft voor de Beloften alleen de consequentie dat ze op een hoger niveau trainen. Met onze nieuwe fysiektrainer Robbert de Groot hebben we iemand in huis die bij AZ de trainingsprogramma’s maakte voor zowel het eerste  elftal als de jeugd. Hij heeft wat dat betreft ruime ervaring met het inpassen van extra Europese wedstrijden.”
“De afgelopen twee seizoenen waren we aan het einde van de competitie top en zag je dat andere ploegen in die fase nog wel eens weg zakten qua prestaties. Wij moeten aankomend seizoen in september, oktober en november al top zijn in verband met de Europa League. En vervolgens in de tweede competitiehelft opnieuw. Verschil met vorig jaar is dat we in plaats van drie-en-een-halve week nu vijf weken hebben voor onze eerste officiële wedstrijd, de Johan Cruijff Schaal tegen PSV.”
“We gaan de voorbereiding niet te gek beginnen. We willen iedereen zoveel mogelijk fit houden in het hele seizoen. Voor veel spelers is het nieuw om donderdag en zondag te spelen. Het is zwaar maar biedt ook kansen. Zulke kansen komen een aantal keren voorbij in de loopbaan van een speler en is geweldig om mee te maken. Het is nu aan de spelers om iets te doen met zo’n kans. En mochten spelers er eens fysiek doorheen zitten, willen we graag gelijkwaardige vervangers hebben binnen de selectie.”
Ongeacht het vertrek van bijvoorbeeld Tjaronn Chery wil trainer Erwin van de Looi graag nog versterking van zijn eerste selectie: “We kunnen nog een linksback nodig. Daar kwamen we de afgelopen competitie in de problemen door fysiek klachten en ook de invulling. Ook op de aanvallende vleugels is het ‘dun’ na het vertrek van Nick van der Velden. Mahi, Antonia en eventueel Bacuna kunnen gaan spelen.”

Gerelateerd nieuws.

1 dag geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

4 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard