TROTS VAN HET NOORDEN
  Volg ons ook hier: TwitterFacebookYoutubeFlogsGoogle+

  Bacuna: ‘Klein vreugdedansje gemaakt’

  14-06-13 - 12:10 - Categorie: Eerste elftal, Home featured

  Leandro Bacuna vloog donderdag met zijn zaakwaarnemer Henk-Maarten Chin naar Birmingham om daar zijn droomtransfer naar Aston Villa af te ronden.

  AD

  Voor een transfervergoeding van zo’n één miljoen euro maakt de 21-jarige bij FC Groningen opgeleide youngster de overstap naar de Premier League. Voor FC Groningen kan dit bedrag nog oplopen middels te realiseren bonussen en een bedongen doorverkooppercentage bij een eventuele toekomstige transfer van Bacuna. “Het waren 24 enerverende uren”, laat Bacuna vrijdagochtend vanuit zijn hotel in Birmingham weten.

  Bacuna doorstond met glans de medische keuring en tekende daarna een driejarig contract op Villa Park. Het avontuur begon donderdagochtend met een vlucht naar Birmingham. “Sinds afgelopen zaterdag wist ik al dat FC Groningen met Aston Villa een akkoord had bereikt. Op verzoek van Villa moest dit geheim blijven totdat we persoonlijk ook tot een akkoord waren gekomen. Dat waren spannende dagen.”

  Mexico
  Op zijn vakantieadres in Mexico had hij de eerste berichten ontvangen over de interesse van Aston Villa. “Ik kreeg een telefoontje van mijn zaakwaarnemer Henk-Maarten Chin dat Aston Villa ging onderhandelen met FC Groningen. Toen ik terug in Nederland was, hoorde ik van het akkoord. Toen heb ik wel een klein vreugdedansje gemaakt, maar ik moest zelf natuurlijk ook nog rondkomen. Mijn zaakwaarnemer heeft onderhandeld en heeft een goede deal gemaakt. Ik zou eerst afgelopen woensdag naar Engeland afreizen, maar dat is dus een dag later geworden.”

  Coach
  In Birmingham krijgt Bacuna te maken met een nieuwe coach, Paul Lambert. “Hij is een Schot, een oud-voetballer, die als speler de Champions League heeft gewonnen met Borussia Dortmund. Hij was vorig jaar ook al manager van Aston Villa en heeft met een hele jonge ploeg gewerkt in de Premier League. Zijn visie is ook de volgende stap te maken met jongelingen en daar ben ik er één van. Gisteren werd ook Jores Okore (zie foto – red.) gepresenteerd. Een Deense centrale verdediger die bij Nordsjaelland speelde.”

  Veroveren
  Zijn andere teamgenoten, onder wie Ron Vlaar, zal hij op maandag 1 juli ontmoeten, wanneer hij bij Aston Villa begint aan de voorbereiding op het nieuwe seizoen. “Ik ben nieuw bij de club en zal mijn plek in de ploeg weer moeten veroveren. Zo zal ik me ook opstellen. Het is een volgende stap in mijn carrière. Ik kijk er echt naar uit. Over alle randzaken hoef ik me geen zorgen te maken. Er zijn genoeg mensen bij de club, die zaken voor de spelers regelen. Het is nu ook allemaal nog zo vers, dat ik nog op zoek moet naar een huis. We hebben al wel wat in de omgeving rondgekeken. Het zal de komende weken allemaal geregeld worden.”

  Weerzien
  Eerst komt Bacuna nog ruim een week terug naar Nederland. Het geeft hem de mogelijkheid bij de eerste training van FC Groningen, op zondag 23 juni in Haren, afscheid te komen nemen van onder anderen zijn voormalige ploeggenoten. “Ik zal er bij zijn. Na elf jaar hoef ik me niet bij FC Groningen te melden op de eerste training, maar voor het eerst bij Aston Villa. Onderdeel van mijn transfer is dat Aston Villa de volgende zomer een oefenwedstrijd zal spelen in Euroborg. Dat is nog weer iets moois om naar uit te zien.”


  Volgende Wedstrijd

  Volgende wedstrijd

  PSVFC Groningen

  Zondag 28 augustus 12:30 uur