string(9) "claudebot"

Aanwinst David Texeira: ‘Ik ben er heel blij mee’.

Woensdag 31 augustus 2011 om 18:56

FC Groningen sloot twee bliksemtransfers op de laatste dag voor het sluiten van het transferwindow. Tim Matavz vertrok naar PSV, maar zijn opvolger David Texeira stond direct klaar om zijn plek in de selectie over te nemen. Het waren enkele hectische dagen voor de nieuwe nummer 9 van FC Groningen.

Zondagavond pakte Texeira het vliegtuig naar Nederland. Op aanraden van zijn zaakwaarnemers, want FC Groningen had de zaak met PSV afgeblazen. “We waren maar aan het wachten in Uruguay en ik wilde zo graag hierheen, dat we de gok hebben genomen en in het vliegtuig zijn gestapt. Uiteindelijk was het een goede beslissing, al was ik wel nerveus.”
Droom
Texeira hoorde dinsdagavond laat dat de deal met PSV alsnog was rondgekomen en hij zich vanaf toen officieel speler van FC Groningen mocht noemen. “Ik ben er heel blij mee. De mensen van de club hebben me goed opgevangen en het wachten is beloond. Het was voor mij een droom om uit Uruguay te vertrekken en FC Groningen is een bekende club in mijn land. Iedereen weet wat de club voor de carrière van Luis Suarez en Bruno Silva heeft betekend. Hier is het voor hen begonnen.”
Het is gevaarlijk, maar de vergelijking met Luis Suarez is duidelijk aanwezig. “We zijn allebei geboren in dezelfde stad, Salto. Ook Edinson Cavani komt daar vandaan. Het is een typische stad voor spitsen, uiteraard zijn Suarez en Cavani mooie voorbeelden voor me.”
Duidelijk doel
Texeira heeft een duidelijk doel voor ogen. “De komst naar Europa is voor mij een grote stap. Ik wil me hier graag doorontwikkelen als voetballer en dat zal stapje voor stapje gaan. Ik wil zo snel mogelijk gewend raken aan het leven hier en het team. FC Groningen is een mooie club en ik geniet van dit moment,” aldus een lachende spits. “Ik ben een emotionele speler en kan niet wachten tot mijn eerste doelpunt hier in Euroborg, zodat ik die emotie kan overbrengen naar de supporters.”
De spits komt met Matias Jones in Groningen een goede vriend als ploeggenoot tegen. “Ik ken Matias al jaren. Hij is een echte vriend van me. Bij de nationale teams kwamen we elkaar altijd tegen en het klikte zowel op als buiten het veld uitstekend.”
Rivalen
Ook Matias Jones is zeer blij met de komst van zijn vriend. “David is een goede voetballer en een zeer aardig persoon. We kennen elkaar goed hoewel we bij twee rivalen speelden. Danubio tegen Defensor zijn echte klassiekers. Derby’s waarin het er hard aan toe gaat. In de nationale selectie trekken we veel naar elkaar toe en hij heeft de laatste dagen bij mij in huis gelogeerd. Bovendien hebben we dezelfde zaakwaarnemer.”
Programma
Het programma van David Texeira voor de komende periode is nog onduidelijk. De benodigde papieren dienen nog geregeld te worden voordat de nieuwe spits speelgerechtigd is. “Het is nog niet bekend hoe het nu gaat lopen. Ik moet in ieder geval nog terug naar Uruguay voor formaliteiten, maar wanneer dit zal zijn en hoe lang dat gaat duren, weet ik niet. Maar ik hoop dat alles zo snel mogelijk in orde is en ik snel bij het team kan aansluiten om de club te helpen. Ik heb heel veel zin in mijn tijd bij FC Groningen.”

Gerelateerd nieuws.

1 dag geleden

Strijd op het Shuffleboard

2 dagen geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’

4 dagen geleden

Tips van Hidde Jurjus