Vervolg bijeenkomsten met TopDutch programma

21 november 2018

FC Groningen én Groningen Airport Eelde introduceerden vorig jaar de Skylounge Groningen Airport Eelde. De Trots van het Noorden deelt de visie dat een stevige positionering van de noordelijke luchthaven bijdraagt aan een sterke regionale economie. Om dit kracht bij te zetten werd de voormalige Noordlease Business Corner omgetoverd tot een ware Skylounge. 

Daar bleef het uiteraard niet bij. Om de thematische opzet op een relevante manier te verdiepen en ondernemers te inspireren, organiseerde FC Groningen afgelopen seizoen, voorafgaand aan de thuiswedstrijden, zes bijzondere bijeenkomsten in de Skylounge Groningen Airport Eelde.
 
Kracht van de regio
Bijeenkomsten die stuk voor stuk gingen over de kansen voor de regio, bekeken vanuit een breder perspectief. Economische ontwikkelingen uit de hele wereld werden naar Groningen gehaald om in het Hitachi Capital Mobility Stadion te worden belicht. Daarbij lieten inspirerende sprekers de ware kracht van de regio zien en de potentie die er ligt in de wereld. Een wereld die met de ontwikkelingen op Groningen Airport Eelde een stuk bereikbaarder is geworden.
 
Deze bijeenkomsten waren dermate succesvol dat er in het seizoen 2018/2019 een vervolg aan wordt gegeven. En wel in het TopDutch Programma. Want evenals FC Groningen en Groningen Airport Eelde staat TopDutch ook voor de kracht van de regio.
 
TopDutch
TopDutch is een initiatief van de provincies Fryslân, Groningen en Drenthe waarin bestuurders en ondernemers samenwerken om Noord-Nederland internationaal als vestigingsregio onder de aandacht te brengen en via spraakmakende campagnes te profileren.
 
Het platform trok vorig jaar wereldwijd de aandacht met de campagne waarmee zij autofabrikant Tesla probeerde te verleiden zich in Noord-Nederland te vestigen. Inmiddels richt Top Dutch zich ook op een bredere ambitie. Noord-Nederland profileren als vierde mainport van Nederland op het gebied van chemie, IT, watertechnologie, Life-Sciences, logistics, agri&food en energie.
 
Samenwerken
Aangezien de activatieprogramma’s van de Skylounge Groningen Airport Eelde en TopDutch uitstekend op elkaar aansluiten én elkaar versterken, lag een samenwerking dan ook voor de hand. Vandaar dat is besloten de bijeenkomsten in de Skylounge Groningen Airport Eelde in het seizoen 2018/2019 onder de vlag van Top Dutch te organiseren.
 
Bijeenkomsten
Deze bijeenkomsten worden dit seizoen weer georganiseerd rondom diverse thuiswedstrijden van FC Groningen. Dit doet de club in nauwe samenwerking met Groningen Airport Eelde, Provincie Groningen en de organisaties achter Top Dutch.
 
Tijdens de bijeenkomsten worden de kansen in de regio besproken aan de hand van diverse thema’s. Dit seizoen handelen de thema’s onder andere over Talentontwikkeling, Chemie, Healthy Ageing en de aansluiting van het bedrijfsleven bij het onderwijs. Op 16 december zal bij de wedstrijd FC Groningen – FC Emmen de eerste bijeenkomst plaatsvinden. De rest van het programma wordt binnenkort ingevuld.
 
Oproep aan ondernemers
Noordelijke ondernemers, die ook het belang van een sterke regionale economie zien, kunnen aansluiten door de Skylounge Groningen Airport Eelde bruisend te maken, als een ware hub. Want hoe meer ondernemers aanhaken, hoe meer exposure dit oplevert voor de noordelijke luchthaven. FC Groningen draagt namelijk een deel van de inkomsten af aan Groningen Airport Eelde.
 
Ondernemers krijgen daar veel voor terug. In de vorm van ‘voetbal en inspiratie’, waarbij het bezoeken van een wedstrijd wordt gecombineerd met inhoudelijke bijeenkomsten. Kijk voor meer informatie op het programma.
 

Laatste nieuws

FCG160902_TEGELS_300X250PX_300ppi4
FCG160902_TEGELS_300X250PX_300ppi2
FCG160902_TEGELS_300X250PX_300ppi6
FCG160902_TEGELS_300X250PX_300ppi3
FCG160902_TEGELS_300X250PX_300ppi
FCG160902_TEGELS_300X250PX_300ppi5