Partnership met IQONIQ nieuwe stap in supportersbeleving

6 oktober 2020

FC Groningen heeft een partnership gesloten met het internationale bedrijf IQONIQ, gevestigd in Monaco. IQONIQ is een nieuw online platform gericht op sport en entertainment dat vol inzet op supportersbeleving. De Trots van het Noorden gaat met IQONIQ exclusieve en interactieve content maken waarbij extra beleving wordt gecreëerd voor supporters via een app. De wereldwijde app van IQONIQ is nog deze herfst ook in Nederland te downloaden. Via het partnership met IQONIQ zet FC Groningen een volgende stap wat betreft digitale supportersbeleving.

FC Groningen is de eerste Nederlandse club die een partnership afsluit met IQONIQ. Eerder werden al contracten afgesloten met onder meer Europese voetbalclubs als Crystal Palace, Olympique Marseille, AS Roma en Valencia. Ook werd een samenwerking aangegaan met partijen de Spaanse competitie La Liga, de European Handball League, Formule 1 raceteam McLaren en ijshockeyploeg de Chicago Blackhawks. IQONIQ heeft een breed aanbod, ideaal voor de echte sportliefhebber.
 
IQONIQ verbindt supporters met clubs en spelers via een online platform, waardoor de persoonlijke band en de interactie met de clubs en de sport nog hechter wordt. FC Groningen is trots dat het als eerste Nederlandse club een partnership aangaat met IQONIQ en door de samenwerking de FC-supporter nieuwe mogelijkheden biedt tot ultieme supportersbeleving.
 
Partnership manager Bastiaan Fehrman zegt over het partnership met IQONIQ. “We kunnen door deze samenwerking onze supporters nog beter met de club verbinden. Het is daarnaast een kans om de fanbase internationaal te vergroten. We hebben de laatste periode flinke stappen gezet in ons social-media-team en blijven super mooie content maken, die we ook via een groot en innovatief platform als IQONIQ wereldwijd gaan delen. Kwalitatief goede content in combinatie met de innovaties van IQONIQ geeft ons de mogelijkheid om te groeien en de interactie met onze achterban te versterken. Het zet de club internationaal op de kaart. Mede door onze uitstekende internationale contacten hebben we deze prachtige deal kunnen sluiten, waarop we trots mogen zijn.”
 
Kazim Atilla, CEO van IQONIQ is zeer tevreden met de overeenkomst met FC Groningen. “We zijn verheugd om FC Groningen toe te voegen als partner voor ons platform. FC Groningen is een club met een mooie historie en één van de meest gepassioneerde clubs uit de Eredivisie. We zijn trots bij de FC-familie te mogen horen. FC Groningen is vanaf nu onderdeel van de IQONIQ-familie en we geven de FC-supporters via ons interactieve platform met alle sport en entertainment onder één dak. We gaan de supporters samen met de club een nog persoonlijkere en beter supportersbeleving bieden.”
 
Meer informatie over IQONIQ is te vinden op www.iqoniq.com

Click here for English Press release 

IQONIQ photo

Laatste nieuws

FCG160902_TEGELS_300X250PX_300ppi4
FCG160902_TEGELS_300X250PX_300ppi2
FCG160902_TEGELS_300X250PX_300ppi6
FCG160902_TEGELS_300X250PX_300ppi3
FCG160902_TEGELS_300X250PX_300ppi
FCG160902_TEGELS_300X250PX_300ppi5