Nieuwe coronamaatregelen harde klap voor FC Groningen

28 september 2020

De afgekondigde nieuwe coronamaatregelen zijn een harde klap voor iedereen bij FC Groningen. De Trots van het Noorden moet supporters en sponsors teleurstellen, doordat zij niet bij de thuiswedstrijden tegen Ajax en FC Utrecht aanwezig mogen zijn. Ook de horeca-mogelijkheden in het Hitachi Capital Mobility Stadion worden ingeperkt, met alle gevolgen van dien.

De besluiten van de overheid komen voor FC Groningen als een volslagen verrassing. “Voor alles en iedereen bij FC Groningen, en dan met name voor onze supporters en sponsorrelaties, is dit heel slecht nieuws”, laat algemeen directeur Wouter Gudde in een eerste reactie weten.
 
Heel zuur
Gudde kijkt met name naar de supporters en sponsors van FC Groningen, die nu noodgedwongen de thuiswedstrijden tegen Ajax en FC Utrecht moeten missen. “Vanaf het begin van het seizoen hebben wij als clubs er alles aan gedaan om publiek op een veilige en verantwoorde manier toegang te verlenen. Wij hebben in de voorbereiding op dit seizoen en bij onze eerste thuiswedstrijd tegen PSV laten zien dat we dit op een uitstekende manier kunnen organiseren. We zijn ook trots op onze supporters, hoe zij zijn omgegaan met de beperkingen en zich keurig hebben gehouden aan de maatregelen. Veel supporters en sponsors konden niet bij de thuiswedstrijd tegen PSV aanwezig zijn en keken reikhalzend uit naar de duels met Ajax en FC Utrecht. Die gaan nu aan hen voorbij. Dat is heel zuur.”
 
Gudde kan nog niet zeggen wat de consequenties voor de club zullen zijn, maar de algemeen directeur baalt stevig. “Na alle inspanningen die onze supporters en sponsors al hebben gedaan richting de club, is dit een nieuwe tegenslag. Maar als de overheid dergelijke maatregelen afkondigt, die zoveel impact hebben, dan mogen we er vanuit gaan dat ze de consequenties ervan heel zorgvuldig hebben afgewogen. En natuurlijk begrijpen wij heel goed dat de nationale volksgezondheid voorop staat, maar daarom is de klap voor ons niet minder hard.”

Claimen toegangskaarten 
Morgen, dinsdag 29 september, stond de laatste dag gepland voor het claimen van een toegangskaart voor het thuisduel met Ajax. Dit gaat uiteraard niet door.
 
Zodra er weer publiek aanwezig mag zijn bij thuiswedstrijden, gaat FC Groningen de procedure voor het toewijzen van toegangskaarten opnieuw inrichten. Daarbij komen de mensen die voor Ajax en FC Utrecht waren ingeloot als eerste in aanmerking.
 
FC Groningen hoopt zo snel mogelijk weer publiek te kunnen toelaten en is er ook van overtuigd dat dit op een veilige en verantwoorde wijze kan.

Totaal overzicht

Laatste nieuws

FCG160902_TEGELS_300X250PX_300ppi4
FCG160902_TEGELS_300X250PX_300ppi2
FCG160902_TEGELS_300X250PX_300ppi6
FCG160902_TEGELS_300X250PX_300ppi3
FCG160902_TEGELS_300X250PX_300ppi
FCG160902_TEGELS_300X250PX_300ppi5