Kick-off talentenprogramma voor bedrijven op 13 december

9 november 2017

Op woensdag 13 december zal voorafgaand aan de wedstrijd FC Groningen - PSV de eerste bijeenkomst plaatsvinden van het businessprogramma 'Talenten op één Business'. Tijdens deze bijeenkomst gaan Janka Stoker van de Rijksuniversiteit en voormalig basketballer Hein Gerd Hiemstra aan de slag met het thema 'Ik en mijn talent'.

Talenten op één business is een multidisciplinair netwerk en inspiratieplatform waar talenten uit het bedrijfsleven en de sport elkaar ontmoeten en van elkaar leren. Bedrijven die talenten afvaardigen aan het programma staan voor goed werkgeverschap en willen Groningen als carrière-regio (City of Talent) verder op de kaart zetten. Om die reden zijn ook Marketing Groningen, Rijksuniversiteit Groningen, Hanzehogeschool en Vos Opmaat Consultancy aangehaakt als partners bij dit initiatief wat uit de koker komt van NDC Mediagroep en FC Groningen.

Janka Stoker | directeur leiderschapsinstituut In the LEAD aan de Faculteit Economie en Bedrijfskunde Rijksuniversiteit Groningen.
Janka Stoker | directeur leiderschapsinstituut In the LEAD aan de Faculteit Economie en Bedrijfskunde Rijksuniversiteit Groningen.

Actueel thema

Talentontwikkeling binnen het bedrijfsleven is een actueel thema. "Een nieuwe generatie is begonnen en dat vraagt om nieuw beleid. We merken dat bedrijven enthousiast reageren op ons programma. Enerzijds om de talenten die zij hebben te helpen ontwikkelen, anderzijds ook omdat in dit programma de talenten aan de slag gaan met hoe hun eigen bedrijf in de toekomst om moet gaan met talentontwikkeling", aldus Commercieel Directeur Robbert Klaver.

Deelnemers
Inter-Psy, SKW Shop, De Haan Advocaten & Notarissen, JIJ Uitzendbureau, Noorderpoort, Hanzehogeschool, MTH Accountants & Adviseurs, MAKRO, Rijksuniversiteit Groningen, Provincie Drenthe, Staatsbosbeheer, Rabobank Stad en Midden Groningen, Stork Nederland en Noordlease hebben nu één of meerdere kandidaten aangemeld. 

Hein Gerd Triemstra | Topsportcoördinator en Projectleider Excellentie
Hein Gerd Triemstra | Topsportcoördinator en Projectleider Excellentie

Inhoud programma

Het programma ‘Talenten op één business’ bestaat uit diverse activiteiten:

4 x Inspiratie & Voetbal
Voorafgaand aan vier thuiswedstrijden zal er een inspiratiesessie worden georganiseerd. Uiteraard bekijken we daarna gezamenlijke de wedstrijd en wordt er afgesloten met een drankje.

• Woensdag 13 december FC Groningen – PSV
Aanvang programma 16.00 uur
Thema: ‘Ik en mijn talent’
Sprekers: Hein Gerd Triemstra & Janka Stoker

• Zaterdag 27 januari FC Groningen – Heracles Almelo
Aanvang programma 16. 00 uur
Thema: ‘Word de beste versie van jezelf’
Spreker: Bert Otten & Gerard Kemkers

• Vrijdag 23 februari FC Groningen – NAC Breda
Aanvang programma 17.30 uur
Thema: ‘Leiding geven in extreme omstandigheden’
Spreker: Jan Swillens

• Zondag 29 april FC Groningen – Excelsior
Aanvang programma 12.00 uur
Thema: ‘De wereld veranderen’
Spreker: Nick Stevens

4 x co-creatie sessies
Deelnemer bespreken in co-creatie sessies casussen. Uitgangspunt is van elkaar leren en elkaar inspireren. Netwerken door samenwerken. Tijdens deze sessies ontwikkelt een ieder voor de eigen organisatie een plan van aanpak om het thema talentontwikkeling in het eigen bedrijf te optimaliseren.
Data: 17 januari, 14 februari, 21 maart, 23 mei. Tijd: 13.30 uur - 17.00 uur.

Clinic FC Groningen
Teambuilding gericht op topsport. Alle deelnemers komen met sportkleding op het trainingscomplex en worden als professionele sporters onder handen genomen. Deze activiteit zal in het voorjaar 2018 plaatsvinden.

Talenten en Persoonlijkheids analyse
Inzicht in talent is belangrijk om leiderschap te versterken. Vos Opmaat Consultancy biedt deelnemers hiervoor een potentieel analyse en leiderschapscoaching aan. Deze analyse geeft direct inzicht, antwoord en praktische
handvatten die op het eerste gezicht vaak niet voor de hand liggen. De talentscan bestaat altijd uit een analyse en een of meerdere gesprekken met een gediplomeerd assessor. Onderdeel hiervan is ook een gesprek met de deelnemer en de leidinggevende.

Met dit traject versterk je de volgende competenties:
• Delegeren
• Mensgericht leiderschap
• Organisatiesensitiviteit
• Overwicht
• Taakgericht leiderschap

In de begeleiding maakt Vos Opmaat Consultancy gebruik van de leiderschapsprincipes van Covey en het model ‘Good to great’ van Jim Collins.

Aanmelden

Wilt u ook een talentvolle medewerker aanmelden voor dit programma dan kan dat via onze website. 

Talenten-op-een-business-banner-v1

Laatste nieuws

FCG160902_TEGELS_300X250PX_300ppi4
FCG160902_TEGELS_300X250PX_300ppi2
FCG160902_TEGELS_300X250PX_300ppi6
FCG160902_TEGELS_300X250PX_300ppi3
FCG160902_TEGELS_300X250PX_300ppi
FCG160902_TEGELS_300X250PX_300ppi5