Kevin Roossien nieuwe sales manager FC Groningen

28 augustus 2019

FC Groningen versterkt per 1 oktober aanstaande de commerciële afdeling. Kevin Roossien treedt vanaf deze datum als sales manager in dienst bij de Trots van het Noorden. Het is een nieuwe functie en dus uitbreiding van het commerciële team onder leiding van commercieel directeur Robbert Klaver. 

De commerciële afdeling van FC Groningen heeft gezonde groei-ambities met het oog op haar Businessclub en de daaraan gerelateerde businessstoelen op het TKP Ereterras en de skyboxen in het Hitachi Capital Mobility Stadion. In de rol van sales manager kan Roossien, samen met het team van accountmanagers en de backoffice, volledige focus hebben op de verdere professionalisering en groei van de Businessclub. De Businessclub is nog steeds één van de belangrijkste pijlers onder de commerciële begroting van FC Groningen. 

Robbert Klaver geeft aan blij te zijn met de invulling van de nieuwe positie en de benoeming van Roossien. “Op basis van ons achterland en de potentie van de club zien wij nog uitdagende groeimogelijkheden van onze commerciële inkomsten. Met de aanstelling van Kevin in de functie van sales manager is een belangrijke stap gezet in de verdere professionalisering van de afdeling en zijn we ervan overtuigd dat we onze bestaande en nieuwe relaties nog beter van dienst kunnen zijn.”

Kevin Roossien, die diverse commerciële leidinggevende functies heeft bekleed in Noord Nederland, ziet de nieuwe functie als een prachtige uitdaging. “Een prachtige uitdaging ligt er voor ons commerciële team om zakelijk Noord Nederland meer te bieden dan alleen voetbal. Ik kijk er naar uit om een bijdrage te leveren aan het opbouwen van duurzame relaties samen met het huidige commerciële team. Ik heb veel zin om hiermee aan de slag te gaan”. 

Christiaan de Jong nieuwe accountmanager

Per 18 september zal ook Christiaan de Jong starten als accountmanager op de afdeling commerciële zaken. Christiaan is de afgelopen 8 jaren werkzaam geweest als accountmanager en commercieel manager bij SC Cambuur. Christiaan de Jong: “FC Groningen is een prachtige club, en ik hoop mijn steentje bij te dragen aan de commerciële ambities. Voor mij is dit een mooie stap in mijn carrière en een nieuwe uitdaging. Ik heb er heel veel zin in!”. Robbert Klaver (commercieel directeur FC Groningen) geeft aan blij te zijn met de komst van Christiaan bij de club. “Het is mooi dat we een collega erbij hebben op een commerciële functie met veel ervaring binnen de betaald voetbalwereld en we kijken uit naar de samenwerking.

Laatste nieuws

FCG160902_TEGELS_300X250PX_300ppi4
FCG160902_TEGELS_300X250PX_300ppi2
FCG160902_TEGELS_300X250PX_300ppi6
FCG160902_TEGELS_300X250PX_300ppi3
FCG160902_TEGELS_300X250PX_300ppi
FCG160902_TEGELS_300X250PX_300ppi5