FC Groningen bevestigt vertrouwen in SoccerLAB

12 november 2020

FC Groningen heeft het contract met SoccerLAB met drie seizoenen verlengd, tot 2023. De Trots van het Noorden gebruikt het softwareplatform zowel in de Opleiding als bij de eerste selectie.

SoccerLAB fungeert binnen FC Groningen als database voor alles wat de club doet aan de voetbaltechnische kant. Zowel op het gebied van scouting, ontwikkelplannen van spelers, testen, meten en monitoren als platform waar de voetbaltechnische mensen planningen in kunnen bijhouden.
 
SoccerLAB wordt bij FC Groningen gebruikt binnen bijna elke afdeling van de club en het vormt onder meer de brug naar de voetbalschool. Voor de begeleiding van jonge talenten, zowel op het veld als in de schoolbanken, maken medewerkers van de club gebruik van SoccerLAB. Technisch directeur Mark-Jan Fledderus en hoofd performance Wouter Frencken van FC Groningen lichten toe wat SoccerLAB voor hen betekent.

SoccerLAB (1)

Fledderus: “Focussen op de toekomst”
“Wij willen beter worden en ons blijven ontwikkelen, dit geldt voor alles en iedereen bij FC Groningen”, zegt Mark-Jan Fledderus, technisch directeur van FC Groningen. “SoccerLAB zorgt er voor dat wij een database opbouwen van alles waar wij energie in steken om ons verder te ontwikkelen aan de voetbalkant en waar wij analyses op kunnen loslaten, zodat wij stappen kunnen blijven zetten richting de toekomst. Wij zijn heel blij dat we onze samenwerking hebben kunnen verlengen omdat we tevreden zijn over de diensten van SoccerLAB en dat we in SoccerLAB een partner hebben die ook structureel wil blijven ontwikkelen en verbeteren. Dit past uitstekend binnen onze visie.”

Frencken: “Spelers beter maken door objectieve beslissingen”
“Ik heb de taak er voor te zorgen dat onze spelers groeien en altijd een stap extra kunnen zetten in hun eigen ontwikkeling “, zegt Wouter Frencken, hoofd performance van FC Groningen. “In SoccerLAB vind ik alle data, die mijn beslissingen kunnen ondersteunen om zowel de speler als de club groter te laten worden.”

Belen: “Blij met vertrouwen van de club
“We zijn zeer blij met het vertrouwen dat FC Groningen ons schenkt in deze woelige tijden”, zegt Steven Belen, CEO van SoccerLAB. “We zijn ervan overtuigd dat we in de volgende drie jaar samen met de club verdere stappen kunnen zetten.“ 

De Vries: “Club met fantastische fundering”
“Bij ieder bezoek aan FC Groningen merk je de betrokkenheid van de medewerkers”, zegt Robert De Vries, Customer Success Manager bij SoccerLAB. “Het fundament van de club is fantastisch en alle medewerkers staan open voor vernieuwingen en voorwaartse stappen.”

SoccerLAB (3)

Laatste nieuws

FCG160902_TEGELS_300X250PX_300ppi4
FCG160902_TEGELS_300X250PX_300ppi2
FCG160902_TEGELS_300X250PX_300ppi6
FCG160902_TEGELS_300X250PX_300ppi3
FCG160902_TEGELS_300X250PX_300ppi
FCG160902_TEGELS_300X250PX_300ppi5