Elftal vragen aan…Rick Dreise (Convident)

17 maart 2021

Rick Dreise is eigenaar van Convident. Het bedrijf ontwikkelt websites, -shops en -applicaties en helpt klanten succesvol te groeien op het web. Dreise ziet dat de sponsoring bij ‘zijn’ FC een commerciële meerwaarde heeft. Maak kennis met Dreise en Convident in de rubriek ‘Een Elftal vragen aan…’
 

convident

1 Kunt u beschrijven wat Convident doet?
Convident ontwikkelt maatwerk websites, -shops en -applicaties voor MKB bedrijven, grote bedrijven en overheid. Succesvol groeien op het web. Dat is onze missie. Het begint vaak bij een website of webshop, maar door te werken aan een lange termijn relatie en het vertrouwen in elkaar, zitten we snel in de organisatieprocessen van bedrijven. Denk hierbij aan het realiseren van een Intranet, CRM systeem, Planningstool, ERP systeem of een App. Met het gevoel van een Gronings kantoor om de hoek en een persoonlijke aanpak, kunnen we absoluut van meerwaarde zijn voor sponsorrelaties van FC Groningen.”
 
2 Waarom bent u sponsor?
“Het lidmaatschap van de businessclub brengt nieuwe contacten. Daarnaast biedt het voor Convident een mooi podium om onze eigen relaties naar voren te schuiven. Dit versterkt elkaar. Het rijtje van nieuwe partnerships en klanten is door de jaren heen gegroeid, kortom dit is op commercieel vlak een meerwaarde.”
 
3 Welke raakvlakken heeft uw business met topsport?
“Het behalen van succes samen met onze klanten en partners, de ruimte op de werkvloer voor eigen ontwikkeling en de drive en ambitie om als ondernemer de beste te willen worden.”
 
4 Wat zijn voorbeelden van samenwerkingen die u zakelijk via FC Groningen heeft bereikt?
“In het begin van het Convident lidmaatschap hebben we de focus vooral gelegd op netwerkactiviteiten op of rond wedstrijddagen. Dit deden we vanuit de Boeren-Box en de Vastgoedlounge. Een greep uit de relaties van Convident die we bij de club tegenkomen zijn o.a. Multimodal Container Services (MCS), Dekker Struik Installatietechniek, Live AED, Dizain en Double Lux Lighting B.V. Tevens verricht Convident jaarlijks werkzaamheden voor de Boeren-Box. Daarmee hebben we een unieke en uitgebreide samenwerking met FC Groningen, waarbij we naast ons lidmaatschap ook onze dienstverlening daadwerkelijk inzetten.”
 
5 Wat is uw eerste herinnering aan FC Groningen?
“Mijn eerste herinnering van de club is in Stadion Oosterpark. Daar zat ik als kleine jongen vol spanning op de Tonny van Leeuwen tribune naar alle thuiswedstrijden te kijken, met onder meer het basisdebuut van Arjen Robben. Zakelijk ben ik in 2010 voor het eerst in aanraking gekomen met FC Groningen, tijdens een stageperiode op de commerciële afdeling. Na mijn studie ben ik gaan ondernemen, vervolgens zijn we vrij snel betrokken geraakt als lid van de businessclub.”
 
6 Wat is uw mooiste FC-moment?
“Dat was mijn reis naar Toscane in Italië, met de uitwedstrijd tegen Fiorentina. Thuis hadden we 1-1 gespeeld en ik ben vanuit de businessclub mee geweest naar Florence. Een echte belevenis met helaas een uitschakeling na penalty’s, maar prachtig om de club op dat niveau te zien spelen. Het Europese podium waar het ieder jaar om gaat.”
 
 
7 Met welke (oud-) FC’er zou u uzelf vergelijken?
“Ik heb Erik Nevland als aanjager en harde werker zien spelen. Nevland was op het veld en daarbuiten in alle opzichten een voorbeeld voor waar de club voor staat en iemand die teamgenoten naar een hoger niveau bracht. Hij is misschien niet de allerbeste voetballer, maar wel iemand met de wil om alles uit zijn carrière te halen, het spelletje kan lezen en op de momenten dat het gevraagd wordt, dan kan je op hem bouwen. Dat krijg ik regelmatig terug van mensen om me heen en dat vind ik mooi aan Erik Nevland.”
 
8 Wat was het moment waarna u startte met uw bedrijf?
“Na mijn studie ben ik de commerciële wereld binnengestapt om ervaring op te doen. Ik heb meerdere commerciële functies bekleed, maar of ik daar nou zo gelukkig van werd? Niet echt. Van hokjescultuur en een hiërarchische manier van werken werd ik zeker niet happy, daarom besloot ik van de één op de andere dag de stap te maken naar het oprichten van mijn eigen Internetbedrijf. Later is deze eenmanszaak omgezet naar BV, samen met mijn compagnon hebben we Convident BV opgezet.”
 
9 Hoe is uw bedrijf gegroeid in de laatste vijf jaar?
“Gestaag en dat is een bewuste keuze. We bouwen Convident stap voor stap op en willen juist waken voor te snelle groei. Van geen personeel zijn we in 6 jaar tijd inmiddels naar 12 medewerkers gegaan. We willen doorbouwen vanuit een stabiel fundament. En dat zijn we aan het doen. In de toekomst zullen we meer de richting van serial enterpreneurs opgaan, waardoor je niet alleen afhankelijk bent van één verdienmodel. Convident heeft nog mooie stappen te gaan, maar we kijken ook naar andere verdienmodellen.”
 
10 Wat zijn de groeidoelstellingen voor de komende vijf jaar?
“Groeien is leuk, maar ik vind het vooral belangrijk om te doen wat ik leuk vind. Gezien onze ambities en de groeiende vraag naar ICT-oplossingen zal de organisatie en dus ook mijn eigen rol voor de komende 5 jaar veranderen. Over 5 jaar hebben we een volledig zelfsturende organisatie (urenmachine). Ook hebben we meerdere eigen concepten/identiteiten in de markt (recurring business). Daarnaast hebben er veranderingen plaatsgevonden in ons dienstenaanbod en hebben we een groter personeelsbestand. Ook zijn we over 5 jaar nog meer betrokken bij sociaal maatschappelijke initiatieven, duurzaamheidsprojecten, innovaties etc. Kortom, volop mooie doelstellingen voor de komende jaren. Echter is plezier hebben voor mij een belangrijke factor.”
 
11 Wie is uw inspiratiebron?
“Dan ga ik voor Arjen Robben. Ik heb hem zien debuteren bij FC Groningen en vind het fantastisch dat hij na zo’n rijke loopbaan weer terugkeert bij zijn club. De huidige tegenslagen heeft hij helaas vaker gekend, maar hoe hij keer op keer terugkeert? Waanzinnig knap en daar heb ik ontzettend veel respect voor. Tegenslagen overwinnen om vervolgens sterker terug te komen, dat inspireert me.”

Laatste nieuws

FCG160902_TEGELS_300X250PX_300ppi4
FCG160902_TEGELS_300X250PX_300ppi2
FCG160902_TEGELS_300X250PX_300ppi6
FCG160902_TEGELS_300X250PX_300ppi3
FCG160902_TEGELS_300X250PX_300ppi
FCG160902_TEGELS_300X250PX_300ppi5