Elftal Vragen aan…Marcel Vasse (Bouwbedrijf Gervas)

3 maart 2021

Marcel Vasse is eigenaar van Bouwbedrijf Gervas en sinds dit seizoen lid van de FC Groningen Business Club. Vasse is een echte voetballiefhebber die zijn zakelijke netwerk via de FC Groningen Business Club wil vergroten. Zijn bouwbedrijf heeft de laatste jaren een mooie groei doorgemaakt zo blijkt uit de rubriek ‘Een Elftal vragen aan..’

20210303Gervas

1 Kunt u beschrijven Bouwbedrijf Gervas doet?
“Wij doen alles op het gebied van aanbouw, verbouw, nieuwbouw, onderhoud en renovatiewerkzaamheden. Wij werken met name voor de overheid, woningcoöperaties, zorginstellingen en particulieren. Iedereen kan bij ons terecht met vraagstukken omtrent bovenstaande werkzaamheden!”
 
2 Waarom bent u sponsor?
“Ik ben voetballiefhebber en mag graag mensen en hun bedrijf leren kennen. Daarnaast wil ik mijn netwerk vergroten en dit vervolgens delen met overige sponsors. Ook kunnen wij op een laagdrempelige manier klanten beter leren kennen door hen mee te nemen naar de wedstrijden.”
 
3 Welke raakvlakken heeft uw business met topsport?
“Binnen Bouwbedrijf Gervas fungeren wij als een team met medewerkers en onderaannemers. Geen team, geen prestaties. Net als op het veld, het fungeren als hecht team levert betere prestaties.”
 
4 Wat zijn voorbeelden van successen die u zakelijk via FC Groningen heeft bereikt?
 “Wij zijn afgelopen zomer lid geworden van de FC Groningen Business Club, door de vreemde periode waarin we met elkaar zitten, zijn er nog weinig verbindingen ontstaan. In het verleden ben ik regelmatig bezoeker geweest van de businessclub met bestaande sponsoren. Hierbij heb ik kunnen ervaren dat het zeker mogelijk is om mijn netwerk te verbreden, iets wat ik graag wil bereiken middels het lidmaatschap van de FC Groningen Business Club!”
 
5 Wat is uw eerste herinnering aan FC Groningen?
“Die ene wedstrijd tegen PSV in 2003. Wij moesten een gelijkspel behalen om ons te handhaven in de Eredivisie en PSV moest een punt halen om kampioen te worden. Het was gedurende de wedstrijd heel rumoerig op de tribune door PSV-supporters die op de thuistribune zaten. Dit heeft behoorlijke indruk gemaakt, haha.”
 
 
6 Wat is uw mooiste FC-moment?
“De wedstrijden tegen Fiorentina in de UEFA Cup. Twee prachtige wedstrijden! Daarnaast ken ik Marnix Kolder goed, die deed die wedstrijden nog mee. Deze wedstrijden zijn mij altijd bijgebleven.”
 
7 Met welke (oud-) FC’er zou u uzelf vergelijken?
“Met Danny Buijs! Onze mentaliteit komt overeen. Doorzettingsvermogen, af en toe een beetje gemeen kunnen zijn, niet zeuren maar poetsen!”

8 Wat was het moment waarna u startte met uw bedrijf?
“Ik heb Bouwbedrijf Gervas in 2009 opgericht met mijn compagnon. Ik kreeg de vraag van mijn oud-werkgever of ik zijn bedrijf wilde overnemen. Dit zette mij aan het denken, maar mijn gevoel zei mij dat ik beter vanaf 0 kon beginnen. Het was is 2009, een periode van crisis. Mijn uitdagingen lagen in de renovatie en onderhoud, met name van zorginstellingen en woningbouwcoöperaties. Per 1 januari 2020 ben ik alleen eigenaar van het bouwbedrijf geworden.”
 
9 Hoe is uw bedrijf gegroeid in de laatste vijf jaar?
 “De omzet is in de laatste vijf jaar verdubbeld. Daarnaast zijn wij gegroeid van 10 naar 20 medewerkers. Het netwerk is steeds groter geworden met mooie opdrachtgevers tot gevolg!”
 
10 Wat zijn de groeidoelstellingen voor de komende vijf jaar?
 “Gestaag doorgroeien. We hebben niet de ambitie om opnieuw 100% te groeien. De focus ligt met name op het leveren, waarborgen en verbeteren van onze kwaliteit en kunde en om een gezond bedrijf te blijven.
 
11 Wie is uw inspiratiebron?
“Ik vind Marc Overmars een leuk persoon en voorbeeld. Bescheiden, niet op de voorgrond, maar ongelooflijk succesvol. Met zijn investeringen in onder meer vastgoed heeft hij het voortreffelijk gedaan en op alle vlakken (sportief en zakelijk) succesvol. Een mooie carrière!”

Laatste nieuws

FCG160902_TEGELS_300X250PX_300ppi4
FCG160902_TEGELS_300X250PX_300ppi2
FCG160902_TEGELS_300X250PX_300ppi6
FCG160902_TEGELS_300X250PX_300ppi3
FCG160902_TEGELS_300X250PX_300ppi
FCG160902_TEGELS_300X250PX_300ppi5