Eerste selectie startups op bezoek bij FC Groningen

19 november 2019

Founded in Groningen en FC Groningen zijn een samenwerking gestart gericht op startups in de Provincie Groningen. Gezamenlijk bieden zij startups de mogelijkheid om het brede zakelijke netwerk van FC Groningen te ontmoeten in een periode van ongeveer 2 maanden waarin jonge bedrijven drie opeenvolgende thuiswedstrijden van FC Groningen mogen bezoeken met toegang tot de Office Centre Lounge.

Founded in Groningen en FC Groningen hopen hiermee startups en de reeds gevestigde bedrijven met elkaar in contact te brengen en zo een impuls te geven aan de startups én tegelijkertijd de bestaande leden van de Hattrick's Club  te inspireren met de innovatiekracht en flexibiliteit van jonge bedrijven.

De eerste serie start met de thuiswedstrijden: 

- FC Groningen - Feyenoord: zondag 24 november 12.15 uur
- FC Groningen - FC Utrecht: zondag 8 december 14.30 uur
- FC Groningen - FC Emmen: donderdag 22 december 14.30 uur

Voor deze wedstrijden zijn inmiddels uit 27 reacties de eerste vijf startups uitgekozen. Voor de volgende serie wedstrijden is het inmiddels weer mogelijk om op in te schrijven via deze link. 

DEELNEMERS

Machu

Sensoty - Erik Schoenmaker, Rubben Deddens en Tom Pals
Sensoty geeft op basis van sensordata en omgevingsdata, zoals het weer- en bezoekersintensiteit, locatiespecifiek advies. Daarnaast is het beheerplatform Sensoty tevens inzetbaar voor sportvelden en andere gebieden . Hierbij kan worden gedacht aan bijvoorbeeld golfbanen en voetbalvelden. De sensoren die gebruikt worden zijn volledig draadloos en kunnen ondergronds geïnstalleerd worden zonder een invasieve impact te hebben op het beheer gebied. Door onder andere vochtgehaltes, bodemtemperatuur, geleidbaarheid en EC-waarden constant te monitoren wordt er een optimaal gezocht voor het betreffende gebied. 

Meer informatie via www.secgroep.nl

organising-team Startup weekend

Startup Weekend Groningen - Luuk Hartsema
Startup Weekend Groningen wil graag het startup en innovatie klimaat bevorderen, de drempel tot ondernemerschap verlagen, kennisdeling bevorderen vanuit een altruïstische mindset, verbindingen leggen tussen startups en bedrijven om zo economische kansen te creëren in de regio. Goede startup-ecosystemen hebben bewezen beter in staat te zijn om innovatie cycli te verkorten, technologische ontwikkelingen te exploiteren en bestaande/nieuwe businessmodellen te verbeteren of uit te vinden. Samenwerking tussen startups en bedrijven is daarom cruciaal. Via het format van Startup Weekend wil de organisatie bijdragen om dit tot stand te laten komen.

Meer informatie via www.swgro.nl

Envitron

Envitron - Marro Mijnans
Envitron ontwikkelt een gateway en cloud platform om communicatie tussen verschillende energiestromen mogelijk te maken. Met de hardware en software Envitron meet je eenvoudig de energiestromen van je gebouw of huis en maak je deze via het cloud platform snel inzichtelijk. Verbonden apparaten stuur je aan voor slimme energiebesparing en een optimale energiebalans. 

Meer informatie via www.envitron.nl 

Insta-Marian-GelukkigeStudent-01 klein

Gelukkige Student / Gelukkige Docent - Marian Blaauwgeers 
Gelukkige Student helpt studenten om met minder stress en meer zelfvertrouwen door hun studie te gaan. De studententijd is een periode waarin veel dingen gebeuren. Studenten ervaren veel druk door; studeren, werken, social media, bindend studieadvies, de lening die ze verplicht hebben, etc. etc.. Voeg daarbij de druk die ze zichzelf opleggen en die ze voelen om te presteren en je hebt het recept voor (onnodige) stress. Via de Gelukkige Student Academy, workshops en lezingen worden studenten geholpen om beter in hun vel te zitten en de stress van het studeren beter aan te kunnen.

Daarnaast heeft Marian ook het bedrijf de Gelukkige Docent. Met de Gelukkige Docent Academy leert zij docenten via een duidelijke structuur welke thema’s ze kunnen behandelen om studenten te begeleiden naar minder stress.
 
Meer informatie via gelukkigestudent.nl en gelukkigedocent.nl
 

klippa016

Klippa - Robert-Jan Verheggen
Klippa biedt SaaS-oplossingen voor administratieve processen, waaronder documentverwerking, dataextractie en autorisatieworkflows, die eenvoudig te integreren zijn met bestaande (accounting) software. Kippa is gespecialiseerd in tekstherkenning op kassabonnen, facturen en identificatiedocumenten.

Meer informatie via www.klippa.com

Laatste nieuws

FCG160902_TEGELS_300X250PX_300ppi4
FCG160902_TEGELS_300X250PX_300ppi2
FCG160902_TEGELS_300X250PX_300ppi6
FCG160902_TEGELS_300X250PX_300ppi3
FCG160902_TEGELS_300X250PX_300ppi
FCG160902_TEGELS_300X250PX_300ppi5