Een Elftal Vragen aan…Ewold de Maar (De Maar Training & Advies)

17 februari 2021

Ewold de Maar startte in 2005 met zijn bedrijf De Maar Training & Advies. Hij komt al zijn hele leven bij FC Groningen, altijd samen met familie. Eerst aan de hand van opa, tegenwoordig met zijn 85-jarige vader. Plezier is een belangrijke factor, maar ook zakelijk heeft De Maar veel aan zijn lidmaatschap van de FC Groningen Business Club, zo blijkt uit de rubriek ‘Elftal vragen aan…’

20210217Ewold de Maar

1 Kunt u beschrijven wat De Maar Training & Advies doet?
“Ik richt me op twee niveaus: dat van de persoon en dat van de organisatie. Het doel is mensen te leren om een betere versie van zichzelf te worden of een organisatie te helpen zichzelf beter te organiseren. Mensen gedragen zich op een bepaalde manier en dat gedrag wordt bepaald door wat er om hen heen gebeurt, maar ook door wat er zich binnen henzelf afspeelt. Ik kijk dus naar de buitenkant, de omgeving en ook naar de binnenkant. Hoe we ons gedragen hangt heel erg af van wat we denken en wat we voelen. Hoe meer invloed je daarop hebt, hoe beter je je voelt en hoe succesvoller je bent. Ik leer mensen hoe ze meer grip kunnen krijgen op hun binnenwereld en zo er voor kunnen zorgen dat ze lekkerder in hun vel komen te zitten. Op die manier kunnen ze het beste uit zichzelf halen. Datzelfde geldt voor een organisatie. Een organisatie is als een puzzel. Soms passen de stukjes niet goed bij elkaar. Dan zitten de verkeerde personen op een verkeerde plek. Mensen zo neerzetten dat ze optimaal kunnen functioneren vind ik een heel mooi onderdeel van mijn werk. Ik stel heel veel vragen en kom zo achter heel veel dingen die spelen in een organisatie, maar waar bestuurders of eigenaren vaak helemaal geen weet van hebben. Zo komen er ook vaak onverwachte kwaliteiten naar boven bij mensen, als je ze maar de juiste vragen stelt. Binnen elk bedrijf kom ik goud tegen, goud wat nog niet gedolven is. Je zou mij kunnen zien als een soort van goudzoeker of gouddelver.”
 
2 Wat is voor u de zakelijke meerwaarde van FC Groningen?
“Ik kan bij FC Groningen veel mensen ontmoeten. Een aantal vrienden, kennissen en opdrachtgevers is lid van de businessclub. Het plezier wat ik samen met mijn vader nog steeds heb bij FC Groningen is daarnaast persoonlijk een enorme meerwaarde.”
 
3 Welke raakvlakken heeft uw business met topsport?
“Coaching en het verbeteren van performance hoort ook bij sport. De meeste Eredivisieclubs hebben tegenwoordig dan ook een performancemanager. Vanuit vele sporten heb ik coaching en teamtraining gegeven: golf, turnen, atletiek, wielrennen en ook voetbal. Bijvoorbeeld een project bij Heracles Almelo waarbij Mark-Jan Fledderus en Mike te Wierik toentertijd ook betrokken waren. Dat ging over de invloed van emotie op prestaties in het veld en in hoeverre spelers dat konden leren beïnvloeden. Spelers gingen toen bijvoorbeeld ook zien dat vervelende gebeurtenissen thuis ook invloed hadden op hun prestaties, leerden daar beter mee omgaan en konden zo veel meer uit zichzelf halen.”
 
4 Wat zijn voorbeelden van samenwerkingen die u via FC Groningen heeft bereikt?
“Ik heb veel heel leuke contacten opgedaan via FC Groningen. Bij Martini Reclamemakers van medesponsor Henk van der Laan zijn we een traject gestart om het beste uit zijn medewerkers en zijn bedrijf te halen. Personal coaching hoort daar ook bij en ik maak dan graag gebruik van voetbal metaforen. Een ander voorbeeld is TrainersNoord van Werner Hoenders, één van de beste salestrainers die ik ken. Samen met Werner verzorg ik programma’s op het gebied van samenwerking en communicatie.”
 
5 Wat is uw eerste herinnering aan FC Groningen?
“Mijn eerste herinnering was toen ik 6 jaar was en op zondagmiddag naar mijn opa en oma in de Indische buurt ging. Mijn opa nam mij dan mee ‘Ik ga even wandelen met kleine Ewold’ en ging dan stiekem met mij naar het Oosterpark Stadion. Twintig minuten voor tijd gingen de hekken open en ging ik op de nek bij opa om het einde van de wedstrijd te bekijken. Later stonden we met z’n drieën (opa, pa en ik) onder de Tonny van Leeuwen-tribune. Opa is inmiddels overleden en vanaf dat moment ging en ga ik nog steeds altijd met mijn vader. Ik ben in 2005 voor mezelf begonnen en toen de FC overging naar Euroborg vroeg Koen Janssen of ik sponsor wilde worden. Ik ben in de businesscorner begonnen, bovenin het stadion. Nu zitten we in B6. Waarom? Vooral omdat het lekker comfortabel zit voor mijn 85-jarige vader.”
 
6 Wat is uw mooiste FC-moment?
“Een makkie, namelijk twee wedstrijden. Atletico Madrid en Inter! Ik heb alle Europese wedstrijden gezien. Die twee wedstrijden waren echt magisch. Ik stond op de lange zijde, Inter was binnen 20 minuten uitverkocht. Het kaartje kostte veel geld, maar heb ik gelijk gedaan. Dat Groningen van twee van zulke clubs heeft gewonnen, vergeet ik nooit weer. Echt magisch.”
 
7 Met welke (oud-) FC’er zou u uzelf vergelijken?
“René Eijkelkamp, onnavolgbaar in het spel. Een lange speler, maar hij kon het onmogelijke. Het zag er niet altijd mooi uit, maar hij was een enorme doorzetter die het maximale uit zichzelf haalde.”
                                                                                
8 Wat was het moment waarna u startte met uw bedrijf?
“Ik werkte in de GGZ en hield mij bezig met mensen die waren vastgelopen. Emotie speelde een grote rol daarin en veel mensen hadden forse psychiatrische problemen. Ik wilde ervoor zorgen dat mensen zich prettiger gingen voelen, maar zag dat er binnen de GGZ vooral gekeken werd naar problemen en veel minder naar oplossingen en mogelijkheden. Ik merkte vaak dat mensen veel meer in zich hadden dan dat anderen of zij zelf dachten. Met dat gegeven ben ik mijn coachings- en trainingspraktijk gestart en daarin kon ik veel meer mijn ei kwijt dan binnen de GGZ.”
 
9 Hoe is uw bedrijf gegroeid in de laatste vijf jaar?
“Wij hebben een maatschap van twee personen. Ik zit aan mijn plafond. Tenzij ik mensen ga opleiden die hetzelfde gaan doen als ik, maar daar ligt mijn behoefte niet. Op deelterreinen werk ik met freelancers. In principe hoef ik niet verder te groeien.”
 
10 Wat zijn de groeidoelstellingen voor de komende vijf jaar?
“Ik vind het prima dat het zo blijft. Ik wil vooral werken met enthousiastste mensen en zorgen dat andere mensen groeien. Zoals Henk van der Laan. Een enthousiaste eigenaar van een bedrijf vind ik het leukst om mee te werken. Als ik binnenkom, is mijn doel om mijzelf zo snel mogelijk overbodig te maken zodat een bedrijf zelf verder kan.”
 
11 Wie is uw inspiratiebron?
“Mensen die het onmogelijke hebben gehaald uit zichzelf. Binnen de GGZ heb ik met mensen gewerkt die de meest verschrikkelijke dingen hadden meegemaakt. Als ik dan zag hoe zij ondanks al die ervaringen toch wat kunnen maken van hun leven, is dat mijn inspiratie. De veerkracht van die mensen is mijn inspiratiebron.”
 
“Sportieve inspiratiebronnen zijn toch wel spelers zoals Suárez en Doan of nu de jonge Paulos Abraham. Zij komen uit een land ver weg en komen voor hun carrière hierheen. Laten alles achter zich om hun droom te verwezenlijken. Dat is nogal wat. Alles achter je laten voor de carrière. Daar moet je heel veel incasseringsvermogen voor hebben.”

Laatste nieuws

FCG160902_TEGELS_300X250PX_300ppi4
FCG160902_TEGELS_300X250PX_300ppi2
FCG160902_TEGELS_300X250PX_300ppi6
FCG160902_TEGELS_300X250PX_300ppi3
FCG160902_TEGELS_300X250PX_300ppi
FCG160902_TEGELS_300X250PX_300ppi5