zo 13 november 2022 14:30
Eredivisie
Ricardo Pepi (45)
Florian Krüger (90)
2
3
Gladon (78)
Gladon (84)
Noslin (90)
17
Cordoba
45
Ricardo Pepi
48
Noslin voor Vita
49
Radinio Balker
58
Gladon voor Bassett
58
Embalo voor Cordoba
62
Tomas Suslov voor Daleho Irandust
62
Cyril Ngonge voor Ragnar Oratmangoen
68
Joey Pelupessy voor Luciano Valente
72
Embalo
78
Gladon
84
Gladon
89
Mike te Wierik
90
Florian Krüger
90
Duarte voor Ferati
90
Noslin
90
Noslin
0
45
90

FC Groningen - Fortuna Sittard

Kaartverkoop
Voorbeschouwing
Wedstrijdverslag
De wedstrijd in beeld
24 oktober 2022

FC Groningen speelt nog drie wedstrijden voor de winterstop, die dit seizoen vroeg ingaat vanwege het WK. Op 13 november ontvangt de Trots van het Noorden Fortuna Sittard in Euroborg. Daarvoor staan nog twee thuiswedstrijden op het programma. Emmen-uit van komend weekend is geheel uitverkocht. Seizoenkaart- en clubcardhouders kunnen vanaf dinsdag 09.00 uur een kaart kopen voor het FC Utrecht-uit van zondag 6 november. 

FC Groningen sluit op zondag 13 november de eerste seizoenshelft af met een thuiswedstrijd tegen Fortuna Sittard. Er geldt vrije verkoop voor het laatste thuisduel met de Limburgers. Tickets zijn eenvoudig te verkrijgen via https://tickets.fcgroningen.nl.
 
De Trots van het Noorden speelt de komende twee weekenden uit. Aankomende zondag 30 oktober wordt de selectie – niet voor het eerst dit seizoen – gesteund door een volledig uitverkocht gastenvak wanneer het op bezoek gaat in Emmen. Het duel was binnen een half uur uitverkocht. De wedstrijd tegen FC Emmen wordt zondag op 12.15 uur afgetrapt.
 
FC Groningen gaat op zondag 6 november op bezoek in Utrecht. De wedstrijd tegen FC Utrecht wordt om 12.15 uur afgetrapt. Supporters die behoren tot de loyaliteitsgroep kunnen tot maandagavond 24 oktober 23.59 uur met voorrang een ticket kopen. Vanaf dinsdag 25 oktober 09.00 uur zijn seizoenkaart- en clubcardhouders aan de beurt. De kaartverkoop loopt tot donderdag 3 november 23.59 uur.

JW2022202316072
11 november 2022

Nog één competitiewedstrijd en dan ligt de Eredivisie bijna twee maanden stil, vanwege het WK voetbal in Qatar. FC Groningen wacht dus nog één laatste klus in 2022 waarbij Fortuna Sittard de tegenstander is. De Trots van het Noorden mag aankomende zondagmiddag om 14.30 uur voor eigen publiek aantreden in Euroborg. De laatste keer dat de FC in eigen huis speelde op het favoriete tijdstip, ontspon zich een spektakelstuk. Titelkandidaat PSV werd toen in een zinderend duel met 4-2 geklopt.

20221023GRONINGENPSV162

Uiteraard hoopt Frank Wormuth op een soortgelijk scenario tegen Fortuna Sittard. De Duitse hoofdtrainer heeft hiervoor genoeg aanknopingspunten gehaald uit de laatste wedstrijden, met name ook uit het uitduel met FC Utrecht. Ondanks de nederlaag. “Een uur lang hebben wij het in Utrecht heel goed gedaan. In de rust heb ik de jongens een compliment gemaakt. We speelden met moed, dat willen we allemaal graag zien. Het is nu de kunst om van 60 minuten zondag tegen Fortuna 90 minuten te maken.”

Dat moet Wormuth in ieder geval doen zonder de inbreng van doelman Michael Verrips, aanvaller Paulos Abraham en verdediger Nordin Musampa. Daarnaast zijn Florian Krüger, Radinio Balker, Laros Duarte en Tomas Suslov twijfelgevallen. “Tomas heeft een snelle comeback gemaakt na zijn enkelblessure, maar of hij zondag ook daadwerkelijk bij de wedstrijdselectie kan zitten, weten we nu nog niet. Liam van Gelderen is ook terug op het veld, maar is nog niet wedstrijdfit.”

Scheidsrechter
FC Groningen – Fortuna Sittard staat zondagmiddag vanaf 14.30 uur onder leiding van scheidsrechter Marc Nagtegaal. Het stadion opent de poorten om 13.00 uur. Supporters kunnen voorafgaand aan de wedstrijd samenkomen op het supportersplein voor Euroborg of bij de foodtrucks achter het stadion (lees meer). Tickets zijn online te koop via https://tickets.fcgroningen.nl en op de wedstrijddag vanaf 13.00 uur aan de kassa’s bij het stadion. Let op PIN only.

Volledige voorbeschouwing
Bekijk hier de volledige voorbeschouwing met Frank Wormuth, waarbij de Duitse oefenmeester onder meer ingaat op de aanwezigheid van de Turkse spits Burak Yilmaz, de grote blikvanger bij tegenstander Fortuna Sittard.

13 november 2022

FC Groningen heeft zondagmiddag de laatste wedstrijd van 2022 verloren. Het duel Euroborg met Fortuna Sittard eindigde in 2-3. De FC kwam vlak voor rust op voorsprong door een goal van Ricardo Pepi. In de tweede helft maakte Paul Gladon twee treffers voor de Limburgers en leek het doelpunt van Florian Krüger de FC in ieder geval een punt op te leveren. Ver in blessuretijd zorgde Tijjani Noslin voor een fikse domper door uit een hoekschop de 2-3 te maken. 

20221113FCGRONINGENFORTUNA060

Met 21.023 supporters in het stadion was Euroborg goed gevuld voor de laatste wedstrijd van 2022. Het overgrote deel ging met een goed gevoel de rust in. Spits Ricardo Pepi stond in de laatste minuut van de eerste helft aan het einde van een prachtige aanval en schoot de Trots van het Noorden met zijn zesde competitiegoal op een 1-0 voorsprong.
 
De opbouw naar het doelpunt was van grote schoonheid. Neraysho Kasanwirjo verlegde met een schitterende crosspass het spel van rechtsachter naar linksvoor waar Ragnar Oratmangoen de bal perfect aannam. Met een actie omspeelde de aanvaller zijn tegenstander en gaf een lage voorzet. Als echte spits dook Pepi op bij de eerste paal en schoot raak, 1-0. 

kasanwirjo

Tomas Suslov maakte na een uur spelen zijn rentree voor FC Groningen. De Slowaak kwam samen met Cyril Ngonge in het veld voor Daleho Irandust en Oratmangoen. Vlak daarvoor kwam voormalig FC’er Paul Gladon in het veld voor Fortuna Sittard.

De aanvaller draaide het duel dat tot dan toe onder controle was van FC Groningen, eigenhandig om. Gladon kopte na 78 minuten spelen de 1-1 tegen de touwen. Zes minuten voor tijd scoorde Gladon weer en zette de FC daarmee op achterstand, 1-2.
 
In de zeven extra minuten die scheidsrechter Marc Nagtegaal bijtrok, leek FC Groningen alsnog een punt over te houden aan het laatste duel van 2022. Florian Krüger rondde een snelle aanval van zijn ploeg goed af, 2-2. Op dat moment leefde het gevoel dat er misschien nog meer in zat voor de thuisploeg, maar het kreeg de deksel op de neus. Tijjani Noslin maakte in de vijfde extra speelminuut de winnende voor Fortuna Sittard uit een hoekschop 2-3.  

20221113FCGRONINGENFORTUNA039
20221113FCGRONINGENFORTUNA067

Gerelateerd nieuws