zo 6 november 2022 12:15
Eredivisie
Booth (61)
Van de Streek (84)
2
1
Florian Krüger (40)
40
Florian Krüger
45
Klaiber
45
Luciano Valente
57
Younes voor Redan
57
Boussaid voor Brouwers
61
Booth
68
Dost voor Douvikas
68
Sagnan
79
Booth
80
Ragnar Oratmangoen voor Isak Määttä
80
Yahya Kalley voor Florian Krüger
80
Ramon Pascal Lundqvist voor Luciano Valente
84
Van de Streek
89
Kluivert voor Booth
89
Cyril Ngonge voor Damil Dankerlui
0
45
90

FC Utrecht - FC Groningen

Kaartverkoop
Voorbeschouwing
Wedstrijdverslag
De wedstrijd in beeld
24 oktober 2022

FC Groningen speelt nog drie wedstrijden voor de winterstop, die dit seizoen vroeg ingaat vanwege het WK. Op 13 november ontvangt de Trots van het Noorden Fortuna Sittard in Euroborg. Daarvoor staan nog twee thuiswedstrijden op het programma. Emmen-uit van komend weekend is geheel uitverkocht. Seizoenkaart- en clubcardhouders kunnen vanaf dinsdag 09.00 uur een kaart kopen voor het FC Utrecht-uit van zondag 6 november. 

FC Groningen sluit op zondag 13 november de eerste seizoenshelft af met een thuiswedstrijd tegen Fortuna Sittard. Er geldt vrije verkoop voor het laatste thuisduel met de Limburgers. Tickets zijn eenvoudig te verkrijgen via https://tickets.fcgroningen.nl.
 
De Trots van het Noorden speelt de komende twee weekenden uit. Aankomende zondag 30 oktober wordt de selectie – niet voor het eerst dit seizoen – gesteund door een volledig uitverkocht gastenvak wanneer het op bezoek gaat in Emmen. Het duel was binnen een half uur uitverkocht. De wedstrijd tegen FC Emmen wordt zondag op 12.15 uur afgetrapt.
 
FC Groningen gaat op zondag 6 november op bezoek in Utrecht. De wedstrijd tegen FC Utrecht wordt om 12.15 uur afgetrapt. Supporters die behoren tot de loyaliteitsgroep kunnen tot maandagavond 24 oktober 23.59 uur met voorrang een ticket kopen. Vanaf dinsdag 25 oktober 09.00 uur zijn seizoenkaart- en clubcardhouders aan de beurt. De kaartverkoop loopt tot donderdag 3 november 23.59 uur.

JW2022202316072
4 november 2022

FC Groningen kent in aanloop naar het uitduel met FC Utrecht nog de nodige twijfelgevallen. Naast de langer geblesseerden Nordin Musampa, Liam van Gelderen en Tomas Suslov, zijn ook doelman Michael Verrips (schouderproblemen) en Paulos Abraham (spierklachten) niet beschikbaar voor de competitiewedstrijd in de Galgenwaard. Daarnaast zijn Radinio Balker en Laros Duarte twijfelgevallen. Hoofdtrainer Frank Wormuth heeft hierdoor de puzzel nog niet gelegd. De aftrap in Utrecht is zondagmiddag om 12.15 uur.

20221030EMMENGRONINGEN024

Nog altijd weet Frank Wormuth niet precies wat hij van de laatst gespeelde wedstrijd in Emmen moet vinden. De Duitse oefenmeester worstelt met zijn gevoelens over het 0-0 gelijkspel aan de Oude Meerdijk.
 
“Ik hink op twee gedachten: aan de ene kant houden we de nul en tonen de cijfers aan dat niet veel ploegen weten te winnen in Emmen, aan de andere kant hoop je een wedstrijd zoals tegen PSV te spelen en is het gevoel ook dat FC Groningen moet kunnen winnen in Emmen. Het grote verschil met het thuisduel met PSV is dat we in Emmen niet de ruimte kregen die we tegen PSV wel hadden. Dus ook dagen later weet ik nog altijd niet wat ik ervan moet vinden. Het is ook niet meer van belang, we moeten ons nu richten op Utrecht-uit.”

Dat doet de ploeg in de wetenschap dat het minimaal vijf spelers mist die er tegen FC Emmen ook niet bij waren. “Daarnaast heeft het harde kunstgras van Emmen voor knieklachten gezorgd bij Balker en Duarte,” vertelt Wormuth. “Het zal een race tegen de klok worden of zij fit genoeg zijn om te kunnen starten tegen FC Utrecht.”

Voorbeschouwing
FC Utrecht – FC Groningen in speelronde 13 van de Eredivisie staat zondagmiddag vanaf 12.15 uur onder leiding van scheidsrechter Edwin van de Graaf. De Trots van het Noorden wordt in Stadion Galgenwaard gesteund door 745 FC-supporters.

Bekijk de volledige voorbeschouwing van Frank Wormuth op de confrontatie met FC Utrecht via onderstaande videoplayer. 

Er is (nog) geen wedstrijdverslag beschikbaar van deze wedstrijd

Gerelateerd nieuws