zo 16 oktober 2022 14:30
Eredivisie
Misidjan (48)
Brenet (55)
Van Wolfswinkel (84)
3
0
15
Luciano Valente voor Tomas Suslov
26
Misidjan
46
Paulos Abraham voor Florian Krüger
46
Ragnar Oratmangoen voor Cyril Ngonge
48
Misidjan
55
Brenet
66
Yahya Kalley voor Isak Määttä
76
Pleguezuelo voor Hilgers
76
Steijn voor Kjolo
76
Cleonise voor Rots
81
Ramon Pascal Lundqvist voor Joey Pelupessy
84
Van Wolfswinkel
85
Ugalde voor Van Wolfswinkel
88
Yahya Kalley
90
Mike te Wierik
0
45
90

FC Twente - FC Groningen

Kaartverkoop
Voorbeschouwing
Wedstrijdverslag
De wedstrijd in beeld
26 september 2022

FC Groningen wacht de komende weken twee thuiswedstrijden. AZ komt aanstaande zaterdag (1 oktober, aftrap 18.45 uur) op bezoek in Euroborg. RKC Waalwijk is zes dagen later (vrijdag 7 oktober aftrap 20.00 uur) te gast in Groningen. Tickets zijn zonder restricties te koop in de Online Ticketshop. Vanaf morgen (dinsdag 27 september 09.00 uur) kunnen supporters die behoren tot de Loyaliteitsgroep kaarten bestellen voor FC Twente-uit. Net als bij het duel met N.E.C. eerder dit seizoen geldt een alternatieve vervoersregeling.

Het duel met AZ is vervroegd en wordt op zaterdag 1 oktober afgetrapt om 18.45 uur. Zes dagen later, op vrijdag 7 oktober speelt de FC thuis tegen RKC Waalwijk. Voor beide duels kunnen FC-supporters zonder restricties tickets kopen via https://tickets.fcgroningen.nl. Op de wedstrijddag zelf zijn de kassa’s van Euroborg geopend nabij ingang 2. Vanaf dit seizoen is het in het stadion alleen nog mogelijk om met PIN te betalen.
 
PSV-thuis
Morgen (dinsdag 09.00 uur) start ook de vrije verkoop voor het thuisduel met PSV. Die wedstrijd is verplaatst naar zondag 23 oktober, aftrap 14.30 uur. PSV-thuis is aangemerkt als een topwedstrijd en hiervoor geldt een extra toeslag van €5,- per ticket. Deze toeslag geldt niet voor supporters die nu nog beslissen een seizoenkaart te kopen. Het kopen van een seizoenkaart is nog steeds voordeliger dan het telkens kopen van losse tickets. https://tickets.fcgroningen.nl.
 
FC Twente-uit 
De eerstvolgende uitwedstrijd voor FC Groningen is op zondag 16 oktober op bezoek bij FC Twente. Leden van de Supportersvereniging kunnen tot maandagavond 26 september 23.59 uur tegen een gereduceerd tarief een busticket bestellen voor de SV-bus. Supporters die horen tot de Loyaliteitsgroep zijn vanaf dinsdag 27 september vanaf 09.00 uur aan de beurt. Kaarten zijn te koop via https://tickets.fcgroningen.nl.

Eigenvervoer plus pendelbus 
Net als eerder dit seizoen tegen N.E.C. is in overleg met de commissie wedstrijdzaken van de Supportersvereniging (SV) gekozen voor een alternatieve vervoersregeling naar Enschede. Er zijn twee opties voor FC-supporters om de uitwedstrijd tegen FC Twente te bezoeken. Ten eerste per bus vanuit Euroborg; kosten 32 euro per ticket.
 
Mogelijkheid twee is eigen vervoer plus pendelbus. Supporters kunnen met eigen vervoer afreizen naar een verzamelpunt in Holten om daarna over te stappen op de pendelbus richting De Grolsch Veste. Supporters kunnen hun auto’s gratis parkeren op het verzamelpunt. De kosten die aan dit Eigen Vervoer(EV)-ticket zijn verbonden bedragen 25 euro.
 
Verkoopperiodes FC Twente-uit
20-09-2022 09:00 t/m 26-09-2022 23:59: Leden Supportersvereniging (Bus)
27-09-2022 09:00 t/m 03-10-2022 23:59: Loyaliteitsgroep (Bus&EV)*
04-10-2022 09:00 t/m 13-10-2022 23:59: Seizoen (SCC)- en ClubCardhouders (CC) (Bus&EV)
* Onder de ‘Loyaliteitsgroep’ vallen de supporters die de afgelopen vijf jaar een seizoenkaart hebben gehad (inclusief dit jaar), in het seizoen 21/22 minimaal naar drie uitwedstrijden zijn geweest en vijfjaarkaarthouders.
 
Bekerwedstrijd
In de week tussen de duels met FC Twente en PSV gaat FC Groningen in de eerste ronde van de TOTO KNVB Beker op bezoek bij FC Dordrecht. Over de precieze speeldatum en eventuele kaartverkoop zal de club haar supporters zo snel mogelijk informeren.  

21-08-22-GAE_83
14 oktober 2022

Na twee thuisduels op rij speelt FC Groningen komende zondag de uitwedstrijd tegen FC Twente.  Hoofdtrainer Frank Wormuth kan in de Grolsch Veste niet beschikken over de geschorste Radinio Balker en de geblesseerden Micheal Verrips, Liam van Gelderen en Nordin Musampa. De aftrap in Enschede is zondagmiddag om 14.30 uur.

20221007GRONINGENRKC096

FC Groningen kent een zogenaamde ‘lange week’, aangezien de laatste wedstrijd vorige week vrijdag was en het volgende duel pas zondag weer op de rol staat. Het geeft de technische staf de kans om extra aandacht te schenken aan zaken. Frank Wormuth haalt daarbij de thuiswedstrijd tegen RKC aan. “Ik praat vanaf het begin over een proces. Tegen RKC hebben we het FC Groningen-DNA gezien. We hebben op de hoogste intensiteit gespeeld, waarvan ook nog bijna een uur lang met tien man. Alle jongens speelden uitstekend, we vonden het lastig om te wisselen want we zagen niet direct welke impuls we konden gebruiken of moesten geven. We waren tevreden.”

Goede instelling
FC Groningen knokte zich tegen RKC in ondertal terug naar 2-2 en ging zelfs op jacht naar de overwinning. Wormuth daarover: “Je denkt dat de 2-2 het maximale resultaat is en dat je daarmee tevreden moet zijn, maar de ploeg had de wil om te winnen. Met die instelling ben ik heel blij. Dat is wat we willen: uitstralen dat je wedstrijden wil winnen. Alleen zijn we daarin wel wat naïef geweest door uit de organisatie te gaan lopen bij een ingooi. Dat leverde een counter op en een nederlaag. Net als in vorige wedstrijden geven we door persoonlijke fouten nog te veel cadeautjes weg aan de tegenstander. Dat is heel jammer. Ik ben tevreden over de ontwikkeling van de ploeg, alleen de uitslagen zijn nog niet daar.”

FC Twente
Met een uitwedstrijd tegen het in eigen huis tot nu toe ijzersterke FC Twente voor de boeg wordt de opgave niet makkelijk, weet ook Wormuth. “Een grote uitdaging. Vooral in de omschakeling zullen we heel goed moeten opletten. FC Twente speelt voetbal op een manier, zoals wij die ook voor ogen hebben. Het grote verschil: zij hebben een ingespeelde ploeg, wij zijn onderweg. Maar: alles is mogelijk.”

Voorbeschouwing
FC Twente – FC Groningen in speelronde 10 van de Eredivisie staat zondagmiddag vanaf 14.30 uur onder leiding van scheidsrechter Allard Lindhout.

Bekijk hier de volledige voorbeschouwing van Frank Wormuth op de confrontatie in de Grolsch Veste, waarin de hoofdtrainer van FC Groningen onder meer ingaat op een onderlinge trainingswedstrijd tussen de B-kern en FC Groningen onder-21 en de steun die hij en het team ervaren van de supporters. Ook zondag reizen er weer circa 900 FC-supporters naar Enschede. Nog niet eerder in deze eeuw kreeg de Trots van het Noorden in Enschede de steun van zoveel supporters.  

16 oktober 2022

FC Groningen heeft zondagmiddag met 3-0 verloren in Enschede tegen FC Twente. Bij de pauze stond het nog 0-0 in de Grolsch Veste. Voor de thuisploeg waren Virgil Misidjan, Joshua Brenet en Ricky van Wolfswinkel na rust trefzeker. 

20221016FCTWENTEFCGRONINGEN015

Liefst 883 FC-supporters reisden de selectie achterna naar Enschede en waren duidelijk hoorbaar in het stadion. FC Groningen moest in de eerste helft voornamelijk tegenhouden en de bal aan FC Twente laten. De thuisploeg was dan ook de eerste die gevaarlijk werd. Michel Vlap krulde een vrije trap op de lat boven keeper Peter Leeuwenburgh, die zijn eerste Eredivisieminuten van het seizoen maakte.
 
Een tegenvaller voor de FC was de noodgedwongen wissel van Tomas Suslov na een kwartier spelen. De Slowaak werd vervangen door Luciano Valente. Het spelbeeld wijzigde niet. Twente viel aan en was voor rust meerdere malen gevaarlijk via Robbin Pröpper, Daan Rots en Ramiz Zerrouki. Leeuwenburgh redde uitstekend op een gevaarlijke vrije trap van de laatstgenoemde.
 
Het gevaarlijkste moment van de FC kwam van de voet van Florian Krüger. De aanvaller dribbelde vanaf de linkerkant naar binnen en schoot met rechts in de korte hoek. Daarmee leek de Duitser zijn landgenoot Lars Unnerstall in het doel van FC Twente enigszins te verrassen, maar de keeper kon het schot uiteindelijk stoppen. De verdediging hield voor rust goed stand waardoor beide ploegen met een 0-0 stand aan de tweede helft begonnen.  

20221016FCTWENTEFCGRONINGEN007

FC Groningen voerde direct na rust twee wijzigingen door. Paulos Abraham en Ragnar Oratmangoen vervingen Krüger en Cyril Ngonge. Het lukte de Trots van het Noorden niet om net als voor de pauze de verdediging dicht te houden. FC Twente kon in de eerste tien minuten na rust twee keer scoren. Eerst schoot Virgil Misidjan raak en enkele minuten later verdubbelde Joshua Brenet de score, 2-0.
 
FC Groningen probeerde wat terug te doen met een schot van Laros Duarte, maar de middenvelder schoot hard op het lichaam van keeper Unnerstall. Met nog ruim een kwart wedstrijd te gaan moest trainer Frank Wormuth net als voor rust noodgedwongen wisselen. Isak Määttä ging naar de kant, Yahya Kalley kwam in het veld.
 
Met nog ruim tien minuten te spelen was er een curieus moment in Enschede. Ricky van Wolfswinkel kon alleen door op keeper Leeuwenburgh, die goed zijn doel uit snelde. Leeuwenburgh kreeg de bal van Van Wolfswinkel tegen zich aan geschoten en zag dat deze onderkant lat op de achterlijn stuiterde en via de paal weer terug het veld in kwam. Enkele minuten later scoorde Van Wolfswinkel wel. Zijn eerste poging werd nog geblokt door Mike te Wierik, maar toen de spits de bal via de kluts weer voor de voeten kreeg was het raak voor FC Twente, 3-0. Ondanks de stevige achterstand bleef het volle gastenvak in het stadion met FC-supporters als één blok achter de ploeg staan.

FC Groningen speelt woensdag voor de TOTO KNVB Beker in Dordrecht tegen FC Dordrecht, aftrap 18.45 uur. Komende zondag komt PSV op bezoek in Euroborg. Tickets voor dit thuisduel zijn te koop via https://tickets.fcgroningen.nl. De wedstrijd tegen PSV wordt zondagmiddag om 14.30 uur afgetrapt.  

Stem hier tot maandag 12.00 uur op de Man of the Match. 
Stem hier 

20221016FCTWENTEFCGRONINGEN042
20221016FCTWENTEFCGRONINGEN004

Gerelateerd nieuws