vr 7 oktober 2022 20:00
Eredivisie
Ricardo Pepi (14) (P)
Ricardo Pepi (76)
2
3
Van den Buijs (37) (P)
Biereth (61)
Biereth (80)
14
Ricardo Pepi
35
Mike te Wierik
36
Radinio Balker
37
Van den Buijs
39
Nordin Musampa voor Ragnar Oratmangoen
53
Biereth voor Lutonda
61
Biereth
74
Vroegh voor Clement
74
Bakkali voor Lobete
76
Ricardo Pepi
80
Biereth
82
Oukili voor Bel Hassani
82
Biereth
83
Oukili
85
Cyril Ngonge voor Florian Krüger
85
Luciano Valente voor Joey Pelupessy
0
45
90

FC Groningen - RKC Waalwijk

Kaartverkoop
Voorbeschouwing
Wedstrijdverslag
De wedstrijd in beeld
26 september 2022

FC Groningen wacht de komende weken twee thuiswedstrijden. AZ komt aanstaande zaterdag (1 oktober, aftrap 18.45 uur) op bezoek in Euroborg. RKC Waalwijk is zes dagen later (vrijdag 7 oktober aftrap 20.00 uur) te gast in Groningen. Tickets zijn zonder restricties te koop in de Online Ticketshop. Vanaf morgen (dinsdag 27 september 09.00 uur) kunnen supporters die behoren tot de Loyaliteitsgroep kaarten bestellen voor FC Twente-uit. Net als bij het duel met N.E.C. eerder dit seizoen geldt een alternatieve vervoersregeling.

Het duel met AZ is vervroegd en wordt op zaterdag 1 oktober afgetrapt om 18.45 uur. Zes dagen later, op vrijdag 7 oktober speelt de FC thuis tegen RKC Waalwijk. Voor beide duels kunnen FC-supporters zonder restricties tickets kopen via https://tickets.fcgroningen.nl. Op de wedstrijddag zelf zijn de kassa’s van Euroborg geopend nabij ingang 2. Vanaf dit seizoen is het in het stadion alleen nog mogelijk om met PIN te betalen.
 
PSV-thuis
Morgen (dinsdag 09.00 uur) start ook de vrije verkoop voor het thuisduel met PSV. Die wedstrijd is verplaatst naar zondag 23 oktober, aftrap 14.30 uur. PSV-thuis is aangemerkt als een topwedstrijd en hiervoor geldt een extra toeslag van €5,- per ticket. Deze toeslag geldt niet voor supporters die nu nog beslissen een seizoenkaart te kopen. Het kopen van een seizoenkaart is nog steeds voordeliger dan het telkens kopen van losse tickets. https://tickets.fcgroningen.nl.
 
FC Twente-uit 
De eerstvolgende uitwedstrijd voor FC Groningen is op zondag 16 oktober op bezoek bij FC Twente. Leden van de Supportersvereniging kunnen tot maandagavond 26 september 23.59 uur tegen een gereduceerd tarief een busticket bestellen voor de SV-bus. Supporters die horen tot de Loyaliteitsgroep zijn vanaf dinsdag 27 september vanaf 09.00 uur aan de beurt. Kaarten zijn te koop via https://tickets.fcgroningen.nl.

Eigenvervoer plus pendelbus 
Net als eerder dit seizoen tegen N.E.C. is in overleg met de commissie wedstrijdzaken van de Supportersvereniging (SV) gekozen voor een alternatieve vervoersregeling naar Enschede. Er zijn twee opties voor FC-supporters om de uitwedstrijd tegen FC Twente te bezoeken. Ten eerste per bus vanuit Euroborg; kosten 32 euro per ticket.
 
Mogelijkheid twee is eigen vervoer plus pendelbus. Supporters kunnen met eigen vervoer afreizen naar een verzamelpunt in Holten om daarna over te stappen op de pendelbus richting De Grolsch Veste. Supporters kunnen hun auto’s gratis parkeren op het verzamelpunt. De kosten die aan dit Eigen Vervoer(EV)-ticket zijn verbonden bedragen 25 euro.
 
Verkoopperiodes FC Twente-uit
20-09-2022 09:00 t/m 26-09-2022 23:59: Leden Supportersvereniging (Bus)
27-09-2022 09:00 t/m 03-10-2022 23:59: Loyaliteitsgroep (Bus&EV)*
04-10-2022 09:00 t/m 13-10-2022 23:59: Seizoen (SCC)- en ClubCardhouders (CC) (Bus&EV)
* Onder de ‘Loyaliteitsgroep’ vallen de supporters die de afgelopen vijf jaar een seizoenkaart hebben gehad (inclusief dit jaar), in het seizoen 21/22 minimaal naar drie uitwedstrijden zijn geweest en vijfjaarkaarthouders.
 
Bekerwedstrijd
In de week tussen de duels met FC Twente en PSV gaat FC Groningen in de eerste ronde van de TOTO KNVB Beker op bezoek bij FC Dordrecht. Over de precieze speeldatum en eventuele kaartverkoop zal de club haar supporters zo snel mogelijk informeren.  

21-08-22-GAE_83
6 oktober 2022

Na afgelopen weekend speelt FC Groningen vrijdagavond, 7 oktober, opnieuw een thuiswedstrijd. Om 20.00 uur trapt de Trots van  het Noorden in Euroborg af tegen RKC Waalwijk. Hoofdtrainer Frank Wormuth en zijn staf kunnen voor eigen publiek niet beschikken over de verdedigers Liam van Gelderen, Yahya Kalley, Marin Sverko en Neraysho Kasanwirjo. Die laatste ontbreekt vanwege ziek zijn, het overige drietal is geblesseerd.

20221001FCGRONINGENAZ044

Bij het thuisduel met RKC Waalwijk staan de Helden van Weleer centraal. De voormalige FC -spelers maken in de rust een ereronde langs de tribunes in Euroborg. Dit eerbetoon aan de helden zal voorbij gaan aan hoofdtrainer Frank Wormuth, omdat hij met zijn staf op dat moment de ploeg voorbereidt op de tweede helft.

Ontwikkeling
Vanaf de aftrap kan Wormuth in ieder geval niet beschikken over een volledige selectie. “We missen met vier spelers de halve achterhoede. We hebben nog vier verdedigers over, dus dan is het ook wel duidelijk hoe het achterin zal staan. Het is jammer dat we beperkt worden in onze keuzes, want hoewel we tegen AZ geen lekker gevoel hadden bij de uitslag heb ik wel ontwikkeling gezien. Onze statistieken waren bijvoorbeeld heel veel beter dan in voorgaande wedstrijden en op sommige onderdelen zelfs beter dan AZ, maar als je cadeautjes weggeeft, wordt het moeilijk om te winnen. En als je met 1-4 verliest dan snap ik dat het wat vreemd overkomt als de trainer toch positief is.”

Basis voor komende weken
Niettemin weigert Wormuth in zak en as te gaan zitten. “Ik begrijp heel goed dat de mensen nu resultaat willen zien, maar we hebben daarvoor meer tijd nodig. De intensiteit wordt beter, we hebben veertien situaties in de box gecreëerd en ondanks een vroege 0-2 achterstand hebben we zeventig minuten volgehouden wat we willen zien. Dat is de basis voor de komende weken, dat nemen we mee. Daarom zijn we op de juiste weg.”

FC Groningen – RKC Waalwijk staat vrijdagavond vanaf 20.00 uur onder leiding van scheidsrechter Martin van den Kerkhof. Het stadion opent de poorten om 18.30 uur. Supporters kunnen voorafgaand aan de wedstrijd samenkomen op het supportersplein voor Euroborg. Tickets zijn zowel online te koop via https://tickets.fcgroningen.nl als aan de kassa’s bij het stadion nabij ingang 2. Let op PIN only.

Volledige voorbeschouwing
Bekijk hier de volledige voorbeschouwing met Frank Wormuth, waarbij de Duitse oefenmeester onder meer zijn visie geeft op tegenstander RKC Waalwijk en dieper ingaat op de ontwikkeling van het team en de onderliggende statistieken.

7 oktober 2022

FC Groningen heeft vrijdagavond met 2-3 verloren van RKC Waalwijk. De Groningers kwamen nog op voorsprong door een benutte strafschop van Ricardo Pepi, maar vlak voor rust kreeg het een domper te verwerken. RKC kreeg een strafschop en voor de overtreding kreeg verdediger Radinio Balker de rode kaart. In ondertal knokte FC Groningen voor wat het waard was, maar RKC ging er met de winst van door. Ricardo Pepi maakte nog zijn tweede van de avond en daarmee de gelijkmaker, maar matchwinner werd invaller Mika Biereth. Hij besliste met twee doelpunten het duel in Euroborg: 2-3.

20221007GRONINGENRKC001

Voorafgaand was er een fraaie sfeeractie op de jarige Noordtribune. Vanwege het vijfjarige bestaan van de Noordtribune Groningen en de Ultras Cruoninga speelde FC Groningen ook met hun logo's op het shirt.

In een spectaculaire eerste helft was de eerste mogelijkheid voor de bezoekers uit Waalwijk. Thierry Lutonda schoof de bal net langs het doel van Michael Verrips. Vervolgens werd FC Groningen sterker. Na een kwartier spelen kreeg de ploeg van trainer Frank Wormuth een strafschop na een overtreding op Tomas Suslov. Spits Ricardo Pepi wist wel raad met dit buitenkansje: 1-0.

Ook na de openingstreffer bleef Groningen de sterkere ploeg. Aanvoerder Joey Pelupessy was dicht bij de tweede Groningse treffer. Zijn schot werd gekeerd door doelman Etienne Vaessen en de rebound was niet besteed aan Ragnar Oratmangoen. Vijf minuten later kreeg FC Groningen opnieuw een grote kans. Een prachtige voorzet met buitenkantvoet van Damil Dankerlui kwam op het hoofd van spits Pepi, maar zijn inzet ging rakelings naast het doel.

RKC Waalwijk kwam vlak voor rust terug in de wedstrijd door een strafschop. Tot overmaat van ramp gaf scheidsrechter Martin van den Kerkhof bij de penalty Radinio Balker de rode kaart. De verdediger liep de aanvaller van RKC onderuit en moest het veld verlaten. Dario van den Buijs benutte vervolgens de strafschop: 1-1.

Vlak voor rust werd FC Groningen met tien man toch nog gevaarlijk. Een indrukwekkende solo van Isak Määttä wist hij net niet te bekronen met een treffer.
 

20221007GRONINGENRKC011

Na een uur spelen kwam FC Groningen op achterstand door een treffer van invaller Mika Biereth. Maar de thuisploeg bleef strijden voor een resultaat. De vechtlust werd een kwartier voor tijd beloond door een prachtige goal van wederom Ricardo Pepi. De Amerikaanse international ging een combinatie aan met Florian Krüger en rondde vervolgens zelf af: 2-2.

Toch kreeg FC Groningen de deksel alsnog op de neus. Opnieuw scoorde Mika Biereth voor RKC: 2-3. Ondanks de massale steun van de 18.835 supporters in Euroborg hield RKC stand en trok het de overwinning over de streep. Volgende week zondag speelt FC Groningen op bezoek bij FC Twente. De aftrap in Enschede is om 14.30 uur.

20221007GRONINGENRKC074

Gerelateerd nieuws