za 1 oktober 2022 18:45
Eredivisie
Ricardo Pepi (42)
1
4
De Wit (3)
Karlsson (19)
Kerkez (62)
Lahdo (85)
3
De Wit
12
Damil Dankerlui voor Liam van Gelderen
19
Karlsson
38
Bazoer voor De Wit
42
Ricardo Pepi
46
Lahdo voor Karlsson
62
Kerkez
63
Cyril Ngonge voor Ragnar Oratmangoen
77
Koopmeiners voor Van Brederode
80
Joey Pelupessy
81
Ramon Pascal Lundqvist voor Ricardo Pepi
81
Nordin Musampa voor Isak Määttä
81
Luciano Valente voor Laros Duarte
84
Kerkez
85
Lahdo
89
Vanheusden voor Kerkez
0
45
90

FC Groningen - AZ

Kaartverkoop
Voorbeschouwing
Wedstrijdverslag
De wedstrijd in beeld
26 september 2022

FC Groningen wacht de komende weken twee thuiswedstrijden. AZ komt aanstaande zaterdag (1 oktober, aftrap 18.45 uur) op bezoek in Euroborg. RKC Waalwijk is zes dagen later (vrijdag 7 oktober aftrap 20.00 uur) te gast in Groningen. Tickets zijn zonder restricties te koop in de Online Ticketshop. Vanaf morgen (dinsdag 27 september 09.00 uur) kunnen supporters die behoren tot de Loyaliteitsgroep kaarten bestellen voor FC Twente-uit. Net als bij het duel met N.E.C. eerder dit seizoen geldt een alternatieve vervoersregeling.

Het duel met AZ is vervroegd en wordt op zaterdag 1 oktober afgetrapt om 18.45 uur. Zes dagen later, op vrijdag 7 oktober speelt de FC thuis tegen RKC Waalwijk. Voor beide duels kunnen FC-supporters zonder restricties tickets kopen via https://tickets.fcgroningen.nl. Op de wedstrijddag zelf zijn de kassa’s van Euroborg geopend nabij ingang 2. Vanaf dit seizoen is het in het stadion alleen nog mogelijk om met PIN te betalen.
 
PSV-thuis
Morgen (dinsdag 09.00 uur) start ook de vrije verkoop voor het thuisduel met PSV. Die wedstrijd is verplaatst naar zondag 23 oktober, aftrap 14.30 uur. PSV-thuis is aangemerkt als een topwedstrijd en hiervoor geldt een extra toeslag van €5,- per ticket. Deze toeslag geldt niet voor supporters die nu nog beslissen een seizoenkaart te kopen. Het kopen van een seizoenkaart is nog steeds voordeliger dan het telkens kopen van losse tickets. https://tickets.fcgroningen.nl.
 
FC Twente-uit 
De eerstvolgende uitwedstrijd voor FC Groningen is op zondag 16 oktober op bezoek bij FC Twente. Leden van de Supportersvereniging kunnen tot maandagavond 26 september 23.59 uur tegen een gereduceerd tarief een busticket bestellen voor de SV-bus. Supporters die horen tot de Loyaliteitsgroep zijn vanaf dinsdag 27 september vanaf 09.00 uur aan de beurt. Kaarten zijn te koop via https://tickets.fcgroningen.nl.

Eigenvervoer plus pendelbus 
Net als eerder dit seizoen tegen N.E.C. is in overleg met de commissie wedstrijdzaken van de Supportersvereniging (SV) gekozen voor een alternatieve vervoersregeling naar Enschede. Er zijn twee opties voor FC-supporters om de uitwedstrijd tegen FC Twente te bezoeken. Ten eerste per bus vanuit Euroborg; kosten 32 euro per ticket.
 
Mogelijkheid twee is eigen vervoer plus pendelbus. Supporters kunnen met eigen vervoer afreizen naar een verzamelpunt in Holten om daarna over te stappen op de pendelbus richting De Grolsch Veste. Supporters kunnen hun auto’s gratis parkeren op het verzamelpunt. De kosten die aan dit Eigen Vervoer(EV)-ticket zijn verbonden bedragen 25 euro.
 
Verkoopperiodes FC Twente-uit
20-09-2022 09:00 t/m 26-09-2022 23:59: Leden Supportersvereniging (Bus)
27-09-2022 09:00 t/m 03-10-2022 23:59: Loyaliteitsgroep (Bus&EV)*
04-10-2022 09:00 t/m 13-10-2022 23:59: Seizoen (SCC)- en ClubCardhouders (CC) (Bus&EV)
* Onder de ‘Loyaliteitsgroep’ vallen de supporters die de afgelopen vijf jaar een seizoenkaart hebben gehad (inclusief dit jaar), in het seizoen 21/22 minimaal naar drie uitwedstrijden zijn geweest en vijfjaarkaarthouders.
 
Bekerwedstrijd
In de week tussen de duels met FC Twente en PSV gaat FC Groningen in de eerste ronde van de TOTO KNVB Beker op bezoek bij FC Dordrecht. Over de precieze speeldatum en eventuele kaartverkoop zal de club haar supporters zo snel mogelijk informeren.  

21-08-22-GAE_83
30 september 2022

FC Groningen begint komend weekend aan het laatste blok van zeven Eredivisiewedstrijden voordat het WK in Qatar gaat beginnen. De Trots van het Noorden krijgt direct de kans om met twee thuiswedstrijden op rij te laten zien wat het tot aan de winterstop voor ogen heeft. Te beginnen zaterdagavond als het in de competitie nog ongeslagen AZ naar Euroborg komt. De aftrap is om 18.45 uur.

20220904GRONINGENVITESSE093

Hoofdtrainer Frank Wormuth heeft met zijn staf de interlandperiode onder meer gebruikt voor trainingen en een besloten oefenwedstrijd tegen ADO Den Haag, die met 1-3 werd gewonnen. De maker van twee doelpunten in die wedstrijd – Paulos Abraham – ontbreekt echter zaterdagavond op het appel, vertelt Wormuth. “Hij is jammer genoeg geblesseerd geraakt, evenals Dala Irandust en Yahya Kalley. Zij ontbreken dus. Daarnaast is Luciano Valente een twijfelgeval.”

De jongeling in de selectie van FC Groningen kent spierklachten nadat hij op pad is geweest met Italië onder-20. Ook Tomas Suslov, Ricardo Pepi en Damil Dankerlui vertegenwoordigden hun land in de afgelopen periode. Zij zijn fit teruggekeerd in Groningen en tegen AZ inzetbaar.

Strijdwijze
Wormuth kondigt aan dat de strijdwijze tegen AZ zaterdagavond anders zal zijn dan tijdens de laatste competitiewedstrijd tegen Sparta in Rotterdam. “Natuurlijk, we spelen thuis,” klinkt het strijdvaardig uit de mond van de Duitse oefenmeester. “Soms – als we gedurende de wedstrijd een resultaat willen binnen halen – maken we gebruik van vijf verdedigers. Tegen AZ zullen we zeker niet zo starten. Ik hoop dat we gaan zien wat de jongens op de trainingen al doen. We willen en moeten tegen AZ agressief druk zetten en vooral met enthousiasme spelen, dan krijgen we het publiek achter ons.”

FC Groningen – AZ staat zaterdagavond vanaf 18.45 uur onder leiding van scheidsrechter Jeroen Manschot. Het stadion opent de poorten om 17.15 uur. Supporters kunnen voorafgaand aan de wedstrijd samenkomen op het supportersplein voor Euroborg. Tickets zijn zowel online te koop als aan de kassa’s bij het stadion. Let op PIN only.

Volledige voorbeschouwing
Bekijk hier de volledige voorbeschouwing met Frank Wormuth, waarbij de Duitse oefenmeester onder meer terugkijkt op de manier van spelen tegen Sparta Rotterdam, het ombouwen van een team en de intenties tegen AZ.

Er is (nog) geen wedstrijdverslag beschikbaar van deze wedstrijd

Gerelateerd nieuws