za 17 september 2022 16:30
Eredivisie
Mijnans (73)
Van Crooij (90) (P)
2
1
Ricardo Pepi (61)
28
Radinio Balker
61
Ricardo Pepi
65
Florian Krüger voor Ricardo Pepi
73
Neraysho Kasanwirjo voor Isak Määttä
73
Mijnans
76
Namli voor Saito
76
Van Mullem voor De Guzman
79
Marin Sverko
84
Michael Verrips
90
Engels voor Lauritsen
90
Verschueren voor Mijnans
90
Van Crooij
90
Ramon Pascal Lundqvist voor Liam van Gelderen
90
Eerdhuijzen voor Van Crooij
0
45
90

Sparta Rotterdam - FC Groningen

Kaartverkoop
Voorbeschouwing
Wedstrijdverslag
De wedstrijd in beeld
16 september 2022

FC Groningen speelt komend weekend wederom een uitwedstrijd in de Eredivisie. Na de 0-1 zege van afgelopen zondag op Cambuur in Leeuwarden, treden de manschappen van hoofdtrainer Frank Wormuth zaterdagmiddag op het Kasteel aan tegen Sparta Rotterdam. De aftrap op Spangen is om 16.30 uur.

20220911CAMBUURGRONINGEN027

FC Groningen boekte tegen Cambuur de tweede overwinning van het seizoen 2022/2023. Uiteraard stemt dat tot genoegen bij hoofdtrainer Frank Wormuth. “We waren tevreden over de manier van spelen in Leeuwarden. We hebben zeker voor rust weinig weggegeven. Zelf hebben wij met name via Paulos Abraham grote kansen gecreëerd. Jammer dat hij ze niet heeft weten te benutten, maar gelukkig hebben we gewonnen. En winst geeft vertrouwen. Het ondersteunt de sfeer in de ploeg, waaraan we met elkaar werken. Dat is belangrijk. Maar één keer winnen is niet voldoende. Wij moeten het week op week bewijzen.”

Veranderd
Met dat gevoel reist FC Groningen zaterdag naar Rotterdam. Over tegenstander Sparta zegt Wormuth: “Ze hebben wat veranderd ten opzichte van vorig jaar. Ze zijn meer open, offensiever, gaan spelen. Daarbij hebben ze de verdedigende stabiliteit behouden. Een goede ploeg.”

Wie Wormuth daar tegenover gaat stellen, laat hij nog even in het midden. Wel zinspeelt de Duitse oefenmeester wat de spitsen betreft op dezelfde variant als in Leeuwarden. “Zowel Florian Krüger als Ricardo Pepi zijn nog niet zover dat ze negentig minuten kunnen spelen. Daarom is het goed denkbaar dat ze beiden weer een helft spelen. Maar als in de wedstrijd de ene spits zich goed voelt en dit aangeeft, dan kan ik hem ook wat langer laten staan en hem zestig minuten speeltijd geven. We moeten het samen met de medische staf goed bekijken.”

Voorbeschouwing
Sparta Rotterdam – FC Groningen in speelronde 7 van de Eredivisie staat zaterdagmiddag vanaf 16.30 uur onder leiding van scheidsrechter Danny Makkelie. Bekijk de volledige voorbeschouwing van Frank Wormuth op de confrontatie met Sparta via onderstaande videoplayer.

17 september 2022

FC Groningen heeft zaterdagmiddag in Rotterdam verloren van Sparta. De Trots van het Noorden kwam na een uur spelen op voorsprong door een goal van Ricardo Pepi. De Rotterdammers kwamen tien minuten later langszij en zorgden via een rake strafschop in de laatste minuut van de wedstrijd dat FC Groningen niks anders dan een kater overhield aan het duel. 

20220917SPARTAGRONINGEN005

Het uitduel met Sparta Rotterdam betekende het basisdebuut voor Liam van Gelderen en Ricardo Pepi voor de Trots van het Noorden. Marin Sverko stond voor het eerst dit seizoen aan de aftrap. FC Groningen had op het Kasteel in de eerste helft meer balbezit, maar kon net als de tegenstander moeilijk tot goede kansen komen.
 
Tomas Suslov snelde na 8 minuten spelen goed langs zijn man aan de rechterkant, trok de bal voor richting strafschopstip, maar spits Ricardo Pepi was juist net richting doel gestapt. FC Groningen leek na ruim een kwartier spelen op achterstand te komen, maar het doelpunt van Adil Auassar werd na lang beraad met de VAR afgekeurd vanwege buitenspel. De verdediger stond millimeters voorbij Isak Määttä toen de vrije trap werd genomen waaruit hij leek te scoren.
 
Paulos Abraham kreeg na een half uur spelen de grootste mogelijkheid voor de FC. Een hard schot van de Zweed spatte uiteen op de vuisten van doelman Youri Schoonderwaldt. Laros Duarte – spelend tegen de club van zijn jeugdjaren – schoot in de rebound centimeters naast de paal. Doelman Michael Verrips pakte in de slotfase van de eerste helft stijlvol een vrije trap uit de kruising. 

20220917SPARTAGRONINGEN015

Het spelbeeld veranderde na rust niet veel, kansen bleken schaars in Rotterdam. Maar die ene echte kans die spits Pepi na ruim een uur spelen kreeg, ging er ook direct in. De Amerikaan kopte goed binnen uit een voorzet van Määttä en zette de FC op voorsprong, 0-1. Niet veel later werd de aanvaller afgelost door Florian Krüger.
 
Sparta had een doodspelmoment nodig om de stand gelijk te trekken. Sven Mijnans kopte na 71 minuten voetbal bij de eerste paal raak vanuit een corner, 1-1. Neraysho Kasanwirjo kon de bal net niet tegenhouden bij de paal. De goals maakte het duel meer open en dat betekende ook dat FC Groningen meer op haar tellen moest passen. De thuisploeg zette behoorlijk aan op jacht naar een tweede treffer en probeerde er combinerend bij FC Groningen doorheen te komen.
 
Vlak voor tijd kreeg de FC de deksel op de neus. Sparta-aanvaller Tobias Lauritsen ging in het strafschopgebied achter een bal aan, waarbij Mike te Wierik al glijdend richting dezelfde bal ging. Hoewel de verdediger in zijn tackle niks leek te raken wees scheidsrechter Danny Makkelie toch naar de stip. Ook na het bekijken van de beelden bleef de arbiter bij zijn beslissing. Vito van Crooij verzilverde in de laatste minuut de penalty. Het lukte FC Groningen niet meer om in blessuretijd langszij te komen, 2-1.  

Stem hier tot maandag 12.00 uur op de Man of the Match. 
Stem hier 

20220917SPARTAGRONINGEN006
20220917SPARTAGRONINGEN019

Gerelateerd nieuws