zo 11 september 2022 14:30
Eredivisie
0
1
Tomas Suslov (71)
18
Balk
29
Mambimbi voor Balk
46
Ricardo Pepi voor Florian Krüger
46
Liam van Gelderen voor Neraysho Kasanwirjo
46
Mac-Intosch voor Smand
61
Marin Sverko voor Luciano Valente
62
Sambissa voor Van der Water
62
Breij voor Van Kaam
64
Tomas Suslov
71
Tomas Suslov
75
Breij
75
Marin Sverko
78
Boere voor Tol
87
Damil Dankerlui voor Paulos Abraham
88
Damil Dankerlui
90
Daleho Irandust voor Tomas Suslov
90
Daleho Irandust
0
45
90

Cambuur Leeuwarden - FC Groningen

Kaartverkoop
Voorbeschouwing
Wedstrijdverslag
De wedstrijd in beeld
9 september 2022

FC Groningen dient zich zondagmiddag in Leeuwarden te herpakken na de 0-1 thuisnederlaag tegen Vitesse van afgelopen weekend. De Trots van het Noorden kruist vanaf 14.30 uur de degens met Cambuur. Hoofdtrainer Frank Wormuth kan voor het duel in de hoofdstad van Friesland voor het eerst beschikken over spits Ricardo Pepi. De werkvergunning voor de Amerikaans international is binnen.

20220904GRONINGENVITESSE093

FC Groningen kwam afgelopen zondag lelijk voor de dag in de thuiswedstrijd tegen Vitesse. Spelers en staf hebben het met 0-1 verloren duel in Euroborg daags erna uitgebreid met elkaar besproken. De conclusie? “Hebben we niet,” stelt Frank Wormuth. “We hebben het gehad over techniek, tactiek en fysiek, maar de spelers geven aan dat het daar allemaal niet aan heeft gelegen. Ze hebben er geen verklaring voor waarom onze cijfers in alle opzichten niet goed waren. Het was een collectieve off-day. Je zag het na tien minuten al en we zijn niet in staat geweest het om te draaien. Het was voor ons allemaal een grote teleurstelling.”

Nieuwe spitsen
Het vizier is daarna gericht op het bestrijden van Cambuur. Dat gaat de ploeg van Wormuth doen met de steun van een vol uitvak in Leeuwarden. De Duitse oefenmeester kan tegen Cambuur voor het eerst beschikken over Ricardo Pepi. Wormuth geeft echter wel een winstwaarschuwing af voor de Amerikaanse spits en de andere nieuwe aanvaller van FC Groningen, Florian Krüger. “Beiden hebben de afgelopen periode niet veel speelminuten gehad. Ze zijn inzetbaar, maar nog niet fit op de manier zoals wij dat graag zien. Daarom wil ik de supporters voorbereiden: we hebben tijd nodig. Beide spelers moeten wennen aan een nieuwe omgeving, aan de teamgenoten, de werkwijze en de Eredivisie. We zijn onderweg en moeten geduld hebben. Ik weet dat mensen het liever niet horen, maar het is wel de realiteit.”

Wormuth besluit met optimisme. “Langzaam maar zeker zie ik een ploeg die met elkaar aan één touw trekt. Ik ben positief wat de toekomst betreft.”

Voorbeschouwing
Cambuur – FC Groningen in speelronde 6 van de Eredivisie staat zondagmiddag vanaf 14.30 uur onder leiding van scheidsrechter Dennis Higler.

Bekijk hier de volledige voorbeschouwing van Frank Wormuth op het duel met Cambuur, waarin de hoofdtrainer van FC Groningen onder meer vertelt over een verrassende ontdekking die hij deed bij zijn bezoek aan Cambuur – AZ.

11 september 2022

FC Groningen heeft zondagmiddag gewonnen in Leeuwarden van SC Cambuur. Tomas Suslov maakte de enige goal van de wedstrijd. Bij rust stond het nog 0-0. Middenvelder uit de eigen Opleiding Luciano Valente maakte zijn basisdebuut. Spits Ricardo Pepi kwam als invaller in het veld, zijn eerste minuten voor de club. 

20220911CAMBUURGRONINGEN002

FC Groningen kwam in Leeuwarden een stuk beter voor de dag dan vorig weekend thuis tegen Vitesse. Zowel in verdedigend als aanvallend en ook in de duels was de Trots van het Noorden voor rust de betere ten opzichte van SC Cambuur. Paulos Abraham kreeg in de beginfase een goede kans om te scoren.
 
Aanvaller Florian Krüger zorgde met goed voorbereidend werk dat Abraham werd vrijgespeeld aan de linkerkant. De Zweed schoot met zijn rechtervoet richting lange hoek en zag de bal op de paal belandden. Nog geen tien minuten later kwam Tomas Suslov goed door aan de andere kant van het strafschopgebied en zag zijn harde schot gekraakt.
 
Halverwege de eerste helft was de Duitse spits dichtbij zijn eerste treffer voor de club. Met een goede actie in het strafschopgebied speelde Krüger zichzelf vrij en schoot hard op de vuisten van doelman Joao Virginia. Aan de andere kant van het veld zorgde Mike te Wierik in het laatste kwartier van de eerste helft met een fantastisch blok dat het doel aan de Groningse kant schoon bleef.  

20220911CAMBUURGRONINGEN014

Ricardo Pepi was aan het begin van de tweede helft de vervanger van Krüger. De debutant was na 40 seconden bijna trefzeker, sprong hoog, maar kreeg zijn hoofd net niet tegen een hoekschop van Suslov. Aan de andere kant was Calvin Mac-Intosch gevaarlijk met een kopstoot na een hoekschop. Michel Paulissen kreeg na een uur spelen een goede kopkans, maar zijn inzet ging naast het doel van Michael Verrips.
 
Valente werd vlak na de kopbal van Paulissen naar de kant gehaald en vervangen door Marin Sverko. Net als in de eerste helft was Abraham het dichtst bij een treffer voor de FC. Isak Määttä stuurde de aanvaller met een goede steekbal achter de verdediging weg. Abraham kwam links in het strafschopgebied uit, krulde de bal richting tweede paal maar gaf daarbij net te weinig effect mee waardoor deze voorlangs ging.
 
Suslov brak de ban voor de FC, 20 minuten voor het einde. Spits Pepi onderschepte de bal in de opbouw van Cambuur en schakelde snel om. De Amerikaan zag Suslov vrij aan de rechterkant. Suslov maakte een actie naar binnen en schoot met links in de korte hoek raak, 0-1. Er kwam veel emotie los bij de Slowaaks international die zijn goal vierde met zijn teamgenoten en staf bij de bank van de Trots van het Noorden.
 
Hoewel Cambuur in de slotfase van de wedstrijd op zoek ging naar de gelijkmaker, kwam de FC niet in de problemen. Tot een echt slotoffensief kwam het niet vanwege goed verdedigend werk bij de Trots van het Noorden. Sterker nog, het was verdediger Radinio Balker die de wedstrijd in het slot leek te gooien met een doelpunt in blessuretijd. Helaas voor Balker en de FC werd het doelpunt afgekeurd na een handsbal in aanloop naar de treffer. Het kon het feest na ruim 90 minuten voetbal echter niet drukken toen scheidsrechter Dennis Higler affloot en FC Groningen de drie punten over de streep trok. 

Stem hier tot maandag 12.00 uur op de Man of the Match. 
Stem hier 

20220911CAMBUURGRONINGEN007
20220911CAMBUURGRONINGEN070
20220911CAMBUURGRONINGEN076

Gerelateerd nieuws