zo 4 september 2022 16:45
Eredivisie
0
1
Bero (77)
46
Yahya Kalley voor Isak Määttä
46
Liam van Gelderen voor Paulos Abraham
69
Manhoef voor Vidovic
69
Daleho Irandust voor Cyril Ngonge
69
Luciano Valente voor Tomas Suslov
77
Bero
79
Luciano Valente
80
Marin Sverko voor Radinio Balker
81
Yapi voor Kozlowski
82
Flamingo
90
Arcus
0
45
90

FC Groningen - Vitesse

Kaartverkoop
Voorbeschouwing
Wedstrijdverslag
De wedstrijd in beeld
4 september 2022

FC Groningen speelt zondagmiddag om 16.45 uur in Euroborg tegen Vitesse. De eerste mogelijkheid voor supporters om de nieuwe aanvallers Florian Krüger te zien spelen. Nieuweling Ricardo Pepi is nog niet speelgerechtigd vanwege het benodigde papierwerk. Tickets voor het duel zijn te koop via de Online Ticketshop. Op de wedstrijddag zijn kaarten bij het stadion verkrijgbaar. 

Tickets voor de wedstrijd zijn eenvoudig te koop via https://tickets.fcgroningen.nl. De Tonny van Leeuwen Tribune is al geheel uitverkocht, op de Piet Fransen Tribune en de Koeman Tribune zijn nog wel plekken beschikbaar. De kassa’s bij Euroborg naast ingang 2 zijn vanaf 15.15 uur geopend. Vanaf dit seizoen is het in Euroborg alleen mogelijk om pet PIN te betalen. Dit geldt voor zowel tickets als horecabestellingen. 

21-08-22-GAE_19

Supportersplein
Supporters kunnen de nieuweling Krüger en de rest van het team begroeten vanaf 15.00 uur. Dan komt de bus met de FC-selectie aan bij Euroborg. Een kwartier eerder opent het Supportersplein aan de voorzijde van het stadion. De ideale plaats om voor te beschouwen, iets te eten bij één van de foodtrucks of een drankje te drinken. Aan de andere kant van het stadion, nabij ingang 3, is een supportersplein ingericht speciaal voor kinderen. Nieuw is de dweilband dat voorafgaand aan de wedstrijd rondom het stadion muziek maakt en zorgt voor Groningse gezelligheid. Het is niet toegestaan om eten en drinken van het Supportersplein mee naar binnen te nemen in het stadion. 
 
Extra verkooppunten ingang 2 en 3
Naast de vaste units worden bij ingang 2 en 3 extra verkooppunten gecreëerd waar bier en frisdrank te verkrijgen zijn. Ook worden er bij deze extra verkooppunten gehaktballen verkocht. Om de doorstroom bij de vaste units te bevorderen wordt supporters geadviseerd wanneer er alleen drinken wordt besteld gebruik te maken van de extra verkooppunten.

Alle vaste horeca-units zijn voorzien van televisieschermen waar de wedstrijd live op wordt uitgezonden. Zo wordt niks gemist van de wedstrijd. Net is ook het fruitmixdrankje van Ranja weer te koop. 

JW2022202313850 (1)

Handtekeningenboekje
In het stadion wordt bij de ingangen 2, 3 en 4 een gratis handtekeningenboekje uitgedeeld aan kinderen. Afgelopen zaterdag werden veel van deze boekjes gevuld met handtekeningen tijdens de gezellige Supportersdag. Later in de seizoen organiseert de FC Groningen Junior Club nog een handtekeningenmiddag exclusief voor leden. De kans om het handtekeningenboekje te vullen. Jonge supporters van 0 tot 16 jaar die nog geen lid zijn kunnen lid worden via https://www.fcgroningen.nl/junior-club

JW2022202313887
4 september 2022

Het transferwindow is gesloten en Frank Wormuth en zijn staf weten nu met welke selectie zij aan de slag kunnen tot aan de competitiebreak voor het WK. FC Groningen gaat na de recordtransfer van Jørgen Strand Larsen naar RC Celta en de verhuur van Romano Postema aan Roda JC verder met de nieuwe spitsen Florian Krüger en Ricardo Pepi. De Amerikaan is zondag nog niet speelgerechtigd als de Trots van het Noorden in eigen huis aantreedt tegen Vitesse. De aftrap in Euroborg is zondagmiddag om 16.45 uur.

Wormuth1

Ricardo Pepi is een niet-EU-speler en heeft om die reden een werkvergunning nodig. Die papiermolen is direct na het aantrekken van de Amerikaanse spits door FC Groningen in gang gezet, maar de benodigde formaliteiten kunnen door de betreffende overheidsinstanties niet tijdig worden afgerond.

Florian Krüger is wel inzetbaar tegen Vitesse. Neraysho Kasanwirjo en Ramon Pascal Lundqvist zijn nog twijfelgevallen voor het competitieduel in speelronde 5 van de Eredivisie. Wat FC Groningen van de tegenstander kan verwachten, is voor hoofdtrainer Frank Wormuth nog niet helemaal duidelijk. “Ook zij hebben 2, 3 nieuwe spelers. Gaan die direct spelen? Wijzigen ze wellicht de speelwijze? Allemaal vragen waarop we pas zondag de antwoorden gaan krijgen.”

Transferweek
Wormuth zucht als hij wordt gevraagd hoe de Duitse oefenmeester de afgelopen transferweek heeft ervaren. “Stress en heel veel druk. We hebben de afgelopen dagen veel wisselingen gehad binnen de selectie. Dat geeft altijd onrust. Iedereen en alle trainers zeggen ieder jaar hetzelfde: waarom kan de markt niet worden gesloten als de competities beginnen? Maar voor Jørgen is het een fantastische stap, naar een hele mooie competitie. Ik hoop dat hij het goed gaat doen. Ik ben in ieder geval blij dat deze periode voorbij is en er nu rust en duidelijkheid is. We gaan aan de slag!”

FC Groningen – Vitesse staat zondagmiddag vanaf 16.45 uur onder leiding van scheidsrechter Serdar Gözübüyük. Het stadion opent om 15.15 uur. Supporters kunnen voorafgaand aan de wedstrijd samenkomen op het supportersplein voor Euroborg. Tickets zijn zowel online te koop via https://tickets.fcgroningen.nl als aan de kassa’s bij het stadion. Let op PIN only.

Krüger en Pepi
Bekijk hier de volledige voorbeschouwing met Frank Wormuth, waarbij de Duitse oefenmeester tevens zijn licht laat schijnen op de nieuwe aanvallers Florian Krüger en Ricardo Pepi.

4 september 2022

FC Groningen heeft zondagmiddag met 1-0 verloren van Vitesse. De Arnhemmers maakten in minuut 77 de enige treffer van de wedstrijd. Matus Bero werd met een schuiver de matchwinner. 18.014 toeschouwers zagen een terechte nederlaag voor de ploeg van trainer Frank Wormuth.

20220904GRONINGENVITESSE037

In de openingsfase zijn de bezoekers uit Arnhem gevaarlijker. Een vrije trap van Maximilian Wittek spat uiteen op de vuisten van doelman Michael Verrips. Even later krijgt Vitesse opnieuw een kans via een voorzet van Wittek, maar spits Pawel Bialek schiet over. 

Na twaalf minuten spelen denkt Vitesse op voorsprong te komen via Gabriel Vidovic, maar de VAR keurt het doelpunt af vanwege buitenspel. De beste mogelijkheid voor FC Groningen in de eerste helft is voor Paulos Abraham. De Zweed krijgt de bal voor zijn voeten, maar het schot gaat over het doel van Vitesse. Bij de Arnhemmers staat doelman Daan Reiziger voor het eerst in de Eredivisie onder de lat. De Groninger vertrok in 2016 uit de opleiding van FC Groningen naar de opleiding van Ajax. In 2021 maakte Reiziger de overstap naar Vitesse.

photo_5810010408755510051_y

Vitesse krijgt de betere kansen in de eerste helft, maar het blijft 0-0. In de rust grijpt trainer Frank Wormuth in en wisselt hij Paulos Abraham en Isak Määttä voor Liam van Gelderen en Yahya Kalley. In een andere formatie probeert FC Groningen meer druk te krijgen op de Arnhemmers. In het eerste kwartier na rust levert dat twee schotkansen op voor Cyril Ngonge, maar hij treft geen doel. Ook is er een goede mogelijkheid voor debutant Florian Krüger. Na een mooie rush van Radinio Balker kan Ngonge de bal voorgeven op de nieuwe Duitse spits, maar zijn inzet gaat over het doel van Vitesse.

Vitesse wordt daarna weer gevaarlijker en drukt dat in de 77ste minuut uit op het scorebord. Aanvoerder Matus Bero schiet Vitesse op voorsprong buiten bereik van Verrips: 0-1. In de slotfase lukt het FC Groningen niet om nog een gelijkmaker te forceren. 

20220904GRONINGENVITESSE033

Door de nederlaag staat FC Groningen op plek twaalf in de Eredivisie met vijf punten uit vijf wedstrijd. Volgende week gaat de ploeg van trainer Frank Wormuth op bezoek bij SC Cambuur. De aftrap in Leeuwarden is om 14.30 uur.

photo_5810010408755510007_y

Gerelateerd nieuws