vr 26 augustus 2022 20:00
Eredivisie
Cissoko (88)
1
1
Laros Duarte (75)
58
Tomas Suslov
63
Neraysho Kasanwirjo
63
Tannane
67
Marques voor Bruijn
75
Laros Duarte
79
Cissoko voor Proper
88
Cissoko
90
Romano Postema voor Cyril Ngonge
90
Tavsan
0
45
90

NEC - FC Groningen

Kaartverkoop
Voorbeschouwing
Wedstrijdverslag
De wedstrijd in beeld
3 augustus 2022

FC Groningen speelt op vrijdag 26 augustus de uitwedstrijd in Nijmegen tegen N.E.C., aftrap 20.00 uur. De Trots van het Noorden wil zoveel mogelijk supporters de kans geven de wedstrijd in het Goffertstadion te bezoeken en heeft daarom in overleg met de commissie wedstrijdzaken van de Supportersvereniging (SV) gekozen voor een alternatieve vervoersregeling naar Nijmegen. 

Gesprekken met N.E.C. hebben uitgewezen dat het uitvak – capaciteit 500 supporters – in De Goffert alleen kan worden uitverkocht als er uitsluitend per bus vanuit Euroborg wordt gereisd. Wanneer FC Groningen niét kiest voor een volledige buscombiregeling, kunnen er vanwege beperkte parkeergelegenheid in Nijmegen slechts 235 FC-supporters – waarvan 135 per auto – aanwezig zijn bij het duel met N.E.C.
 
Oplossing
Vanuit de commissie wedstrijdzaken van de Supportersvereniging is duidelijk gesteld dat zowel een volledig verplichte buscombi als het niet optimaal kunnen benutten van de capaciteit van het uitvak, voor de FC onacceptabel is. Deels vrij vervoer of volledig eigen vervoer was voor de autoriteiten in Nijmegen onbespreekbaar. Een oplossing voor de beperkte parkeergelegenheid kon men in Nijmegen niet bieden. Daarom is de commissie wedstrijdzaken van de SV zelf op zoek gegaan naar alternatieven.
 
Dit heeft geresulteerd in twee opties voor FC-supporters om de uitwedstrijd in Nijmegen te bezoeken. Ten eerste per bus vanuit Euroborg; kosten 32 euro per ticket. Leden van de Supportersvereniging kunnen tot en met maandag 8 augustus 23.59 uur een ticket kopen tegen het gereduceerde tarief van 29 euro.
 
Eigen vervoer plus pendelbus
Mogelijkheid twee is eigen vervoer plus pendelbus. Supporters kunnen met eigen vervoer afreizen naar een verzamelpunt in Heteren om daarna over te stappen op de pendelbus richting De Goffert. Vanaf Heteren is het nog een klein half uur naar het stadion in Nijmegen. Supporters kunnen hun auto’s gratis parkeren op het verzamelpunt. De kosten die aan dit Eigen Vervoer(EV)-ticket zijn verbonden bedragen 25 euro.
 
Hoewel FC Groningen blijft benadrukken dat het altijd voor de meest optimale wijze van vervoer gaat voor het bezoeken van uitwedstrijden – en dat is volledig vrij op eigen gelegenheid – is het alleen op bovengenoemde wijze haalbaar om het uitvak in Nijmegen zo vol mogelijk te krijgen.
 
Kaartverkoop
Supporters die tot de zogenaamde Loyaliteitsgroep behoren, kunnen vanaf dinsdag 9 augustus 09.00 uur tot maandag 15 augustus 23.59 uur een ticket kopen. Zijn er daarna nog kaarten beschikbaar, dan zijn seizoenkaart- en clubcardhouders vanaf dinsdag 16 augustus 09.00 uur aan de beurt.
 
N.E.C. Nijmegen – FC Groningen wordt gespeeld op  vrijdag 26 augustus om 20.00 uur.

20211031NECGRONINGEN017
25 augustus 2022

FC Groningen trapt vrijdagavond om 20.00 uur speelronde 4 van de Eredivisie in gang. De Trots van het Noorden gaat op bezoek bij N.E.C. in Nijmegen. Hoofdtrainer Frank Wormuth kan beschikken over een volledig fitte selectie en zal dus opnieuw keuzes moeten maken.

FC Groningen behaalde afgelopen weekend de eerste overwinning van het seizoen na de 1-0 winst op Go Ahead Eagles. Het was tevens de eerste zege in tien competitiewedstrijden. Trainer Frank Wormuth genoot van de sfeer op de tribune. Toch was er na afloop het nodige chagrijn bij de hoofdtrainer, die zijn teleurstelling over het vertoonde spel niet wilde verbloemen.

Hoge verwachtingen
Een paar dagen later plaatst de Duitse hoofdcoach zijn uitspraken na afloop van de gewonnen wedstrijd tegen Go Ahead in het perspectief. “Ik heb hoge verwachtingen van de ploeg. De sfeer in Euroborg was afgelopen zondag fantastisch. Een vriend van mij was bij de wedstrijd en hij woont in Dortmund. Hij zei dat hij deze sfeer alleen kent bij Schalke 04 en Borussia Dortmund. Ik was teleurgesteld dat we niet meer konden bieden aan de supporters, die niettemin negentig minuten achter de ploeg hebben gestaan. Dat was geweldig en zorgde misschien daardoor wel voor de extra teleurstelling.”

Wormuth vertelt dat hij de media afgelopen zondag bewust heeft gebruikt om zijn boodschap richting de spelersgroep kracht bij te zetten. “Als leider van een groep heb je diverse tools om je ploeg te prikkelen. Ik heb er nu voor gekozen de openbaarheid te gebruiken. Dat kun je niet te vaak doen als coach, maar het zat me hoog. Individueel zijn het allemaal goede spelers, maar we moeten een team worden. Een eenheid, een vechtersploeg. Daar zijn we al een aantal weken mee bezig, maar ik wil dat het proces sneller gaat. Daarom wilde ik iets doorbreken en ben ik in de media kritisch geweest op sommige jongens, zonder dat ik namen heb genoemd. En namen noemen ga ik ook niet doen.”

Reactie
Volgens Wormuth zijn de eerste signalen dat zijn woorden zijn begrepen binnen de spelersgroep van FC Groningen al waarneembaar. “Langzaam maar zeker zie ik dingen veranderen en is er een kern van de groep die begrijpt wat we willen. En hopelijk nemen zij meer invloed op de jongens die nog meer geprikkeld moeten worden. Als dan iedereen gaat begrijpen wat het betekent om een ploeg te zijn – plus de individuele kwaliteiten die ze allemaal hebben – dan ben ik tevreden en zijn we op de goede weg. Maar dat kost tijd en soms ook pijn.”

Hoewel hij dus kritisch was afgelopen week, kondigt Wormuth geen rigoureuze maatregelen aan voor het duel met N.E.C. in Nijmegen. “Natuurlijk hoop ik dat we een reactie laten zien, maar mijn kritiek betrof sommige jongens. Niet de hele ploeg. We kunnen wel zeggen dat we gaan wisselen, maar we moeten ook oppassen dat we niet te veel wisselen, want een bepaalde stabiliteit in de ploeg is ook belangrijk. We moeten steeds goed kijken naar wat ons helpt.”

Uitverkocht uitvak
De Trots van het Noorden kan in Nijmegen rekenen op de support van een volledig uitverkocht uitvak. N.E.C. – FC Groningen staat vrijdagavond in het Goffertstadion vanaf 20.00 uur onder leiding van scheidsrechter Allard Lindhout.

Bekijk hieronder de volledige voorbeschouwing van Frank Wormuth op het competitieduel met N.E.C., waarin de Duitse oefenmeester ook meer inzicht geeft in zijn werkwijze.

26 augustus 2022

FC Groningen heeft vrijdagavond in Nijmegen gelijkgespeeld tegen N.E.C. Laros Duarte schoot de Trots van het Noorden een kwartier voor het tijd met een fantastische vrije trap op voorsprong. Vlak voor het eindsignaal maakte N.E.C. via Ibrahim Cissoko gelijk. Morgen staat in Euroborg de gratis Supportersdag op het programma. 

20220826NECGRONINGEN004

Liefst 500 supporters waren de ploeg achterna gereisd op vrijdagmiddag en daarmee was het uitvak volledig uitverkocht. Allen gehuld in een shirt met een uiting refererend aan de strijd van 350 jaar geleden toen Bommen Berend uit Groningen werd verdreven.
 
De thuisploeg begon met twee gevaarlijke schoten in de beginfase. De eerste echte doelrijke kans was echter voor de FC. Paulos Abraham schoot na bijna tien minuten spelen goed in, maar keeper Jasper Cillessen wist redding te brengen.
 
De Trots van het Noorden had het overwicht. De ploeg knokte voor iedere meter, in de rug gesteund door het luidruchtig aanwezige uitvak. Het veelvuldige balbezit leidde niet direct tot grote kansen, al probeerden Laros Duarte en Jørgen Strand Larsen het van afstand. Doelman Michael Verrips hield na ruim een half uur spelen via een katachtige redding een kopbal van Mikkel Duelund uit het doel.  

Strand Larsen

FC Groningen speelde in de tweede helft richting de eigen aanhang en begon energiek. Isak Määttä stoomde na vijftig minuten spelen op aan de linkerkant, zette strak voor op Cyril Ngonge, maar de Belg kreeg zijn voet niet goed achter de bal. Enkele minuten later produceerde de ploeg van trainer Frank Wormuth een aanval uit het boekje.

Strand Larsen kaatste de bal terug op Duarte, de middenvelder zag Abraham lopen en gaf de steekbal en de Zweed kwam gevaarlijk voor het doel te staan. Net als in de eerste helft werd het schot gestopt door Cillessen. Ngnoge probeerde het na ruim een uur spelen heel fraai met een schot in de verre hoek, maar draaide de bal langs de tweede paal.
 
De Trots van het Noorden kwam een kwartier voor tijd op schitterende wijze op voorsprong. Strand Larsen vocht zich in het duel en verdiende een vrije trap op zo`n 25 meter van het doel. Duarte ging achter de bal staan en krulde de vrije trap prachtig binnen. Cillessen stond er bij en keek er naar, 0-1.
 
N.E.C. ging na de goal aandringen, maar de FC vocht keihard de voorsprong te behouden. Eerst gooide Radinio Balker zich voor een schot en daarna veroverde doelpuntenmaker Duarte de bal in eigen strafschopgebied met een zuiver tackle. Ook Neraysho Kasanwirjo gooide zich voor een gevaarlijke voorzet en blokte succesvol de bal.

Het was helaas niet genoeg om invaller Ibrahim Cissoko in de slotfase van scoren af te houden. De aanvaller prikte de bal in minuut 88 langs Verrips in het doel, 1-1. FC Groningen kreeg in de vier minuten blessuretijd die werden bijgetrokken nog de kans op de overwinning. Strand Larsen pikte de bal op aan de linkerkant, maakte een actie, omspeelde zijn tegenstander en schoot in de korte hoek. De spits kon keeper Cillessen niet verrassen waardoor het in Nijmegen in een gelijkspel eindigde. 

Morgen (zaterdag 27 augustus) wordt van 12.00 uur tot 16.00 uur een Supportersdag georganiseerd in Euroborg. De Supportersdag is gratis te bezoeken. Spelers en staf zullen aanwezig zijn voor het uitdelen van handtekeningen, er is een mega merchandise uitverkoop en diverse partners van de club presenteren zich. Ook wordt er een esportstoernooi gehouden en is er een voetbalclinic voor leden van de Junior Club. Alle supporters zijn van harte welkom Euroborg gratis te komen bezoeken.

Stem hier tot maandag 12.00 uur op de Man of the Match. 
Stem hier 

20220826NECGRONINGEN040
20220826NECGRONINGEN026
Duarte

Gerelateerd nieuws