vr 26 augustus 2022 20:00
Eredivisie
0
45
90

NEC - FC Groningen

Kaartverkoop
Voorbeschouwing
Wedstrijdverslag
De wedstrijd in beeld
3 augustus 2022

FC Groningen speelt op vrijdag 26 augustus de uitwedstrijd in Nijmegen tegen N.E.C., aftrap 20.00 uur. De Trots van het Noorden wil zoveel mogelijk supporters de kans geven de wedstrijd in het Goffertstadion te bezoeken en heeft daarom in overleg met de commissie wedstrijdzaken van de Supportersvereniging (SV) gekozen voor een alternatieve vervoersregeling naar Nijmegen. 

Gesprekken met N.E.C. hebben uitgewezen dat het uitvak – capaciteit 500 supporters – in De Goffert alleen kan worden uitverkocht als er uitsluitend per bus vanuit Euroborg wordt gereisd. Wanneer FC Groningen niét kiest voor een volledige buscombiregeling, kunnen er vanwege beperkte parkeergelegenheid in Nijmegen slechts 235 FC-supporters – waarvan 135 per auto – aanwezig zijn bij het duel met N.E.C.
 
Oplossing
Vanuit de commissie wedstrijdzaken van de Supportersvereniging is duidelijk gesteld dat zowel een volledig verplichte buscombi als het niet optimaal kunnen benutten van de capaciteit van het uitvak, voor de FC onacceptabel is. Deels vrij vervoer of volledig eigen vervoer was voor de autoriteiten in Nijmegen onbespreekbaar. Een oplossing voor de beperkte parkeergelegenheid kon men in Nijmegen niet bieden. Daarom is de commissie wedstrijdzaken van de SV zelf op zoek gegaan naar alternatieven.
 
Dit heeft geresulteerd in twee opties voor FC-supporters om de uitwedstrijd in Nijmegen te bezoeken. Ten eerste per bus vanuit Euroborg; kosten 32 euro per ticket. Leden van de Supportersvereniging kunnen tot en met maandag 8 augustus 23.59 uur een ticket kopen tegen het gereduceerde tarief van 29 euro.
 
Eigen vervoer plus pendelbus
Mogelijkheid twee is eigen vervoer plus pendelbus. Supporters kunnen met eigen vervoer afreizen naar een verzamelpunt in Heteren om daarna over te stappen op de pendelbus richting De Goffert. Vanaf Heteren is het nog een klein half uur naar het stadion in Nijmegen. Supporters kunnen hun auto’s gratis parkeren op het verzamelpunt. De kosten die aan dit Eigen Vervoer(EV)-ticket zijn verbonden bedragen 25 euro.
 
Hoewel FC Groningen blijft benadrukken dat het altijd voor de meest optimale wijze van vervoer gaat voor het bezoeken van uitwedstrijden – en dat is volledig vrij op eigen gelegenheid – is het alleen op bovengenoemde wijze haalbaar om het uitvak in Nijmegen zo vol mogelijk te krijgen.
 
Kaartverkoop
Supporters die tot de zogenaamde Loyaliteitsgroep behoren, kunnen vanaf dinsdag 9 augustus 09.00 uur tot maandag 15 augustus 23.59 uur een ticket kopen. Zijn er daarna nog kaarten beschikbaar, dan zijn seizoenkaart- en clubcardhouders vanaf dinsdag 16 augustus 09.00 uur aan de beurt.
 
N.E.C. Nijmegen – FC Groningen wordt gespeeld op  vrijdag 26 augustus om 20.00 uur.

20211031NECGRONINGEN017

Gerelateerd nieuws