zo 21 augustus 2022 12:15
Eredivisie
Ramon Pascal Lundqvist (3)
1
0
3
Ramon Pascal Lundqvist
7
Mike te Wierik
57
Yahya Kalley voor Isak Määttä
57
Tomas Suslov voor Ragnar Oratmangoen
57
Romano Postema voor Ramon Pascal Lundqvist
63
Adekanye voor Fernandes
85
Luciano Valente voor Laros Duarte
90
Fontán
90
Yahya Kalley
90
Rommens
0
45
90

FC Groningen - Go Ahead Eagles

Kaartverkoop
Voorbeschouwing
Wedstrijdverslag
De wedstrijd in beeld
8 augustus 2022

Supporters die FC Groningen komende zondag vanuit het uitvak in de Johan Cruijff ArenA tegen Ajax willen steunen, hebben nog tot aanstaande donderdag om een ticket te kopen. Vanaf morgen (dinsdag) 09.00 uur start de verkoop voor N.E.C. uit van vrijdag 26 augustus. Allereerst voor de supporters die behoren tot de Loyaliteitsgroep. Dinsdag start ook de vrije verkoop voor het thuisduel met Vitesse van zondag 4 september. 

VOL_29

Supporters die zeker willen zijn van een vaste plek in Euroborg kunnen via https://tickets.fcgroningen.nl eenvoudig en snel een seizoenkaart bestellen voor het seizoen 2022/2023. Beleef de unieke sfeer van Euroborg een heel voetbaljaar en kom dichterbij dan ooit.
 
Naast seizoenkaarten kunnen supporters voor de komende twee thuiswedstrijden in de vrije verkoop losse tickets kopen. FC Groningen speelt zondag 21 augustus thuis tegen Go Ahead Eagles, aftrap 12.15 uur. Supporters wordt verzocht het duel met Go Ahead Eagles zoveel mogelijk in het groen-wit naar het stadion te komen. Twee weken later op zondag 4 september is Vitesse te gast in Euroborg, aftrap 16.45 uur. Tickets voor alle publiekstribunes zijn eenvoudig te koop via https://tickets.fcgroningen.nl.
 
 
De eerste away-day in de competitie is aankomende zondag in Amsterdam. Ajax om 14.30 uur de tegenstander. Er geldt vrij vervoer naar de Johan Cruijff ArenA. De kaartverkoop loopt tot aanstaande donderdag 23.59 uur. Kaarten zijn te koop via https://tickets.fcgroningen.nl
 
De voorverkoop voor de uitwedstrijd tegen N.E.C. (van vrijdag 26 augustus, aftrap 20.00 uur) is gestart. Leden van de Supportersvereniging kunnen tot en met maandag 8 augustus 23.59 uur tegen gereduceerd tarief een kaart bestellen voor de speciale SV-bus. Kaarten zijn te koop via https://tickets.fcgroningen.nl.
 
Supporters die behoren tot de Loyaliteitsgroep kunnen vanaf morgen (dinsdag 9 augustus), 09.00 uur tickets bestellen voor het uitvak. In overleg met de commissie wedstrijdzaken van de Supportersvereniging (SV) is gekozen voor een alternatieve vervoersregeling naar Nijmegen zodat het gehele uitvak kan worden uitverkocht. Er zijn 500 tickets beschikbaar.

De alternatieve vervoersregeling houdt in dat supporters met eigen vervoer kunnen afreizen naar een verzamelpunt in Heteren om daarna over te stappen op de pendelbus richting het Goffertstadion. Vanaf Heteren is het nog een klein half uur naar het stadion in Nijmegen. Supporters kunnen hun auto’s gratis parkeren op het verzamelpunt. De kosten die aan dit Eigen Vervoer(EV)-ticket zijn verbonden bedragen 25 euro. Meer informatie over het tot stand komen van deze vervoersregeling staat hier.
 
Verkoopperiodes
02-08-2022 09:00 t/m 08-08-2022 23:59: Leden Supportersvereniging (BUS)
09-08-2022 09:00 t/m 15-08-2022 23:59: Loyaliteitsgroep (EV+BUS)*/**
16-08-2022 09:00 t/m 24-08-2022 23:59: Seizoen (SCC)- en ClubCardhouders (CC) (EV+BUS)**
* Onder de ‘Loyaliteitsgroep’ vallen de supporters die de afgelopen vijf jaar een seizoenkaart hebben gehad (inclusief dit jaar), in het seizoen 21/22 minimaal naar drie uitwedstrijden zijn geweest en vijfjaarkaarthouders.

VOL_54
19 augustus 2022

Zondagmiddag om 12.15 uur speelt FC Groningen de tweede thuiswedstrijd van het nog prille seizoen 2022/2023. Go Ahead Eagles is de tegenstander. Supporters wordt na een oproep van de Noordtribune Groningen verzocht zoveel mogelijk in het groen-wit naar de wedstrijd te komen. Spelers en supporters zullen samen strijden voor de Trots van het Noorden wat moet gaan resulteren in de eerste overwinning van het seizoen. 

20220807FC GRONINGENFCVOLENDAM032

Hoofdtrainer Frank Wormuth van FC Groningen wil niet al te lang stilstaan bij de 6-1 nederlaag van vorige week tegen Ajax en beschouwt het resultaat in Amsterdam als “een uitzondering”. Daarmee wil de Duitse oefenmeester het forse verlies echter niet bagatelliseren. “De spelers waren een dag na de nederlaag tegen Ajax echt heel teleurgesteld in hun eigen prestatie. Maar het mooie in het voetbal is dat je binnen een week al weer een nieuwe kans krijgt om je te herstellen. Ik proef die wil bij de spelers.”

Dadendrang
Van die dadendrang moet Go Ahead Eagles zondagmiddag het slachtoffer worden in Euroborg. Op de vraag wat hij weet van de tegenstander uit Deventer antwoordt Wormuth: “Voldoende om te weten dat we thuis van ze kunnen winnen. Wij moeten ons vasthouden aan ons spel van de eerste 35 minuten tegen FC Volendam. Dat willen we graag langer zien: 90 minuten plus. Wat ik zondag van mijn ploeg wil zien? Een overwinning!”

Wormuth kan daarbij beschikken over een voltallige selectie. “Alle 23 veldspelers en de vier keepers staan op het trainingsveld. Wij kunnen niet de hele groep meenemen naar de wedstrijd van zondag en zullen dus keuzes moeten maken.”

FC Groningen – Go Ahead Eagles staat zondagmiddag vanaf 12.15 uur onder leiding van scheidsrechter Pol van Boekel. Het stadion opent om 10.45 uur. Supporters kunnen voorafgaand aan de wedstrijd samenkomen op het supportersplein voor Euroborg. Tickets zijn zowel online te koop via https://tickets.fcgroningen.nl als aan de kassa’s bij het stadion. Let op PIN only.

Strand Larsen
Bekijk hier de volledige voorbeschouwing met Frank Wormuth, waarbij de Duitse oefenmeester ook ingaat op de situatie rond Jorgen Strand Larsen.

21 augustus 2022

FC Groningen heeft zondagmiddag in de eigen Euroborg met 1-0 gewonnen van Go Ahead Eagles. Ramon Pascal Lundqvist was al binnen drie minuten de enige doelpuntenmaker van het duel. Het leverde de eerste winst van dit seizoen op en de eerste thuisoverwinning van de FC sinds 12 maart van dit jaar. 

sfeer-actie

De aanhang op de Noordtribune Groningen hadden wederom een absoluut meesterwerk in elkaar gezet met de schitterende sfeeractie voorafgaand aan het duel met Go Ahead Eagles. De actie stond in het teken van het Groningens Ontzet. Volgende week is het precies 350 jaar geleden dat Bommen Berend uit de Stad werd verdreven en daarmee het gehele land werd gered van grotere problemen. De prachtige sfeeractie gaf het elftal de juiste energie om samen met supporters aan de strijd op het veld te beginnen.
 
Ramon Pascal Lundqvist zette de Trots van het Noorden al binnen 3 minuten spelen op voorsprong. De bal kwam via een vroege voorzet van Laros Duarte voor het doel en werd door de Zweed via zijn rug achter de lijn gewerkt. Een heerlijke start voor de FC, 1-0.
 
Hoewel de ploeg van trainer Frank Wormuth veelvuldig op de helft van de tegenstander de bal had, bleef het aantal uitgespeelde kansen schaars. Neraysho Kasanwirjo kreeg halverwege de eerste helft een goede schietkans. Duarte en Cyril Ngonge spraken kort bij de cornervlag waarna Duarte de bal teruglegde op Kasanwirjo. De verdediger schoot hard over het doel van doelman Jeffrey de Lange.
 
Aan de andere kant stond Michael Verrips na ruim een half uur spelen zijn mannetje op een schot van Isac Lidberg. Het laatste wapenfeit van de eerste helft was voor de doelpuntenmaker. Lundqvist nam een bal goed aan in het strafschopgebied en krulde het schot uit de draai over de lat. Door een flitsende start stond het 1-0 bij rust. 

photo1661077583

De 18.575 voornamelijk in het groen-wit gekleurde supporters zagen dat FC Groningen net als voor rust ook in de tweede helft uit de startblokken schoot. Ragnar Oratmangoen snelde aan de linkerkant langs zijn tegenstander, zijn voorzet kwam bij Ngonge, maar de huidig topscorer schoot over. Ngnoge draaide een paar minuten later zijn tegenstander dol, maar vond in de korte hoek de vuisten van keeper de Lange. Aan de andere kant kopte Rashaan Fernandes gevaarlijk net naast het doel.
 
Spits Romano Postema was één van de drie verse krachten die na een klein uur spelen in het veld kwam. De komst van de door de FC opgeleide aanvaller zorgde voor energie op de tribunes. Postema’s eerste balcontact was direct een kansrijke kopbal op het doel. 

Verrips onderschepte een kwartier voor tijd uitstekend een gevaarlijke voorzet van Bobby Adekanye. De keeper greep op tijd in en pakte de bal voordat aanvaller Lidberg binnen kon tikken. Na zijn debuut vorige week in Amsterdam mocht middenvelder Luciano Valente, opgeleid op Corpus den Hoorn, ook zijn eerste minuten maken in Euroborg.

Het bleven spannende minuten in de slotfase, maar aangespoord door de fanatieke supporters lukte het FC Groningen zich naar de overwinning te knokken. De gezamenlijke strijd leverde drie belangrijke punten op. De overwinning werd na afloop groots gevierd met de trouwe supporters van de club.  
 

20220821GRONINGENGOAHEAD010
20220821GRONINGENGOAHEAD022

Gerelateerd nieuws