zo 14 augustus 2022 14:30
Eredivisie
0
45
90

Ajax - FC Groningen

Kaartverkoop
Voorbeschouwing
Wedstrijdverslag
De wedstrijd in beeld
25 juli 2022

FC Groningen start het Eredivisie-seizoen op zondag 7 augustus tegen FC Volendam. FC-supporters kunnen zonder restricties kaarten kopen via de online ticketshop. De vrije verkoop voor de tweede thuiswedstrijd van het seizoen, op zondag 21 augustus tegen Go Ahead Eagles is gestart. Supporters die behoren tot de loyaliteitsgroep kunnen vanaf heden een kaart kopen voor Ajax-uit op zondag 14 augustus. 

CAMBUUR-20

FC-supporters kunnen zonder restricties kaarten kopen voor het eerste thuisduel van de competitie. FC Groningen speelt in competitieronde 1 op zondag 7 augustus 12.15 uur thuis tegen FC Volendam. Vanaf heden zijn ook tickets voor het duel met Go Ahead Eagles, zondag 21 augustus, aftrap 12.15 uur te bestellen. Kaarten zijn te koop via de online ticketshop https://tickets.fcgroningen.nl. Via dezelfde link zijn ook seizoenkaarten te bestellen.
 
Voor seizoenkaarthouders en clubcardhouders is de voorverkoop voor de wedstrijd tegen Vitesse (zondag 4 september, aftrap 16.45 uur) in volle gang. Zij kunnen twee (extra) kaarten per seizoenkaart of clubcard bestellen. Tickets zijn eenvoudig online te koop via https://tickets.fcgroningen.nl.
 
Ajax-uit
De eerste officiële away-day gaat naar Amsterdam. FC Groningen speelt op zondag 14 augustus in de Johan Cruijff ArenA tegen Ajax, aftrap 14.30 uur. De voorverkoop voor supporters die behoren tot de loyalisteitsgroep is gestart. De voorwaarden voor deze groep zijn voor dit seizoen iets aangepast mede omdat afgelopen jaar niet alle uitwedstrijden konden worden bezocht.
 
Onder de ‘Loyaliteitsgroep’ vallen de supporters die de afgelopen vijf jaar onafgebroken een seizoenkaart hebben gehad (inclusief dit jaar) of in het seizoen 2021//2022 minimaal naar drie uitwedstrijden zijn geweest of vijfjaarkaarthouder zijn. De loyaliteitsgroep heeft tot maandag 1 augustus 23.59 uur om een ticket te bestellen. Daarna zijn seizoenkaart en clubcardhouders aan de beurt. 
 
Oefenwedstrijden
FC Groningen speelt ter voorbereiding op het seizoen nog twee oefenwedstrijden. Komende woensdag is Velocitas de tegenstander. Het duel wordt gespeeld op het sportpark van HFC’15 in Hoogkerk. Kaarten zijn te koop via de ticketshop van makelaardij John Schokker of woensdag aan de kassa’s. Aftrap is woensdag om 18.00 uur.
 
De Trots van het Noorden sluit de voorbereiding af met een wedstrijd in Euroborg. De Spaanse middenmoter Osasuna is zaterdag 30 juli te gast, aftrap 16.00 uur.  Seizoenkaarthouders kunnen voor een gereduceerd van €5,- een ticket kopen via deze speciale link voor seizoenkaarthouders. De FC is vanwege de organisatiekosten genoodzaakt ook van seizoenkaarthouders een bijdrage te vragen.
 
Vijfjaarkaarthouders kunnen via deze speciale link voor vijfjaarkaarthouders een plaats claimen. Niet-seizoenkaarthouders kunnen een ticket kopen via https://tickets.fcgroningen.nl. Kaarten kosten €10,- per stuk. Bij de wedstrijd is enkel de onderste ring van Euroborg geopend.
 

CAMBUUR-19
12 augustus 2022

Het is al weer vijftien jaar geleden dat FC Groningen een positief resultaat wist te halen in de Johan Cruijff ArenA. Door twee doelpunten van spits Marcus Berg werd een 2-2 gelijkspel geboekt tegen Ajax. Zondagmiddag om 14.30 uur krijgt de Trots van het Noorden een nieuwe kans om met minimaal een punt uit Amsterdam te vertrekken.

20220807FC GRONINGENFCVOLENDAM032

In speelronde 2 van de Eredivisie gaat FC Groningen direct op bezoek bij regerend landskampioen Ajax. De ploeg van trainer Frank Wormuth weet zich daarbij gesteund door 665 FC-supporters, het hoogste aantal sinds FC Groningen de ArenA in Amsterdam bezoekt.

Dubbele gevoelens
Wormuth kijkt met dubbele gevoelens terug op het 2-2 gelijkspel tegen FC Volendam in de openingsronde van de Eredivisie. “We hebben in die wedstrijd positieve dingen gezien en een goede 2-0 voorsprong genomen. Aan de andere kant hebben we ontwikkelpunten geconstateerd. Het is jammer van het resultaat, want we hebben genoeg kansen gehad om de wedstrijd tegen Volendam te winnen.”

Zondag staan er in Amsterdam wederom drie punten op het spel. Wormuth realiseert zich dat het behalen van een positief resultaat een grote opgave is tegen de regerend landskampioen. “Iedereen weet dat Ajax één van de beste ploegen van de Eredivisie is en misschien ook wel in Europa. Maar als je mij vraagt; wanneer tref je Ajax het liefst, dan is dat in speelronde 1. Want ook Ajax heeft een nieuwe ploeg met een nieuwe trainer en daar is in de beginfase van het seizoen ook afstemming nodig. Wij treffen ze nu in speelronde 2, dus mogen we het laten zien. Wij willen onze eigen wedstrijd spelen, maar dat dit tegen Ajax moeilijk is, is ook duidelijk.”

Selectie
Wormuth kan zondagmiddag in Amsterdam niet beschikken over dezelfde vier spelers, die vorige week bij de seizoenstart ook ontbraken: keeper Jan Hoekstra en de geblesseerden Marin Sverko, Emmanuel Matuta en Nordin Musampa. “De rest van de groep is fit,” aldus de trainer.

In speelronde 2 van de Eredivisie staat Ajax – FC Groningen zondag vanaf 14.30 uur onder leiding van scheidsrechter Bas Nijhuis. Bekijk hier de volledige voorbeschouwing van Frank Wormuth op het competitieduel met Ajax in de Johan Cruijff ArenA.

Gerelateerd nieuws