zo 7 augustus 2022 12:15
Eredivisie
Cyril Ngonge (2)
Jorgen Strand Larsen (34)
2
2
Van Mieghem (38)
Benamar (68)
2
Cyril Ngonge
34
Jorgen Strand Larsen
38
Van Mieghem
40
Veerman voor El Kadiri
66
Paulos Abraham voor Tomas Suslov
66
Ragnar Oratmangoen voor Cyril Ngonge
66
Daleho Irandust voor Ramon Pascal Lundqvist
68
Benamar
79
Oristanio voor Antonucci
83
Benamar
86
Ould-Chikh voor Benamar
86
Zeefuik voor Mühren
0
45
90

FC Groningen - FC Volendam

Kaartverkoop
Voorbeschouwing
Wedstrijdverslag
De wedstrijd in beeld
25 juli 2022

FC Groningen start het Eredivisie-seizoen op zondag 7 augustus tegen FC Volendam. FC-supporters kunnen zonder restricties kaarten kopen via de online ticketshop. De vrije verkoop voor de tweede thuiswedstrijd van het seizoen, op zondag 21 augustus tegen Go Ahead Eagles is gestart. Supporters die behoren tot de loyaliteitsgroep kunnen vanaf heden een kaart kopen voor Ajax-uit op zondag 14 augustus. 

CAMBUUR-20

FC-supporters kunnen zonder restricties kaarten kopen voor het eerste thuisduel van de competitie. FC Groningen speelt in competitieronde 1 op zondag 7 augustus 12.15 uur thuis tegen FC Volendam. Vanaf heden zijn ook tickets voor het duel met Go Ahead Eagles, zondag 21 augustus, aftrap 12.15 uur te bestellen. Kaarten zijn te koop via de online ticketshop https://tickets.fcgroningen.nl. Via dezelfde link zijn ook seizoenkaarten te bestellen.
 
Voor seizoenkaarthouders en clubcardhouders is de voorverkoop voor de wedstrijd tegen Vitesse (zondag 4 september, aftrap 16.45 uur) in volle gang. Zij kunnen twee (extra) kaarten per seizoenkaart of clubcard bestellen. Tickets zijn eenvoudig online te koop via https://tickets.fcgroningen.nl.
 
Ajax-uit
De eerste officiële away-day gaat naar Amsterdam. FC Groningen speelt op zondag 14 augustus in de Johan Cruijff ArenA tegen Ajax, aftrap 14.30 uur. De voorverkoop voor supporters die behoren tot de loyalisteitsgroep is gestart. De voorwaarden voor deze groep zijn voor dit seizoen iets aangepast mede omdat afgelopen jaar niet alle uitwedstrijden konden worden bezocht.
 
Onder de ‘Loyaliteitsgroep’ vallen de supporters die de afgelopen vijf jaar onafgebroken een seizoenkaart hebben gehad (inclusief dit jaar) of in het seizoen 2021//2022 minimaal naar drie uitwedstrijden zijn geweest of vijfjaarkaarthouder zijn. De loyaliteitsgroep heeft tot maandag 1 augustus 23.59 uur om een ticket te bestellen. Daarna zijn seizoenkaart en clubcardhouders aan de beurt. 
 
Oefenwedstrijden
FC Groningen speelt ter voorbereiding op het seizoen nog twee oefenwedstrijden. Komende woensdag is Velocitas de tegenstander. Het duel wordt gespeeld op het sportpark van HFC’15 in Hoogkerk. Kaarten zijn te koop via de ticketshop van makelaardij John Schokker of woensdag aan de kassa’s. Aftrap is woensdag om 18.00 uur.
 
De Trots van het Noorden sluit de voorbereiding af met een wedstrijd in Euroborg. De Spaanse middenmoter Osasuna is zaterdag 30 juli te gast, aftrap 16.00 uur.  Seizoenkaarthouders kunnen voor een gereduceerd van €5,- een ticket kopen via deze speciale link voor seizoenkaarthouders. De FC is vanwege de organisatiekosten genoodzaakt ook van seizoenkaarthouders een bijdrage te vragen.
 
Vijfjaarkaarthouders kunnen via deze speciale link voor vijfjaarkaarthouders een plaats claimen. Niet-seizoenkaarthouders kunnen een ticket kopen via https://tickets.fcgroningen.nl. Kaarten kosten €10,- per stuk. Bij de wedstrijd is enkel de onderste ring van Euroborg geopend.
 

CAMBUUR-19
5 augustus 2022

Zondagmiddag om 12.15 uur is het eindelijk zover. Dan trapt FC Groningen het nieuwe Eredivisieseizoen 2022/2023 in gang. In de eigen Euroborg is promovendus FC Volendam te gast. De Trots van het Noorden kan in speelronde 1 van de competitie niet beschikken over keeper Jan Hoekstra en de geblesseerden Marin Sverko, Emmanuel Matuta en Nordin Musampa.

ts7

Voor Frank Wormuth wordt het zijn eerste officiële wedstrijd als hoofdcoach van FC Groningen. De ervaren Duitse oefenmeester blijft er rustig onder, maar ontkent niet dat het een speciale middag voor hem gaat worden. “Natuurlijk zeggen mensen vaak dat het een “gewone” wedstrijd is, zoals alle anderen. Maar alles is nieuw voor me: nieuwe club, nieuwe staf, nieuwe spelers en een nieuw seizoen. Alleen het voetbal zelf is niet nieuw. En nu het allemaal dichter bij komt, kan ik wel zeggen dat ik het ga voelen. Spannend.”

Verrassend antwoord
Op de vraag of zijn ploeg klaar is voor het treffen met FC Volendam, denkt Wormuth heel even na en komt dan met een verrassend antwoord: “Dat weet ik niet. Ik denk dat voor een eerste competitiewedstrijd heel veel ploegen dat nog niet weten. In de voorbereiding speel je alleen oefenwedstrijden. Zondag zijn de belangen heel anders. Ik ben uiteraard wel heel nieuwsgierig, net als al onze supporters, denk ik.”
 
FC Groningen – FC Volendam staat zondag vanaf 12.15 uur onder leiding van scheidsrechter Joey Kooij. Het stadion opent om 10.45 uur. Supporters kunnen voorafgaand aan de wedstrijd samenkomen op het supportersplein voor Euroborg. Tickets zijn zowel online te koop via https://tickets.fcgroningen.nl als aan de kassa’s bij het stadion. Let op PIN only.

Basiselftal
Bekijk hier de volledige voorbeschouwing met Frank Wormuth, waarbij de Duitse oefenmeester ook alvast een voorschot neemt op het basiselftal dat zondagmiddag om 12.15 uur aan de aftrap in Euroborg staat.

7 augustus 2022

FC Groningen heeft in speelronde 1 van de Eredivisie gelijkgespeeld tegen FC Volendam. Na 90 minuten voetbal stond het 2-2 in Euroborg. FC Groningen ging rusten met een 2-1 voorsprong door goals van Cyril Ngonge en Jørgen Strand Larsen. Daryl van Mieghem scoorde voor Volendam voor de pauze, Benaissa Benamar deed dat na rust. Bij FC Groningen debuteerden vijf spelers voor de club. 

Het duel met FC Volendam betekende het officiële debuut van hoofdtrainer Frank Wormuth. In zijn eerste basisopstelling van de Trots van het Noorden had de coach plaats voor vier debutanten. Doelman Michael Verrips, verdediger Isak Määttä, middenvelder en aanvoerder Joey Pelupessy kwamen de selectie dit seizoen versterken en droegen voor het eerst het groen-witte shirt. Radinio Balker werd vorig seizoen aangetrokken, maar miste het gehele jaar vanwege blessureleed. Volendam-thuis was dus ook het debuut van Balker, tevens zijn Eredivisiedebuut. Een bijzonder moment voor de stopper.
 
FC Groningen knalde uit de startblokken. Cyril Ngonge schoot al binnen 2 minuten raak met een droge schuiver van grote afstand. Een heerlijk begin van het seizoen voor de FC. Spits Jørgen Strand Larsen kreeg 5 minuten later zijn eerste goede kans. Tomas Suslov speelde zichzelf vrij aan de linkerkant en zag de spits naar de eerste paal lopen. Zijn afgemeten voorzet werd door Strand Larsen net langs de verkeerde kant van de paal gevolleerd.
 
Keeper Verrips moest na een klein kwartier voor het eerst handelend optreden. De doelman redde stijlvol op een bekeken schot van een kleine achttien meter afstand. FC Groningen had veelvuldig de bal en werd bij vlagen gevaarlijk in de ruimte achter de Volendamse verdediging. Een fraaie aanval aan de rechterkant van het veld leverde de Trots van het Noorden de tweede goal op.
 
Ngonge ging een combinatie aan met Ramon Pascal Lundqvist, snelde langs zijn directe tegenstander en gaf een lage voorzet op Strand Larsen. De spits was koelbloedig en schoot raak, 2-0. FC Volendam gaf zich echter niet gewonnen. Na een strakke pass werd Daryl van Mieghem vrijgespeeld op rechts en schoot raak. Vlak voor rust was het verdediger Balker die tot twee keer toe een gevaarlijk schot van de Volendammers blokte. Door een flitsende start ging de FC met een voorsprong de rust in, 2-1. 

Happy faces

De 18.648 supporters in Euroborg zagen dat de FC vlak na rust goed wegkwam. Van Mieghem raakte de paal na een succesvolle individuele actie. Aan de andere kant was Ngonge gevaarlijk met een schot in het zijnet.
 
Ragnar Oratmangoen was na ruim een uur spelen debutant nummer vijf bij de FC. De aanvaller verving Ngonge. Direct na de wissel waarbij ook Paulos Abraham en Daleho Irandust binnen de lijnen kwamen, kreeg FC Groningen een flinke domper te verwerken. Neraysho Kasanwirjo leek een inzet van Benaissa Benamar van de lijn te halen, maar de VAR besliste na het bestuderen van de beelden dat het een doelpunt was, 2-2.
 
Oratmangoen was in de slotfase dichtbij de winnende treffer. Hij snelde op de keeper af, werd daarbij gehinderd door een tegenstander, maar kon wel schieten. De doelman remde het schot zoveel af dat deze ruim voor de doellijn kon worden weggewerkt. Strand Larsen was direct daarna gevaarlijk met een schot uit de draai in de handen van Filip Stankovic.
 
FC Groningen ging onder aanvoering van het fanatieke deel van de supporters op de Noordtribune op zoek naar de overwinning.  De Trots van het Noorden kwam nog dichtbij door een fraaie vrije trap van Laros Duarte die door Stankovic uit de bovenhoek werd geplukt en een omhaal van Strand Larsen. Net als in de eerste speelronde van vorig seizoen probeerde de spits het spectaculair, maar deze keer ging de inzet over. Daardoor eindigde het duel in 2-2. 

20220807FC GRONINGENFCVOLENDAM036
20220807FC GRONINGENFCVOLENDAM027
Ngonge
20220807FC GRONINGENFCVOLENDAM032

Gerelateerd nieuws