wo 19 januari 2022 18:45
TOTO KNVB Beker
Michael de Leeuw (45)
1
2
Verdonk (10)
Duelund (48)
10
Verdonk
45
Michael de Leeuw
48
Duelund
53
Laros Duarte
61
Guth voor Tavsan
70
Aikman voor Romeny
72
Melayro Bogarde voor Bart van Hintum
77
Cyril Ngonge voor Laros Duarte
77
Romano Postema voor Jorgen Strand Larsen
82
Mattsson voor Duelund
82
Van Rooij voor Verdonk
82
Mo El Hankouri voor Bjorn Meijer
82
Wessel Dammers voor Damil Dankerlui
90
Neraysho Kasanwirjo
90
Vet
90
Aikman
0
45
90

FC Groningen - NEC

Kaartverkoop
Voorbeschouwing
Wedstrijdverslag
De wedstrijd in beeld
18 januari 2022

FC Groningen speelt morgenavond, woensdag 19 januari, de achtste finale van de strijd om de TOTO KNVB Beker. Voor de Trots van het Noorden is het de derde ronde van het hoofdtoernooi. Daarin stuit de ploeg van hoofdtrainer Danny Buijs op N.E.C. uit Nijmegen, nadat eerder Helmond Sport en Excelsior Rotterdam – beide uitkomend in de Keuken Kampioen Divisie – werden verslagen. De aftrap in Euroborg is om 18.45 uur. 

20220116GRONINGENPSV195

Tegen N.E.C. wordt bij FC Groningen – net als in de vorige bekerronde tegen Excelsior – het doel verdedigd door Jan Hoekstra. Daarnaast is verdediger Neraysho Kasanwirjo weer beschikbaar na zijn wedstrijd schorsing tegen PSV en keert aanvoerder Mo El Hankouri waarschijnlijk weer terug in de wedstrijdselectie als hij de laatste training op dinsdagmiddag goed doorstaat en hij op de wedstrijddag geen negatieve reactie krijgt op zijn inspanningen.
 
Beker winnen
Net als voor het bekerduel met Excelsior bereiden spelers en staf zich voor met een hotelovernachting voorafgaand aan het treffen met N.E.C.. “Wij willen ons ook nu zo optimaal mogelijk voorbereiden,” zegt trainer Danny Buijs. “Het is kort dag na de wedstrijd van afgelopen zondag tegen PSV. We willen ver komen in het bekertoernooi – de beker winnen – en daar willen we klaar voor zijn. Je hebt in tegenstelling tot de competitie in het bekertoernooi geen kans om je te revancheren. Het is alles of niets. Een extra mooi vooruitzicht wat wij hebben, is dat we bij winst in de volgende bekerronde opnieuw een thuiswedstrijd spelen. En hopelijk kan en mag er dan weer publiek bij zijn. Daar kijken we met z’n allen enorm naar uit.”
 
Voorbeschouwing
Bekijk de voorbeschouwing van Danny Buijs op het bekertreffen met N.E.C.. De aftrap woensdagavond in Euroborg is om 18.45 uur. De arbitrage staat onder leiding van scheidsrechter Jeroen Manschot.

19 januari 2022

FC Groningen is woensdagavond uitgeschakeld in het TOTO KNVB bekertoernooi. Hoewel de FC het betere van het spel had, was tegenstander N.E.C. uiterst effectief en eindigde de wedstrijd in 2-1 voor de Nijmegenaren. Michael de Leeuw scoorde voor de Trots van het Noorden, Calvin Verdonk en Mikkel Duelund deden dat voor de bezoekers. 

suslov

FC Groningen kreeg vroeg in het duel een tegenslag te verwerken na de goal van Calvin Verdonk. De verdediger van N.E.C. stond vrij bij de tweede paal na een voorzet van de rechterkant en schoot de bal diagonaal achter doelman Jan Hoekstra, 0-1.
 
De Trots van het Noorden had in de eerste helft echter het beste van het spel en dwong met het balbezit en aanvalsspel de nodige kansen af. De ploeg kwam via de zijkanten veelvuldig door en wanneer de FC de bal kwijt was, werd deze met druk naar voren snel heroverd. Het leverde gevaarlijke momenten op voor het Nijmeegse doel. Zo waren Paulos Abraham, Laros Duarte, Tomas Suslov en Bjorn Meijer dichtbij de gelijkmaker. De mogelijkheden – naast uit open spel waren ook de standaard situaties gevaarlijk – verdwenen echter allemaal naast of over het doel.
 
Michael de Leeuw zette de FC vlak voor de rust op een meer dan verdiende gelijke stand. De spits ontving een pass van Abraham en snelde met de bal aan de voet richting het doel. De aanvaller bleef rustig en schoof de bal achter doelman Daniel Vukovic, 1-1.

De leeuw1

FC Groningen leek het goede gevoel van de eerste helft direct door te trekken na de rust. De Leeuw kreeg binnen 45 seconden een grote kans na uitstekend doorzetten van Abraham. De Zweed legde de bal goed af, maar het schot van de doelpuntenmaker verdween naast. Toch kwam de FC ook in de tweede helft snel op achterstand. Mikkel Duelund schoot met een laag schot raak, 1-2.
 
Net als voor rust ging FC Groningen direct na de tegengoal nadrukkelijk op zoek naar de gelijkmaker. Een schot van Abraham werd geblokt en doelman Vukovic moest gestrekt naar de benedenhoek op een harde inzet van Meijer. De keeper bokste niet veel later een volley van Suslov ternauwernood tot hoekschop.
 
Met het inbrengen van Romano Postema en Cyril Ngonge kwamen er aanvallend verse krachten in het veld. Ook Mo El Hankouri maakte zijn rentree als invaller, maar in tegenstelling tot de eerste helft zat een gelijkmaker in de slotfase er na rust niet in. FC Groningen werd uitgeschakeld door een effectief N.E.C. en daarmee eindigde het bekeravontuur in de achtste finales. 

Meijer
Abraham

Gerelateerd nieuws