za 12 februari 2022 18:45
Eredivisie
0
1
Siovas (82)
60
Janssen
68
Semedo voor Benschop
74
Mo El Hankouri voor Paulos Abraham
74
Cyril Ngonge voor Michael de Leeuw
79
Lonwijk voor Janssen
82
Siovas
83
Romano Postema voor Damil Dankerlui
87
Tomas Suslov
89
Daleho Irandust voor Mike te Wierik
90
Neraysho Kasanwirjo
90
Gladon voor Seuntjens
0
45
90

FC Groningen - Fortuna Sittard

Kaartverkoop
Voorbeschouwing
Wedstrijdverslag
De wedstrijd in beeld
11 februari 2022

FC Groningen speelt zaterdagavond opnieuw een thuiswedstrijd in de Eredivisie. Om 18.45 uur wordt er in Euroborg afgetrapt tegen Fortuna Sittard. Bij het competitieduel met de Limburgers mag de Trots van het Noorden – net als vorig weekend – het stadion voor 1/3 benutten met publiek. “Mijn mening is dat de stadions helemaal vol zouden moeten, maar dit is in ieder geval beter dan niets. Want spelen in een leeg stadion is het meest verschrikkelijke wat er is,” aldus Danny Buijs.

De hoofdtrainer van FC Groningen snapt dat de beperkingen aan het stadionbezoek sommige supporters nog weerhouden van een gang naar Euroborg. “Maar ik hoop wel dat de 7.500 mensen die erin mogen allemaal komen, want het geeft sfeer en steun aan de ploeg. Dat kunnen we goed gebruiken om weer tot een resultaat te komen.”

Meerdere redenen
Buijs kijkt om meerdere redenen met een goed gevoel vooruit naar het treffen met Fortuna Sittard. “Naast de winst van vorige week – wat altijd een lekker gevoel geeft – hebben we tegen Go Ahead Eagles grote delen van de wedstrijd goed gespeeld. Daarnaast hebben de jongens die zondag niet of minder in actie zijn gekomen afgelopen maandag in een oefenwedstrijd tegen Heracles Almelo minuten gemaakt en dat prima ingevuld. De rest van de week hebben we met een volledige selectie op het veld kunnen staan. Dit alles bij elkaar zorgt ervoor dat ik hier met een goed gevoel zit. We zullen dan ook niet veel gaan veranderen voor de wedstrijd tegen Fortuna Sittard, tenzij dit noodgedwongen zou moeten. Daar ziet het op dit moment niet naar uit.”

Voorbeschouwing
Bekijk de volledige voorbeschouwing met Danny Buijs op het Eredivisieduel met Fortuna Sittard, waarin de hoofdtrainer het weerzien met de voormalige FC-spitsen Paul Gladon en Charlison Benschop benoemt en tevens een toelichting geeft op de proefperiode van Pele van Anholt bij de eerste selectie van FC Groningen. De competitiewedstrijd in speelronde 22 staat zaterdagavond in Euroborg vanaf 18.45 uur onder leiding van scheidsrechter Edwin van de Graaf.

12 februari 2022

FC Groningen heeft zaterdagavond met 0-1 verloren van Fortuna Sittard. Bij rust stond het nog 0-0 in Euroborg. Dimitrios Siovas maakte in de 82ste minuut het enige doelpunt van de wedstrijd. 

MEIJER

FC Groningen begon flitsend aan het duel met de Limburgers. Gesteund door 7.200 supporters en sponsors in Euroborg was de Trots van het Noorden in het eerste kwartier meerdere keren gevaarlijk van de zijkanten. Voorzetten van Tomas Suslov en Bjorn Meijer kwamen net niet aan bij aanvaller Michael de Leeuw. Topschutter Jørgen Strand Larsen kwam net de kort na een steekbal, waardoor keeper Yanick van Osch kon oprapen.
 
Paulos Abraham kopte na een kwartier spelen voor het eerst op het doel na een voorzet van Meijer. De back stond enkele minuten aan de basis van de grootste kans voor rust. Strand Larsen kwam sterk in duel en kopte een voorzet van Meijer op de vuisten van de keeper. FC Groningen knokte voor iedere meter en zocht veelvuldig de voorwaartse oplossing. Bij balverlies hield de ploeg collectief druk op de tegenstander. Fortuna Sittard werd aan het eind van de eerste helft voor het eerst gevaarlijk. Een schot van grote afstand van Mats Seuntjens spatte uiteen op de vuisten van Peter Leeuwenburgh.

Strand Larsen

Zo`n tien minuten na rust was spits Strand Larsen dichtbij zijn tiende competitiegoal van het seizoen. De Noor nam de bal aan in het strafschopgebied, maar werd tijdens het schieten dusdanig gehinderd door zijn tegenstander dat de bal naast verdween. Enkele minuten later probeerde de spits het achter het standbeen na een voorzet van Neraysho Kasanwirjo, maar kon de keeper gemakkelijk vangen.
 
Fortuna Sittard probeerde via lange ballen achter de verdediging en via dode spelmomenten gevaarlijk te worden. De bezoekers scoorden zo`n tien minuten voor tijd uit een hoekschop. De bal kon niet door de FC worden weggewerkt waarna Dimitrios Siovas van dichtbij kon scoren, 0-1.
 
De FC ging via een slotoffensief op zoek naar de gelijkmaker. Spits Romano Postema en aanvallende middenvelder Daleho Irandust kwamen in het veld voor verdedigers Damil Dankerlui en Mike te Wierik. Postema was in blessuretijd dichtbij. De spits kreeg de bal tussen verschillende tegenstanders in aan de voet en schoot uit de draai in de handen van keeper Van Osch. Fortuna maakte gebruik van de ruimte achter de laatste lijn, maar keeper Leeuwenburgh hield zijn ploeg met een redding met de voet in de wedstrijd.
 
De kans op de gelijkmaker lag uiteindelijk op de voet van invaller Cyril Ngonge, maar weer lag Van Osch tot twee keer toe in de weg. Bij de laatste verre inworp van Bart van Hintum en de daaropvolgende corner kwam ook keeper Leeuwenburgh naar voren, maar ondanks de drukte in het strafschopgebied, ging de bal er niet in. FC Groningen verloor in Euroborg met 0-1. 

Kasanwirjo
Strand Larsen1

Gerelateerd nieuws