wo 27 oktober 2021 21:00
TOTO KNVB Beker
Romano Postema (19)
Daleho Irandust (21)
Romano Postema (37)
Jorgen Strand Larsen (54)
4
0
19
Romano Postema
21
Daleho Irandust
37
Romano Postema
46
Bjorn Meijer voor Bart van Hintum
46
Patrick Joosten voor Mo El Hankouri
46
Jorgen Strand Larsen voor Cyril Ngonge
46
Van Hove voor Van der Sluys
46
Fosu-Mensah voor De Bie
46
Houttequiet voor Bosiers
54
Jorgen Strand Larsen
67
Beugelmans voor Lion
72
Alex Mortensen voor Romano Postema
80
Hendrikx voor Dolet
81
Elias Olsson voor Neraysho Kasanwirjo
0
45
90

FC Groningen - Helmond Sport

Kaartverkoop
Voorbeschouwing
Wedstrijdverslag
De wedstrijd in beeld
26 oktober 2021

FC Groningen begint morgenavond, woensdag 27 oktober, aan de strijd om de TOTO KNVB Beker. Voor de Trots van het Noorden is het de eerste ronde van het hoofdtoernooi. Daarin stuit de ploeg van hoofdtrainer Danny Buijs op Helmond Sport, de nummer 16 van de Keuken Kampioen Divisie. De aftrap in Euroborg is om 21.00 uur. De bekerwedstrijd staat in het teken van het eren van ziekenhuispersoneel, als dank voor de verleende zorg tijdens de coronapandemie. 

Maar liefst zo’n 3.600 medewerkers uit één van de noordelijke ziekenhuizen maken woensdagavond gebruik van de uitnodiging van FC Groningen om in Euroborg aanwezig te zijn. Het gaat om personeel van het Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG), het Martini Ziekenhuis (Groningen), het Ommelander Ziekenhuis Noord-Oost Groningen in Scheemda en het Wilhelmina Ziekenhuis in Assen.

Goed gevoel
Ondertussen maakt de eerste selectie zich op voor het bekeravontuur. Na de 2-0 winst op AZ van afgelopen zondag is het gevoel van de Groningse manschappen uiteraard goed. Lang nagenieten van de eerste thuisoverwinning van dit seizoen zit er echter niet in, want de focus moet direct worden gericht op de bekerwedstrijd tegen Helmond Sport.
Zoals het voorafgaand aan de laatste afsluitende training voor het bekerduel lijkt, kan Buijs beschikken over een nagenoeg volledige selectie. Naast de langer afwezige Radinio Balker ontbreekt naar verwachting alleen Mike te Wierik vanwege een blessure.

Wessel Dammers, die zondag nog met een lelijke hoofdwond van het veld in Euroborg stapte, lijkt voldoende hersteld om inzetbaar te zijn tegen Helmond Sport. “We moeten nog even goed beoordelen of dit verstandig is. De medische staf zal ons hierin ook adviseren. Daarnaast kan het zijn dat we op enkele posities een wisseling aanbrengen, omdat we ook goed moeten kijken naar de belastbaarheid van spelers als de wedstrijden elkaar zo snel achter elkaar opvolgen”, laat Buijs weten.

Voorbeschouwing
Bekijk de voorbeschouwing van Danny Buijs op het bekertreffen met Helmond Sport. De aftrap woensdagavond in Euroborg is om 21.00 uur. De arbitrage staat onder leiding van scheidsrechter Edwin van de Graaf.

27 oktober 2021

FC Groningen won woensdagavond eenvoudig de eerste ronde van de TOTO KNVB Beker. Helmond Sport werd met 4-0 verslagen in Euroborg. De wedstrijd, die in het teken stond van het eren van het ziekenhuispersoneel in de regio, stond bij rust 3-0. Door doelpunten van Romano Postema (2x), Daleho Irandust en Jørgen Strand Larsen bekert de FC verder. 

photo6037371670869686343

Het bekerduel met Helmond Sport stond in het teken van het eren van het ziekenhuispersoneel uit het verzorgingsgebied van FC Groningen. Ruim 3.600 ziekenhuismedewerkers werden bedankt voor hun geleverde werk gedurende de coronacrisis en keken uit naar een mooie bekeravond. De Trots van het Noorden liet de gehele eerste helft zien de overhand te hebben en drukte dit dan ook uit in doelpunten.  

De eerste Groningse treffer van de avond viel binnen twintig minuten. Daleho Irandust omspeelde zijn tegenstander en leverde een pass aan Romano Postema. De aanvaller schoot beheerst raak en maakte daarmee zijn eerste officiële doelpunt voor FC Groningen.

photo6037371670869686354

Binnen twee minuten werd de score al verdubbeld. Na aangever te zijn geweest bij het vorige doelpunt was Irandust ditmaal zelf de doelpuntenmaker. De FC veroverde het balbezit op de rand van het Helmondse strafschopgebied waarna de Zweed zijn eerste doelpunt voor FC Groningen tegen de touwen schoot, 2-0. 

De Trots van het Noorden had met veel balbezit de duidelijke overhand in de wedstrijd woensdagavond. Door ongeveer tien minuten voor de rust de 3-0 te maken, kon de ploeg van hoofdtrainer Danny Buijs comfortabel de kleedkamer opzoeken. Dit derde doelpunt kwam van de voet van opnieuw Postema. Diep op de helft van Helmond Sport werd het balbezit veroverd waarna de aanvaller zijn tweede van de avond kon maken. 

photo6037371670869686391

Net als in de eerste 45 minuten kon de FC ook in de tweede helft op de sfeervolle steun van de Noordtribune rekenen. De groen-witten gingen in het tweede deel van de wedstrijd verder waar zij mee bezig waren. De ploeg was in Euroborg een maatje te groot voor de club uit het zuiden en was de gehele tweede helft op zoek naar meer doelpunten. Dit lukte tien minuten na de rust via invaller Jørgen Strand Larsen. De Noor, in de ploeg gekomen voor Cyril Ngonge, kreeg van Damil Dankerlui aan de rechterkant de voorzet. Strand Larsen zag dat hij vogelvrij in het strafschopgebied stond, veerde omhoog en kopte de 4-0 eenvoudig binnen. 

Het vierde doelpunt van Strand Larsen was tevens de laatste van de wedstrijd. Peter Leeuwenburgh had een relatief rustige avond. De enige echte tegenstoot van Helmond Sport kon de doelman in de tweede helft met een vlotte reactie tegenhouden.
FC Groningen versloeg Helmond Sport en bereikte daardoor de tweede ronde van het TOTO KNVB Bekertoernooi. Aanstaande zaterdagavond, 30 oktober, wordt er geloot voor de volgende ronde. Een dag later staat alweer de volgende wedstrijd op het programma voor de FC. Dan is N.E.C. de tegenstander in Nijmegen. Aftrap 14.30 uur.

photo6037371670869686348

Gerelateerd nieuws