zo 15 mei 2022 14:30
Eredivisie
Jorgen Strand Larsen (58)
Romano Postema (90)
2
3
Uldrikis (12)
Hoedemakers (50)
Kallon (61) (P)
12
Uldrikis
44
Paulos Abraham voor Emmanuel Matuta
50
Hoedemakers
53
Tomas Suslov
53
Kallon
58
Jorgen Strand Larsen
60
Bjorn Meijer
61
Kallon
68
Daleho Irandust voor Tomas Suslov
68
Michael de Leeuw voor Cyril Ngonge
74
Hoedemakers
80
Sambissa voor Sylla
80
Jacobs voor Breij
83
Jacobs
88
Marin Sverko voor Neraysho Kasanwirjo
88
Mac Intosch voor Schouten
88
Boere voor Uldrikis
90
Romano Postema
0
45
90

FC Groningen - Cambuur Leeuwarden

Kaartverkoop
Voorbeschouwing
Wedstrijdverslag
De wedstrijd in beeld
24 maart 2022

De kaartverkoop voor de laatste drie thuiswedstrijden van het reguliere Eredivisie-seizoen is vanmorgen om 09.00 uur gestart voor seizoenkaart- en clubcardhouders. Zij kunnen per wedstrijd twee extra tickets bijkopen. Voor het eerstvolgende thuisduel – tegenstander Ajax – zijn alle publiekstribunes al geheel uitverkocht.

FC Groningen speelt na de thuiswedstrijd van zaterdag 2 april tegen Ajax nog drie thuiswedstrijden in het Eredivisie-seizoen 2021/2022. De Trots van het Noorden ontvangt op zondag 24 april om 14.30 Heracles Almelo in Euroborg. Sparta Rotterdam is op zaterdag 7 mei om 21.00 uur de tegenstander in de Groene Kathedraal. FC Groningen sluit de reguliere competitie op zondag 15 mei om 14.30 uur thuis af tegen Cambuur.
 
Seizoenkaart en clubcardhouders kunnen vanaf vandaag twee extra tickets bijkopen voor de laatste drie thuiswedstrijden dit seizoen. Kaarten zijn vanaf €18,-  te koop in de online ticketshop. Voor het duel met Cambuur wordt een extra topwedstrijd-toeslag berekend van €5,- per ticket.
 
De vrije verkoop voor de laatste thuiswedstrijden van het reguliere seizoen start 3,5 week voor aftrap. FC-supporters kunnen vanaf de onderstaande data zonder restricties kaarten aanschaffen via https://tickets.fcgroningen.nl  

FC Groningen - Heracles Almelo: start vrije verkoop dinsdag 29 maart 09.00 uur
FC Groningen - Sparta Rotterdam: start vrije verkoop dinsdag 12 april 09.00 uur
FC Groningen SC Cambuur: start vrije verkoop dinsdag 19 april 09.00 uur

20220312GRONINGENNEC104
14 mei 2022

Zondagmiddag betreedt Danny Buijs – in ieder geval voorlopig – voor de laatste keer Euroborg voor een competitieduel als trainer van FC Groningen. Tegen Cambuur kan er een einde komen aan vier seizoenen als hoofdtrainer van de Trots van het Noorden. Alleen bij winst bestaat er een (kleine) kans dat FC Groningen alsnog als achtste eindigt en zich op basis van die eindklassering kwalificeert voor deelname aan de play-offs. Dat is niet waaraan Buijs nu denkt. “Daar ben ik in deze fase niet mee bezig. Wij willen het seizoen eervol afsluiten met een overwinning en wat er daarna allemaal gebeurt, zien we dan wel weer.”

13

Vast staat in ieder geval dat FC Groningen na het laatste fluitsignaal in Euroborg zondagmiddag op het veld afscheid neemt van spelers en stafleden, die na dit seizoen vertrekken. De meest prominente van het stel is Danny Buijs. De hoofdtrainer verlaat na vier seizoenen de club, die hij ook als speler heeft gediend. “Ik kreeg een lijstje van vier seizoenen FC Groningen. Daarop waren alle competitieresultaten van de afgelopen seizoenen onder mijn leiding bij elkaar opgeteld en dan eindigen we als zevende in Eredivisie. Hoe het zondag dus ook afloopt; er is hier de afgelopen jaren ook veel goed gegaan.”

Rollercoaster en cocktail van emoties
Buijs noemt zijn aanstaande afscheid een rollercoaster en cocktail van emoties. “We moeten even door de resultaten van de laatste wedstrijden heen kijken. We zijn tot nu toe steeds in het linkerrijtje van de Eredivisie geëindigd en daar ben ik trots op. In deze fase ben ik niet bezig met wel of niet play-offs. We hebben een paar tikkies gehad, dus is het nu eerst vooral zaak om het seizoen eervol af te sluiten. We gaan er alles aan doen om te winnen. Of dat lukt of niet, het zal daarna sowieso een emotionele middag voor mij worden als ik op het veld afscheid neem van de supporters en sponsors. Maar dat mag volgens mij ook wel. Iedereen weet en kent mijn band met deze club.”

Voorbeschouwing
Bekijk de volledige voorbeschouwing met Danny Buijs op het laatste competitieduel van het seizoen 2021/2022 met Cambuur, waarin de hoofdtrainer onder meer laat weten dat naast Jan Hoekstra en Radinio Balker ook Bart van Hintum niet inzetbaar zal zijn. Mo El Hankouri vormt een groot vraagteken voor het treffen met Cambuur. Alle wedstrijden in speelronde 34 van de Eredivisie beginnen zondagmiddag tegelijkertijd om 14.30 uur en in Euroborg staat het duel onder leiding van scheidsrechter Rob Dieperink. Het stadion opent de deuren om 13.00 uur.

15 mei 2022

FC Groningen heeft haar laatste wedstrijd van het seizoen verloren van Cambuur. In Euroborg werd het 2-3 voor de bezoekers door doelpunten van Roberts Uldrikis, Mees Hoedemakers en Issa Kallon. Jørgen Strand Larsen en Romano Postema scoorden namens de FC. Na afloop werd afscheid genomen van de vertrekkende spelers en stafleden.

20220515GRONINGENCAMBUUR036

FC Groningen deed er alles aan om het seizoen op een waardige manier te eindigen, maar verloor na een doelpuntrijke wedstrijd met 2-3 van de club uit Leeuwarden. Roberts Uldrikis zette de FC na 12 minuten op achterstand, Mees Hoedemakers zette vlak na rust de 0-2 op de borden.
 
Topscorer Jørgen Strand Larsen – na het duel gekroond als Speler van het Jaar – deed in de 58ste minuut iets terug. Issa Kallon zette de marge enkele minuten later echter alweer op twee verschil na een rake strafschop. Romano Postema zorgde in blessuretijd voor de 2-3 waarna FC Groningen nog op jacht ging naar de gelijkmaker. Een punt zat er in de laatste wedstrijd van het seizoen 2021/2022 niet in.
 

photo1652626874

Het werd een middag vol emoties in Euroborg. De langstzittende selectiespeler Mo El Hankouri – vier seizoenen - nam na het laatste fluitsignaal afscheid van de FC-supporters. Hetzelfde gold voor Bart van Hintum die drie jaar het FC-shirt droeg en Bjorn Meijer die de hele Opleiding doorliep en dit seizoen doorbrak. Ook van huurling Melayro Bogarde werd afscheid genomen.
 
De handen van een groot deel van de aanwezige 21.286 supporters die was blijven zitten ging op elkaar voor clubman Edwin Bolt die na 18 jaar FC Groningen – in verschillende functies waaronder teammanager – vertrekt. Assistent-trainer Adrie Poldervaart, die drie seizoenen in Groningen werkte, nam het woord en dankte de supporters. De laatste woorden waren voor hoofdtrainer Danny Buijs die na vier seizoenen aan het roer in Groningen vertrekt. De naam van de trainer werd tijdens en ver na de welverdiende ereronde gescandeerd vanaf de tribunes.  

photo1652626878
20220515GRONINGENCAMBUUR071

Gerelateerd nieuws