wo 11 mei 2022 20:00
Eredivisie
Cerny (29)
Limnios (68)
Limnios (81)
3
0
29
Cerny
64
Tomas Suslov voor Daleho Irandust
64
Paulos Abraham voor Michael de Leeuw
68
Limnios
73
Misidjan voor Cerny
73
Bosch voor Vlap
79
Pleguezuelo voor Sadilek
81
Limnios
83
Alex Mortensen voor Cyril Ngonge
83
Emmanuel Matuta voor Romano Postema
83
Damil Dankerlui voor Laros Duarte
84
Cleonise voor Limnios
84
Bruns voor Hilgers
90
Mike te Wierik
0
45
90

FC Twente - FC Groningen

Kaartverkoop
Voorbeschouwing
Wedstrijdverslag
De wedstrijd in beeld
10 mei 2022

Nog twee competitieronden en dan zit het reguliere Eredivisie-seizoen 2021/2022 erop. Of het seizoen daarna voor FC Groningen nog een vervolg krijgt in de vorm van play-offs, wordt mede bepaald in de uitwedstrijd tegen FC Twente, morgenavond (woensdag 11 mei) om 20.00 uur. De belangrijkste taak voor spelers en staf is echter vooral om de negatieve reeks van de laatste wedstrijden te doorbreken. Hoofdtrainer Danny Buijs gelooft erin dat het kan. “We gaan de mouwen opstropen en nog twee wedstrijden vol aan de bak. We willen hoe dan ook het seizoen eervol afsluiten. Of dat gaat lukken, weet ik niet, maar we gaan er wel alles aan doen."

_26I4094

FC Groningen mist woensdagavond in de Grolsch Veste in ieder geval de geschorste Jørgen Strand Larsen en de geblesseerde Bart van Hintum. Tomas Suslov is herstellende van een spierblessure en is hierdoor beperkt inzetbaar. “We verschijnen met elf topfitte spelers aan de aftrap, want het is twee keer alles of niets,” laat Buijs iets van het strijdplan blijken. “Aan een puntje hebben we niet zo veel, dus we moeten er vol voor gaan. ‘Kop d’r veur’, zeggen ze hier dan geloof ik.”

Geloof
De belangrijkste taak van de staf in de afgelopen dagen was om het geloof in de groep terug te brengen. “Wij hebben weliswaar de afgelopen wedstrijden verloren, maar het is echt niet zo dat we in die wedstrijden minder waren dan de tegenstander. Dat willen we de spelers laten inzien,” vertelt Buijs. “We hebben helaas te veel persoonlijke fouten gemaakt, dat is jammer. De jongens die het hierdoor even wat moeilijker hebben, steunen we en geven we vertrouwen. De jongens die er wel lekker inzitten, proberen we opnieuw de juiste energie te geven en te zorgen dat ze weer optimaal zijn voorbereid op de volgende wedstrijd. Wij helpen alle spelers. Alleen als team kunnen we het ombuigen. We moeten het samen doen.”

Voorbeschouwing
Bekijk de volledige voorbeschouwing met Danny Buijs op het Eredivisieduel met FC Twente, dat onder leiding van voormalig FC-trainer Ron Jans de vierde plaats op de ranglijst verdedigt. Een plek die in de eindrangschikking goed is voor directe Europese plaatsing. De competitiewedstrijd in speelronde 33 staat woensdagavond in Enschede vanaf 20.00 uur onder leiding van scheidsrechter Martin van den Kerkhof.

11 mei 2022

FC Groningen heeft woensdagavond in speelronde 33 van de Eredivisie verloren op bezoek bij FC Twente. Het werd in Enschede 3-0 voor de thuisploeg, bij rust keek de FC tegen een 1-0 achterstand aan. Vaclav Cerny scoorde voor de pauze, Dimitros Limnios deed dat twee keer na rust. 

20220511TWENTEGRONINGEN017

Het duel in Enschede startte met een bijzonder indrukwekkend en emotioneel herdenkingsmoment voor de deze week overleden Jody Lukoki. De aanvaller was een groot deel van het seizoen selectielid van FC Twente.

Hoewel de thuisploeg meer balbezit had, waren de eerste kansen van de wedstrijd voor de FC. Cyril Ngonge schoot in de beginfase, vanuit wat later buitenspelpositie bleek, net naast. Halverwege de eerste helft knalde de aanvaller na een lange bal van Marin Sverko op de vuisten van keeper Lars Unnerstall.
 
FC Twente zette FC Groningen na een half uur spelen op achterstand. Vaclav Cerny scoorde na een aanval over rechts, 1-0. Direct na de treffer leek FC Groningen het antwoord klaar te hebben. Weer poeierde Ngonge op de vuisten van de keeper en in de daaropvolgende aanval rolde de inzet van Bjorn Meijer net langs de verkeerde kant van de paal. Daardoor was de achterstand bij rust 1-0. 

20220511TWENTEGRONINGEN009

FC Groningen begon de tweede helft met een gevaarlijk schot van Mo El Hankouri waarbij keeper Unnerstall zich moest strekken naar de hoek. Enkele minuten later kwam El Hankouri goed door aan de zijkant, gaf een scherpe voorzet die net langs Michael de Leeuw en Romano Postema zeilde. Aan de andere kant begon ook Twente te drukken waardoor het spel op en neer golfde. Peter Leeuwenburgh redde fraai op een schot van afstand van Ricky van Wolfswinkel. Allemaal binnen de eerste tien minuten na rust.
 
De thuisploeg kwam halverwege de tweede helft op 2-0 nadat Dimitris Limnios de bal afsnoepte van de Groningse verdediging en onderkant lat raak schoot. De Griek maakte tien minuten voor tijd zijn tweede van de avond op aangeven van Van Wolfswinkel, 3-0. In de slotfase mochten onder anderen Emmanuel Matuta en Alex Mortensen nog invallen, maar de stand veranderde niet meer.
 
Aanstaande zondag speelt FC Groningen de laatste competitiewedstrijd thuis tegen Cambuur, aftrap 14.30 uur. Traditioneel wordt afscheid genomen van vertrekkende spelers en stafleden, onder wie hoofdtrainer Danny Buijs. Kaarten zijn eenvoudig te koop via de online ticketshop. Stemmen voor de Man of the Match tegen FC Twente kan tot donderdag 12.00 uur via onderstaande link.
STEM HIER OP DE MAN OF THE MATCH 

El hankouri
20220511TWENTEGRONINGEN010
De leeuw

Gerelateerd nieuws