za 7 mei 2022 21:00
Eredivisie
Bjorn Meijer (77)
1
2
Verschueren (20)
Thy (57)
20
Verschueren
46
Daniël van Kaam voor Tomas Suslov
46
Romano Postema voor Bart van Hintum
46
Cyril Ngonge voor Paulos Abraham
52
Jorgen Strand Larsen
57
Thy
66
Michael de Leeuw voor Daleho Irandust
69
Beugelsdijk voor Namli
77
Bjorn Meijer
84
Durmisi voor Meijers
87
Marin Sverko voor Mo El Hankouri
88
Van Crooij
90
Heylen voor Mijnans
90
Van Mullem voor Abels
90
Heylen
0
45
90

FC Groningen - Sparta Rotterdam

Kaartverkoop
Voorbeschouwing
Wedstrijdverslag
De wedstrijd in beeld
11 april 2022

FC Groningen heeft vijf speelrondes voor het einde nog alles om voor te spelen. De Trots van het Noorden staat op een achtste plaats, een klassering die aan het einde van het seizoen recht geeft op play-offs. Lees alle kaartverkoopinformatie voor de komende wedstrijden in onderstaand bericht. 

FC Groningen speelt over twee weken haar eerstvolgende wedstrijd thuis tegen Heracles Almelo. Aftrap in Euroborg is zondag 24 april traditioneel om 14.30. Tickets zijn zonder restricties te koop via de online ticketshop: tickets.fcgroningen.nl. FC-supporters kunnen vanaf dinsdagochtend 12 april ook voor de thuiswedstrijd van zaterdag 7 mei thuis tegen Sparta Rotterdam kaarten kopen. Aftrap die zaterdag is om 21.00 uur. Seizoenkaart- en Clubcardhouders kunnen al kaarten kopen voor alle drie de laatste thuiswedstrijden van dit Eredivisie-seizoen. Voor het laatste duel - op zondag 15 mei met Cambuur - wordt een extra toeslag van €5,- per ticket berekend. 

De Trots van het Noorden speelt op zondag 1 mei om 20.00 uur uit bij RKC Waalwijk. Supporters die horen bij de Loyaliteitsgroep kunnen vanaf dinsdag 12 april 09.00 uur een ticket kopen via tickets.fcgroningen.nl. Op dinsdag 19 april start de verkoop voor overige seizoenkaart- en clubcardhouders. 

Verkoopperiodes
05-04-2022 09:00 t/m 11-04-2022 23:59: Leden Supportersvereniging (Bus)
12-04-2022 09:00 t/m 18-04-2022 23:59: Loyaliteitsgroep*
19-04-2022 09:00 t/m 28-04-2022 23:59: Seizoen (SCC)- en ClubCardhouders (CC)

* Onder de ‘Loyaliteitsgroep’ vallen de supporters die de afgelopen vijf jaar een seizoenkaart hebben gehad (inclusief dit jaar), in het seizoen 19/20 minimaal naar vijf uitwedstrijden zijn geweest en vijfjaarkaarthouders.

Vanwege beperkte parkeergelegenheid bij het uitvak in Waalwijk is voor de uitwedstrijd tegen RKC besloten om 255 autokaarten en 149 buskaarten te verkopen. Helaas is een groter aantal autokaarten niet mogelijk. Door tussenkomst van de uitwedstrijdencommissie is het verplichte omwisselen bij een omwisselplek buiten het stadion, die eerder wel werd opgelegd door de gemeente Waalwijk, teniet gedaan.
 
Dinsdag 12 april 09.00 uur gaat ook de laatste reguliere SV Bus van dit seizoen in de verkoop. FC Groningen gaat in speelronde 33 op woensdag 11 mei op bezoek bij FC Twente. Volgende week (dinsdag 19 april) start de verkoop voor de Loyaliteitsgroep, een week later zijn seizoenkaart- en clubcardhouders aan de beurt. 
 

20220320FCUTRECHTGRONINGEN048
6 mei 2022

FC Groningen maakt zich op voor de eindsprint van het seizoen 2021/2022. Met een midweeks programma worden binnen acht dagen de laatste drie speelrondes van het reguliere Eredivisieseizoen afgewerkt. De ploeg van Danny Buijs treedt in die reeks van drie wedstrijden nog twee keer aan voor eigen publiek. Te beginnen morgenavond, zaterdag 7 mei, tegen Sparta Rotterdam. De aftrap in Euroborg is om 21.00 uur. “Wij willen een antwoord geven op onze resultaten van de laatste weken,” laat de hoofdtrainer van de Trots van het Noorden strijdvaardig weten.

_26I3642

FC Groningen heeft vier wedstrijden op rij niet weten te winnen en die negatieve serie wil de ploeg van Buijs zo snel mogelijk doorbreken. Van die dadendrang moet Sparta Rotterdam zaterdagavond het slachtoffer worden in Euroborg. “We hebben in de laatste acht maanden als team een enorme ontwikkeling doorgemaakt en na de winterstop ook bewezen goede resultaten te kunnen behalen. We gaan er nog minimaal één week alles uitpersen wat erin zit, want we willen een antwoord geven op ons magere spel van met name de laatste wedstrijden. We kunnen beter dan dat we de laatste wedstrijden hebben getoond en willen dat ook laten zien. Dat moeten we in ieder geval uitstralen en dan gaan we zien of het lukt.”

Met welk basiselftal FC Groningen aan de aftrap verschijnt tegen Sparta, is nog ongewis. “Met Mike te Wierik en Laros Duarte hebben we twee grote vraagtekens,” laat Buijs weten. “Daarentegen is Tomas Suslov wel weer beschikbaar voor de wedstrijdselectie, maar hij is zeker niet in staat om al weer negentig minuten te spelen.”

Voorbeschouwing
Bekijk de volledige voorbeschouwing met Danny Buijs op het Eredivisieduel met Sparta Rotterdam, waarin de hoofdtrainer ook benoemt dat in de slotfase van een lang seizoen alles aan de kant geschoven dient te worden om als één collectief resultaat te halen. De competitiewedstrijd in speelronde 32 staat zaterdagavond in Euroborg vanaf 21.00 uur onder leiding van scheidsrechter Jeroen Manschot.

7 mei 2022

FC Groningen heeft zaterdagavond in eigen huis verloren van Sparta Rotterdam: 1-2. Arno Verschueren en Lennart Thy scoorden namens de bezoekers, Bjorn Meijer deed namens de FC wat terug.

Irandust

De eerste helft van FC Groningen – Sparta Rotterdam kwam moeizaam op gang. FC Groningen zorgde voor het eerste echte gevaar na 17 minuten spelen. Neraysho Kasanwirjo nam een afgeslagen corner direct op zijn pantoffel. Doelman Emil Okoye kon maar ternauwernood voorkomen dat de FC-middenvelder op geweldige wijze de score opende.
 
Enkele minuten later was het Sparta dat wel tot scoren kwam. Arno Verschueren werd met een slim passje vrijgespeeld in het strafschopgebied en wipte de bal via de binnenkant van de paal binnen: 0-1.
 
Na de tegengoal trok FC Groningen het spel meer naar zich toe en via met name aanvoerder Jørgen Strand Larsen werden een aantal aanvallen opgezet. Deze leidden tot mogelijkheden, maar niet tot honderd procent kansen.
 

Suslov

Met drie verse krachten ging FC Groningen na rust op zoek naar de gelijkmaker. Het was echter wederom Sparta dat scoorde. Lennart Thy werd gezocht met een lange bal achter de verdediging. De spits nam aan, drukte af en zag zijn inzet in het doel belanden, 0-2.
 
De Trots van het Noorden probeerde uit alle macht de aansluitingstreffer te maken. Een bedrijvige Mo El Hankouri gaf de bal voor bij de tweede paal. Bjorn Meijer torende boven iedereen uit en kopte knap raak: 1-2. De goal wakkerde het vuur verder aan en FC Groningen ging op jacht naar de gelijkmaker gedragen door de fanatiek aanmoedigende supporters. Er waren in totaal 20.400 supporters aanwezig in Euroborg.

Via een prachtige combinatie met invaller Michael de Leeuw kreeg Strand Larsen tien minuten voor tijd een goede kans. De topscorer stuitte op de snel uitgekomen Okoye. In de slotfase zocht de FC nadrukkelijk naar een goal, maar scoren deed het niet waardoor het duel in Euroborg in 1-2 eindigde. 

photo1651952237
20220507GRONINGENSPARTA039

Gerelateerd nieuws