zo 1 mei 2022 20:00
Eredivisie
Stokkers (16)
Stokkers (25)
Van der Venne (39)
3
1
Jorgen Strand Larsen (58)
16
Stokkers
21
Neraysho Kasanwirjo
25
Stokkers
39
Van der Venne
46
Daniël van Kaam voor Bart van Hintum
46
Mo El Hankouri voor Damil Dankerlui
46
Cyril Ngonge voor Michael de Leeuw
58
Jorgen Strand Larsen
75
Emmanuel Matuta voor Bjorn Meijer
75
Romano Postema voor Marin Sverko
86
Gaari voor Van der Venne
86
Wouters voor Bakari
86
Azhil voor Büttner
90
Mulder voor Oukili
0
45
90

RKC Waalwijk - FC Groningen

Kaartverkoop
Voorbeschouwing
Wedstrijdverslag
De wedstrijd in beeld
11 april 2022

FC Groningen heeft vijf speelrondes voor het einde nog alles om voor te spelen. De Trots van het Noorden staat op een achtste plaats, een klassering die aan het einde van het seizoen recht geeft op play-offs. Lees alle kaartverkoopinformatie voor de komende wedstrijden in onderstaand bericht. 

FC Groningen speelt over twee weken haar eerstvolgende wedstrijd thuis tegen Heracles Almelo. Aftrap in Euroborg is zondag 24 april traditioneel om 14.30. Tickets zijn zonder restricties te koop via de online ticketshop: tickets.fcgroningen.nl. FC-supporters kunnen vanaf dinsdagochtend 12 april ook voor de thuiswedstrijd van zaterdag 7 mei thuis tegen Sparta Rotterdam kaarten kopen. Aftrap die zaterdag is om 21.00 uur. Seizoenkaart- en Clubcardhouders kunnen al kaarten kopen voor alle drie de laatste thuiswedstrijden van dit Eredivisie-seizoen. Voor het laatste duel - op zondag 15 mei met Cambuur - wordt een extra toeslag van €5,- per ticket berekend. 

De Trots van het Noorden speelt op zondag 1 mei om 20.00 uur uit bij RKC Waalwijk. Supporters die horen bij de Loyaliteitsgroep kunnen vanaf dinsdag 12 april 09.00 uur een ticket kopen via tickets.fcgroningen.nl. Op dinsdag 19 april start de verkoop voor overige seizoenkaart- en clubcardhouders. 

Verkoopperiodes
05-04-2022 09:00 t/m 11-04-2022 23:59: Leden Supportersvereniging (Bus)
12-04-2022 09:00 t/m 18-04-2022 23:59: Loyaliteitsgroep*
19-04-2022 09:00 t/m 28-04-2022 23:59: Seizoen (SCC)- en ClubCardhouders (CC)

* Onder de ‘Loyaliteitsgroep’ vallen de supporters die de afgelopen vijf jaar een seizoenkaart hebben gehad (inclusief dit jaar), in het seizoen 19/20 minimaal naar vijf uitwedstrijden zijn geweest en vijfjaarkaarthouders.

Vanwege beperkte parkeergelegenheid bij het uitvak in Waalwijk is voor de uitwedstrijd tegen RKC besloten om 255 autokaarten en 149 buskaarten te verkopen. Helaas is een groter aantal autokaarten niet mogelijk. Door tussenkomst van de uitwedstrijdencommissie is het verplichte omwisselen bij een omwisselplek buiten het stadion, die eerder wel werd opgelegd door de gemeente Waalwijk, teniet gedaan.
 
Dinsdag 12 april 09.00 uur gaat ook de laatste reguliere SV Bus van dit seizoen in de verkoop. FC Groningen gaat in speelronde 33 op woensdag 11 mei op bezoek bij FC Twente. Volgende week (dinsdag 19 april) start de verkoop voor de Loyaliteitsgroep, een week later zijn seizoenkaart- en clubcardhouders aan de beurt. 
 

20220320FCUTRECHTGRONINGEN048
29 april 2022

FC Groningen sluit zondagavond speelronde 31 van de Eredivisie af. De ploeg van hoofdtrainer Danny Buijs treedt om 20.00 uur aan tegen RKC in Waalwijk. De Trots van het Noorden kan in het Mandemakers Stadion beschikken over een redelijk complete selectie. Naast de langdurig afwezigen Radinio Balker en Jan Hoekstra, komt het duel in Waalwijk zeer waarschijnlijk te vroeg voor Tomas Suslov en is Mike te Wierik nog een groot vraagteken.

_26I4094

Het is ongemeen spannend in de Eredivisie. Zowel bovenin, in de middenmoot, als onderin moeten alle beslissingen nog vallen. Zoals het nu lijkt, blijft de spanning op veel fronten tot en met de laatste competitieronde bestaan. FC Groningen strijdt voor een plaats in de play-offs met als inzet een Europees ticket. Daarvoor dienen de mannen van Buijs minimaal de huidige achtste plek op de ranglijst vast te houden. Maar de concurrentie is groot.

Vertrouwen
Tegenstander RKC moet in deze fase van het seizoen met 28 punten en een 15de plaats in de stand eerst nog naar beneden kijken en zien weg te blijven van de degradatieplekken. Kortom; er staat zondagavond in Waalwijk heel wat op het spel. Ondanks drie nederlagen op rij heeft Buijs nog alle vertrouwen in een goede afloop van het seizoen. “We hebben ons dit seizoen gigantisch ontwikkeld, zeker na de winterstop en worden nu geconfronteerd met ploegen die inzakken op eigen helft en met vijf verdedigers spelen. Het is aan ons om daarop een antwoord te vinden, om daar doorheen te spelen. Er wordt uitstekend getraind en ik heb ook het gevoel dat het in de laatste wedstrijden een paar goed gaat komen. Hopelijk krijgen we die bevestiging zondagavond al.”

Voorbeschouwing
Bekijk de volledige voorbeschouwing met Danny Buijs op het Eredivisieduel met RKC Waalwijk. De competitiewedstrijd in speelronde 31 van de Eredivisie staat zondagavond vanaf 20.00 uur onder leiding van scheidsrechter Serdar Gözübüyük.

1 mei 2022

FC Groningen heeft zondagavond in Waalwijk met 3-1 verloren van RKC Waalwijk. De FC stond bij rust met 3-0 achter. Spits Jørgen Strand Larsen zorgde na de pauze voor het Groningse doelpunt.

20220501RKCGRONINGEN055

FC Groningen kende een dramatische eerste helft in Waalwijk. Hoewel de FC in de eerste tien minuten meer aan aanvallen dacht dan RKC, kreeg het voor rust drie goals tegen. Finn Stokkers onderschepte na 16 minuten een terugspeelbal en scoorde, 1-0.
 
Diezelfde Stokkers maakte zijn tweede van de avond halverwege de eerste helft nadat een bal van achteruit over de verdediging van FC Groningen vloog en de spits samen met Michiel Kramer op het doel af kon, 2-0. In de slotfase van de eerste helft ging er weer een bal over de verdediging en kon Richard van der Venne afronden, 3-0. Het gevaarlijkste moment van FC Groningen kwam van de voet van Jørgen Strand Larsen. De spits stiftte na een half uur spelen op de paal.

Van Kaam

Drie wisselingen aan het begin van de tweede helft waar Cyril Ngonge, Daniël van Kaam en Mo El Hankouri binnen de lijnen kwamen voor Bart van Hintum, Damil Dankerlui en Michael de Leeuw. Na nog geen minuut spelen, schoot Daleho Irandust rakelings naast. De Trots van het Noorden kwam binnen een kwartier tot een treffer. Topscorer Strand Larsen tikte binnen na een één-twee met invaller Ngonge, 3-1. Direct na zijn goal kreeg de Noor een lange bal van achteruit net niet onder controle, om oog in oog te komen met de RKC-keeper Etienne Vaessen.
 
RKC loerde op de ruimte die achter de Groningse verdediging ontstond met snelle counters. In het laatste kwartier kwamen ook Romano Postema en Emmanuel Matuta voor verdedigers Marin Sverko en Bjorn Meijer. Tot een echt slotoffensief kwam het niet. Het gevaarlijkste moment kwam via Ngonge, maar de aanvaller kopte in de blessuretijd vlak over het doel uit een corner. Een zware avond in Brabant. 

STEM HIER OP DE MAN OF THE MATCH 

'De leeuw
20220501RKCGRONINGEN029

Gerelateerd nieuws