zo 24 april 2022 14:30
Eredivisie
0
1
Laursen (22)
22
Laursen
44
Marin Sverko voor Mike te Wierik
46
Daniël van Kaam voor Melayro Bogarde
46
Paulos Abraham voor Mo El Hankouri
71
Sonnenberg voor Knoester
74
Romano Postema voor Michael de Leeuw
74
Cyril Ngonge voor Bart van Hintum
78
Fadiga
88
Hansson voor Ouahim
90
Armenteros voor Bakis
0
45
90

FC Groningen - Heracles Almelo

Kaartverkoop
Voorbeschouwing
Wedstrijdverslag
De wedstrijd in beeld
11 april 2022

FC Groningen heeft vijf speelrondes voor het einde nog alles om voor te spelen. De Trots van het Noorden staat op een achtste plaats, een klassering die aan het einde van het seizoen recht geeft op play-offs. Lees alle kaartverkoopinformatie voor de komende wedstrijden in onderstaand bericht. 

FC Groningen speelt over twee weken haar eerstvolgende wedstrijd thuis tegen Heracles Almelo. Aftrap in Euroborg is zondag 24 april traditioneel om 14.30. Tickets zijn zonder restricties te koop via de online ticketshop: tickets.fcgroningen.nl. FC-supporters kunnen vanaf dinsdagochtend 12 april ook voor de thuiswedstrijd van zaterdag 7 mei thuis tegen Sparta Rotterdam kaarten kopen. Aftrap die zaterdag is om 21.00 uur. Seizoenkaart- en Clubcardhouders kunnen al kaarten kopen voor alle drie de laatste thuiswedstrijden van dit Eredivisie-seizoen. Voor het laatste duel - op zondag 15 mei met Cambuur - wordt een extra toeslag van €5,- per ticket berekend. 

De Trots van het Noorden speelt op zondag 1 mei om 20.00 uur uit bij RKC Waalwijk. Supporters die horen bij de Loyaliteitsgroep kunnen vanaf dinsdag 12 april 09.00 uur een ticket kopen via tickets.fcgroningen.nl. Op dinsdag 19 april start de verkoop voor overige seizoenkaart- en clubcardhouders. 

Verkoopperiodes
05-04-2022 09:00 t/m 11-04-2022 23:59: Leden Supportersvereniging (Bus)
12-04-2022 09:00 t/m 18-04-2022 23:59: Loyaliteitsgroep*
19-04-2022 09:00 t/m 28-04-2022 23:59: Seizoen (SCC)- en ClubCardhouders (CC)

* Onder de ‘Loyaliteitsgroep’ vallen de supporters die de afgelopen vijf jaar een seizoenkaart hebben gehad (inclusief dit jaar), in het seizoen 19/20 minimaal naar vijf uitwedstrijden zijn geweest en vijfjaarkaarthouders.

Vanwege beperkte parkeergelegenheid bij het uitvak in Waalwijk is voor de uitwedstrijd tegen RKC besloten om 255 autokaarten en 149 buskaarten te verkopen. Helaas is een groter aantal autokaarten niet mogelijk. Door tussenkomst van de uitwedstrijdencommissie is het verplichte omwisselen bij een omwisselplek buiten het stadion, die eerder wel werd opgelegd door de gemeente Waalwijk, teniet gedaan.
 
Dinsdag 12 april 09.00 uur gaat ook de laatste reguliere SV Bus van dit seizoen in de verkoop. FC Groningen gaat in speelronde 33 op woensdag 11 mei op bezoek bij FC Twente. Volgende week (dinsdag 19 april) start de verkoop voor de Loyaliteitsgroep, een week later zijn seizoenkaart- en clubcardhouders aan de beurt. 
 

20220320FCUTRECHTGRONINGEN048
22 april 2022

FC Groningen maakt zich op voor de eindfase van het seizoen. De ploeg van hoofdtrainer Danny Buijs wil na 34 competitieronden minimaal op de achtste plaats van de Eredivisie finishen. Die plek geeft recht op deelname aan de play-offs om een Europees ticket. Met nog vijf speelronden te gaan, is het in de Eredivisie op bijna alle fronten nog reuze spannend en dat geldt ook voor de Trots van het Noorden. Zondagmiddag op het klassieke aanvangstijdstip van 14.30 uur ontvangt FC Groningen in de eigen Euroborg Heracles Almelo.

10

Een sterke fase van FC Groningen inclusief goed spel na de winterstop werd twee weken geleden bruut verstoord door een collectieve off-day in Heerenveen. Hoofdtrainer Danny Buijs heeft het vertrouwen dat zijn ploeg de draad tegen Heracles weer weet op te pakken. “Ons spel en het resultaat in Heerenveen was teleurstellend. De jongens hebben rond de paasdagen een paar dagen vrij gehad, dat leek ons goed om iedereen weer fris te krijgen voor de laatste weken van een lang en pittig seizoen.”

Gemengde gevoelens
Buijs kijkt met gemengde gevoelens naar de slotfase van het seizoen. “Aan de ene kant is het als trainer een mooie periode omdat je in mei om de prijzen gaat spelen, anderzijds realiseer ik me ook dat het naderende afscheid steeds dichterbij komt. Maar goed; we gaan er alles aan doen om het seizoen zo goed mogelijk af te sluiten. Je ziet wekelijks dat de verschillen in de Eredivisie heel klein zijn. Het zal gaan om details: wie heeft de vorm van de dag, is fris, benut de eerste kans. Dat soort dingen. Dat wordt bepalend. Ik denk dat we er goed op staan. Zondagmiddag 14.30 uur in eigen huis voor een vol stadion; we hebben er zin in!”

FC Groningen mist tegen Heracles Almelo naast de langdurig geblesseerden Radinio Balker en Jan Hoekstra, de geschorste Neraysho Kasanwirjo en de nog niet herstelde Tomas Suslov.

Voorbeschouwing
Bekijk de volledige voorbeschouwing met Danny Buijs op het Eredivisieduel met Heracles Almelo, waarin de hoofdtrainer ook ingaat op de transfer van Bjorn Meijer naar Club Brugge en de voor het publiek afscheid nemende Sergio Padt. De competitiewedstrijd in speelronde 30 staat zondagmiddag in Euroborg vanaf 14.30 uur onder leiding van scheidsrechter Edwin van de Graaf.

24 april 2022

FC Groningen heeft zondagmiddag met 0-1 verloren van Heracles Almelo. De stand was in de eerste helft al bereikt. Nikolai Laursen maakte halverwege de eerste helft het enige doelpunt van de wedstrijd.

20220424GRONINGENHERACLES001

In een goed gevulde – 20.471 supporters waren aanwezig - en zonovergoten Euroborg werd voorafgaand aan de wedstrijd afscheid genomen van Sergio Padt. De doelman verhuisde afgelopen zomer al naar de Bulgaarse kampioen PFK Ludogorets, maar moest zijn afscheid uitstellen door coronamaatregelen. Zondagmiddag kreeg de geëmotioneerde Padt alsnog een welverdiende ereronde en staande ovatie van de FC-supporters.
 
De eerste helft verliep moeizaam voor de FC. De Trots van het Noorden had veelvuldig de bal en probeerde meteen tot kansen te komen. Verder dan twee gevaarlijke ballen voorlangs van backs Damil Dankerlui en Bjorn Meijer kwam FC Groningen echter niet. Heracles verdedigde geduldig en loerde op een kans.
 
Die kwam er halverwege de eerste helft. Na oppikken van Anas Ouahim kwam de bal bij Nikolai Laursen, die via de onderkant van de lat hard raak schoot. Vlak voor rust ontsnapte de FC aan een tweede tegengoal, toen diezelfde Laursen bijna scoorde uit een vrije trap. Keeper Peter Leeuwenburgh redde goed door de bal via de lat uit het doel te tikken.

Strand Larsne

Ook na rust heerste er ondanks de tussenstand een goede sfeer in Euroborg. De ploeg van Danny Buijs ging met de steun van de FC-supporters op jacht naar de gelijkmaker. Met veel strijd en een vleugje opportunisme creëerde de FC een aantal goede mogelijkheden. Daleho Irandust werd na een mooie solo niet beloond met een strafschop nadat de middenvelder naar de grond ging in het strafschopgebied en Meijer zag zijn schot in de handen van de keeper eindigen. Aan de andere kant bleven ook de bezoekers uit Almelo gevaarlijk.
 
Met verse aanvallende krachten Romano Postema en Cyril Ngonge bleef FC Groningen het laatste deel van de wedstrijd drukken. Met name Paulos Abraham – de Zweedse aanvaller viel in de rust al in voor Mo El Hankouri – was met een vlammend schot dichtbij de 1-1, maar zag zijn inzet in minuut 83 gekeerd worden. Het bleek het laatste Groningse wapenfeit van de wedstrijd. De 0-1 nederlaag betekent een flinke tegenvaller in de strijd om een play-offticket.

van Kaam
Padt

Gerelateerd nieuws