zo 10 april 2022 12:15
Eredivisie
Van Hooijdonk (7)
Van Hooijdonk (53)
Van Beek (80)
3
1
Neraysho Kasanwirjo (29)
7
Van Hooijdonk
29
Neraysho Kasanwirjo
42
Kaib
46
Cyril Ngonge voor Paulos Abraham
53
Van Hooijdonk
65
Dresevic
68
Melayro Bogarde voor Bart van Hintum
68
Daleho Irandust voor Michael de Leeuw
68
Romano Postema voor Mo El Hankouri
71
Neraysho Kasanwirjo
78
De Jong voor Halilovic
80
Van Beek
83
Marin Sverko voor Damil Dankerlui
87
Musaba voor Sarr
90
Van der Heide voor Tahiri
90
Zaal voor Haye
0
45
90

SC Heerenveen - FC Groningen

Kaartverkoop
Voorbeschouwing
Wedstrijdverslag
De wedstrijd in beeld
8 april 2022

Zondagmiddag staat rond lunchtijd de Derby van het Noorden op het menu. FC Groningen treedt vanaf 12.15 uur in het Abe Lenstra Stadion aan tegen sc Heerenveen. De ploeg van hoofdtrainer Danny Buijs mist naast de bekende namen van Radinio Balker en Jan Hoekstra ook Tomas Suslov vanwege een blessure. Alle overige selectiespelers lijken zondag beschikbaar voor het competitieduel in Heerenveen.

10

FC Groningen verdedigt in Friesland de achtste plek op de ranglijst. Tegenstander sc Heerenveen bezet met vijf punten minder de 12de plek in de Eredivisie. De Trots van het Noorden weet zich zondagmiddag gesteund door een vol uitvak in het Abe Lenstra Stadion. “Dat is natuurlijk extra mooi,” stelt Buijs. “We gaan er alles aan doen om met een resultaat terug te keren in Groningen.”

Met Buijs aan het roer eindigde de Derby van het Noorden de afgelopen seizoenen in Friesland standaard in een 1-1 gelijkspel. “Ja, ik heb het wel vaker gezegd: de verschillen in de Eredivisie zijn heel klein. En daar komt de papegaai weer: we zullen zondag zelf een goede dag moeten hebben om een resultaat te halen. Daar geloven we in en we gaan voor een overwinning, maar als dat niet lukt gaan we voor 1-1,” zegt Buijs glimlachend met een knipoog naar de laatste remises tussen beide ploegen.

Voorbeschouwing
Bekijk de volledige voorbeschouwing met Danny Buijs op het Eredivisieduel met sc Heerenveen. De competitiewedstrijd in speelronde 29 van de Eredivisie staat zondagmiddag vanaf 12.15 uur onder leiding van scheidsrechter Danny Makkelie.

10 april 2022

FC Groningen heeft zondagmiddag in Friesland verloren van sc Heerenveen, 3-1. Bij rust stond het gelijk in het Abe Lenstra Stadion, 1-1. Neraysho Kasanwirjo maakte de Groningse treffer. Voor Heerenveen scoorde Sydney van Hooijdonk een keer voor en een keer na rust. Sven van Beek bepaalde tien minuten voor tijd de eindstand. 

20220410HEERENVEENGRONINGEN006

FC Groningen werd in Heerenveen gesteund door een uitverkocht uitvak. De support van de 960 meegereisde supporters in de hoek van het Abe Lenstra Stadion was goed te horen. Het duel begon energiek, maar FC Groningen kreeg al na 7 minuten spelen een tegentreffer te verwerken. Sydney van Hooijdonk kon vanuit een rebound binnen schieten, 1-0.
 
De spits van Heerenveen zag een kopbal tien minuten later van de lijn worden gehaald door Bart van Hintum en FC Groningen kwam het tweede deel van de eerste helft wat beter in de wedstrijd. Neraysho Kasanwirjo schoot na een half uur spelen fantastisch de gelijkmaker tegen de touwen. De jeugdinternational kreeg een afgeslagen corner voor zijn voeten, kapte zijn tegenstander uit en knalde met links onderkant lat binnen, 1-1. Daarmee was de stand bij rust in evenwicht. 

20220410HEERENVEENGRONINGEN019

Na rust was het weer de thuisploeg die vroeg scoorde. Van Hooijdonk draaide in de 53ste minuut weg bij zijn directe tegenstander en schoot raak, 2-1. Vlak na de achterstand was het Laros Duarte die gevaarlijk werd met een schot in de korte hoek, maar zijn inzet zag worden geblokt. Peter Leeuwenburgh hield zijn ploeg met nog een kwart wedstrijd te spelen in de wedstrijd nadat de doelman Van Hooijdonk op zich af zag stormen en de spits de bal van de voeten plukte.
 
Met het inbrengen van Romano Postema, Daleho Irandust en eerder al Cyril Ngonge ging het team van trainer Danny Buijs de laatste twintig minuten op jacht naar de gelijkmaker. Een steekbal van Duarte op Irandust sneed de verdediging ruim een kwartier voor tijd open en de invaller zag zijn inzet van de lijn worden gehaald door Ibrahim Dresevic. Heerenveen gooide tien minuten voor tijd de wedstrijd in het slot door een rake kopbal van Sven van Beek uit een hoekschop. De verdediger zette de 3-1 eindstand op de borden. Daar kon ook Duarte met een pegel op de lat in blessuretijd geen verandering meer in brengen.
 
FC Groningen speelt over twee weken thuis tegen Heracles Almelo. Zondagmiddag 24 april om 14.30 uur wordt afgetrapt in Euroborg. 
STEM HIER OP DE MAN OF THE MATCH 

20220410HEERENVEENGRONINGEN015
Ngonge1
20220410HEERENVEENGRONINGEN020

Gerelateerd nieuws