zo 20 maart 2022 12:15
Eredivisie
Ramselaar (48)
1
3
Mo El Hankouri (4) (P)
Michael de Leeuw (10)
Jorgen Strand Larsen (89)
4
Mo El Hankouri
10
Michael de Leeuw
41
Mike te Wierik
41
Bjorn Meijer
46
Almqvist voor Balk
46
Mahi voor Van de Streek
48
Damil Dankerlui
48
Ramselaar
63
Van Overeem
75
Paulos Abraham voor Damil Dankerlui
75
Melayro Bogarde voor Michael de Leeuw
75
Romano Postema voor Tomas Suslov
79
Sylla voor Van der Maarel
79
Gustafson voor Van Overeem
84
Emmanuel Matuta voor Laros Duarte
89
Jorgen Strand Larsen
90
Cyril Ngonge voor Mo El Hankouri
0
45
90

FC Utrecht - FC Groningen

Kaartverkoop
Voorbeschouwing
Wedstrijdverslag
De wedstrijd in beeld
14 maart 2022

Ga mee naar FC Utrecht-uit! FC Groningen sleepte zaterdagavond drie punten uit het vuur mede door de fanatieke steun van de supporters. Aanstaande zondag gaat de Trots van het Noorden op bezoek bij FC Utrecht. Suppoters met een seizoenkaart of clubcard kunnen tot en met donderdag tickets kopen. Er is zijn nog ruim tachtig buskaarten te koop. De kaartverkoop voor het uitduel bij sc Heerenveen startte dinsdagochtend 09.00 uur voor leden van de Supportersvereniging. De beschikbare bus was binnen 5 minuten uitverkocht. Ook zijn de publiekstribunes voor de thuiswedstrijd tegen Ajax geheel uitverkocht. 

Steun de ploeg zondag vanuit het uitvak in de Galgenwaard. FC Groningen gaat zondag op bezoek bij FC Utrecht, aftrap 12.15 uur. Na een zwaarbevochten punt in de Rotterdamse Kuip en de spectaculaire thuisoverwinning op N.E.C. kan de Trots van het Noorden de steun van de trouwe achterban wederom goed gebruiken.
 
Tot op heden werden al meer dan 520 tickets voor het uitvak in Utrecht verkocht, waar maximaal 590 FC-supporters welkom zijn. Seizoenkaart- en clubcardhouders hebben nog tot en met aanstaande donderdag 17 maart 23.59 uur om hun ticket voor één van de bussen aan te schaffen. Is zijn nog ruim tachtig kaarten te koop dus wacht niet te lang.
 
Publiektribunes uitverkocht 
FC Groningen speelt op zaterdag 2 april om 16.30 uur thuis tegen Ajax. In het tijd tussen het duel met Utrecht en de kraker tegen Ajax zit een interlandperiode. Voor de wedstrijd tegen Ajax zijn alle publiekstribunes uitverkocht.
 
Derby van het Noorden 
FC Groningen gaat op zondag 10 april op bezoek in Heerenveen voor de Derby van het Noorden. Tickets voor de bus voor leden van de Supportersvereniging waren dinsdagochtend binnen 5 minuten uitverkocht. Op dinsdag 22 maart 09.00 uur start de verkoop voor de groep supporters die behoort tot de Loyaliteitsgroep. Die verkoopperiode loopt tot en met maandag 28 maart 23.59 uur. Vanaf dinsdag 29 maart 09.00 uur tot en met donderdag 7 april 23.59 kunnen overige Seizoenkaart- en Clubcardhouders een kaart bestellen. Voor het uitvak in Heerenveen zijn 600 autokaarten en 360 buskaarten beschikbaar.

Verkoopperiodes
15-03-2022 09:00 t/m 21-03-2022 23:59: Leden Supportersvereniging (Bus) 
22-03-2022 09:00 t/m 28-03-2021 23:59: Loyaliteitsgroep (Bus&CAR)*
29-03-2022 09:00 t/m 07-04-2021 23:59: Seizoen (SCC)- en ClubCardhouders (CC) (Bus&CAR)

* Onder de ‘Loyaliteitsgroep’ vallen de supporters die de afgelopen vijf jaar onafgebroken een seizoenkaart hebben gehad (inclusief dit jaar), in het seizoen 19/20 minimaal naar vijf uitwedstrijden zijn geweest en vijfjaarkaarthouders.
 

NEC-87
18 maart 2022

FC Groningen speelt zondagmiddag in Stadion Galgenwaard tegen FC Utrecht. Aftrap in de Domstad staat gepland om 12.15 uur. Trainer Danny Buijs miste de afgelopen trainingen door ziekte waardoor assistent-trainer Adrie Poldervaart de voorbeschouwing voor zijn rekening nam. 

Danny Buijs was de afgelopen dagen niet op sportpark Corpus den Hoorn aanwezig wegens ziekte, maar club en trainersstaf hebben goede hoop dat de hoofdtrainer zondag voldoende is hersteld om te kunnen coachen in Galgenwaard.
 
FC Groningen maakte vorige week in de slotfase van de wedstrijd tegen N.E.C. een achterstand goed en won in een uitzinnige Euroborg met 4-3. “Dat zijn de wedstrijden die je onthoudt, de ontlading was fantastisch,” zegt Poldervaart over het voetbalgevecht van vorige week. “Maar we hebben niet zo goed gespeeld als de weken ervoor. Daar hebben we kritisch naar gekeken en zijn we deze week mee aan de slag gegaan.”
 
Het duel in Utrecht is de strijd tussen de huidige nummer 7 en 8 van de Eredivisie. De achterstand van FC Groningen op de Domstedelingen is 7 punten. “Utrecht heeft een zeer ervaren ploeg die er alles aan doet om hoog in het linkerrijtje te eindigen. Ze geven je het idee dat er ruimte ligt, maar lopen het heel snel dicht en zijn razendsnel in de omschakeling. Daar moeten we beducht voor zijn.”
 
FC Groningen wordt in Utrecht gesteund door ruim 540 supporters. De energie die zij brengen vanuit het uitvak, kan voor een boost zorgen voor de spelers op het veld. “Bij Feyenoord-uit hebben ze 90 minuten lang staan zingen. In Utrecht zijn het er nog weer meer dan in Rotterdam. Dat is fantastisch en doet veel met ons als ploeg.”
 
FC Utrecht – FC Groningen staat zondag middag vanaf 12.15 uur onder leiding van scheidsrechter Dennis Higler. Bekijk de hele voorbeschouwing van Poldervaart via onderstaande videoplayer. 

20 maart 2022

FC Groningen heeft een prachtige overwinning behaald in Utrecht. De Trots van het Noorden versloeg de Domstedelingen in Stadion Galgenwaard met 3-1. Mo El Hankouri zette de FC op voorsprong vanaf de strafschopstip, Michael de Leeuw verdubbelde de voorsprong al na tien minuten spelen en Jørgen Strand Larsen gooide vlak voor tijd het duel in het slot. Bart Ramselaar maakte in de tweede helft de Utrechtse goal. Door de winst verstevigt FC Groningen de achtste plaats op de ranglijst en is het gat met nummer 7 FC Utrecht geslonken tot vier punten. 

De Leeuw goal

Een bliksemstart! Zo was het begin van FC Groningen in de Utrechtse Galgenwaard het best te omschrijven. Michael de Leeuw zette letterlijk vanaf de eerste minuut druk op de keeper van de tegenstander waardoor de spits de bal afsnoepte. De Leeuw werd daarbij door doelman Fabian de Keijzer onderuit gehaald in het strafschopgebied. Hoewel scheidsrechter Dennis Higler met veel gebaren aangaf dat de Groninger een duikeling maakte, moest hij zijn eerste indruk na het bekijken van de beelden herzien en kreeg FC Groningen een strafschop.
 
Mo El Hankouri bleef kalm vanaf de stip en schoot de bal links van de keeper in de lege hoek, 0-1. FC Groningen bleef doorgaan en die energie leverde na tien minuten spelen een tweede treffer op. Neraysho Kasanwirjo speelde met een knappe pass Bjorn Meijer vrij. Zijn voorzet werd goed gecontroleerd door Jørgen Strand Larsen. De Noor legde terug op De Leeuw die met een droge knal raak schoot. De derde wedstrijd op rij dat De Leeuw scoorde, 0-2.
 
Utrecht leek het eerste kwartier overrompeld door FC Groningen, maar kreeg daarna ook kansen op een aansluitingstreffer. Anastasios Douvikas kreeg zijn voet niet achter een strakke voorzet van Remco Balk en Peter Leeuwenburgh redde op een schot van Quinten Timber. De keeper had na ruim een half uur spelen een fantastische reflex op een inzet van Sander van de Streek van dichtbij het doel. Vlak voor rust, die liefst 51 minuten duurde kreeg Bjorn Meijer een gele kaart voor een zuivere tackle op de bal, randje strafschopgebied. Gelukkig voor de FC ging de vrije trap op een gevaarlijke plek ruim over het doel.

Spitsenkoppel JSL MDL

De tweede helft begon met een domper. Bart Ramselaar kon al na drie minuten spelen scoren nadat de FC de bal niet weg kreeg en het schot van de Utrechtse middenvelder ging langs verschillende verdedigers in het doel, 1-2. Vrijwel direct na de tegentreffer was het weer De Leeuw die gevaarlijk werd. Een strakke voorzet vanaf rechts werd door de aanvoerder bij de eerste paal tegen het houtwerk gekopt. Strand Larsen kon de rebound net niet binnen tikken door toedoen van Mark van der Maarel.
 
De Trots van het Noorden bleef gevaarlijk. Damil Dankerlui zag zijn strakke voorzet tien minuten in de tweede helft bijna bij een ploeggenoot voor het doel belanden, uit een inworp van Bart van Hintum probeerde Strand Larsen het met een hoogstandje. Na een uur spelen kreeg De Leeuw – vrijstaand in het strafschopgebied – een pass van Kasanwirjo niet goed onder controle.
 
Douvikas was aan de kant van FC Utrecht dichtbij met een kopbal over het doel. De thuisploeg werd dreigender op zoek naar de gelijkmaker. Leeuwenburgh redde ruim een kwartier voor het einde knap op een kopbal van Douvikas uit een hoekschop. De keeper bokste de bal uit het doel. Utrecht ging Groningen achteruit drukken, maar verdedigend bleef de organisatie bij de FC overeind.
 
Trainer Danny Buijs, die na enkele dagen ziekte weer helemaal fit was om te coachen, bracht drie verse krachten onder wie de matchwinner van vorige week Romano Postema. De Groningers knokten als team voor ieder duel en hoewel de druk van Utrecht aanzienlijk was, gaf de ploeg weinig echte kansen weg.
 
Het was Strand Larsen die de wedstrijd vlak voordat de acht minuten aan blessuretijd inging in het slot gooide. De spits die al in zoveel persoonlijke duels had gestreden met de Utrecht-verdedigers controleerde een bal door het centrum van El Hankouri met de borst, nam deze fraai mee en schoot hard raak, 1-3. Door de mooie overwinning in Utrecht verkleinde FC Groningen het gat met de tegenstander en huidige nummer 7 van de ranglijst tot slechts vier punten.
STEM HIER OP DE MAN OF THE MATCH 

uitvak
20220320FCUTRECHTGRONINGEN038

Gerelateerd nieuws