za 12 maart 2022 18:45
Eredivisie
Michael de Leeuw (2)
Jorgen Strand Larsen (22)
Romano Postema (80)
Romano Postema (90)
4
3
Akman (13)
Schone (29)
Mattsson (32)
2
Michael de Leeuw
13
Akman
17
Jorgen Strand Larsen
17
Elkarouani
22
Jorgen Strand Larsen
29
Schone
32
Mattsson
46
Daleho Irandust voor Bart van Hintum
60
Mo El Hankouri
66
Cyril Ngonge voor Paulos Abraham
75
Laros Duarte
78
Damil Dankerlui voor Tomas Suslov
78
Romano Postema voor Michael de Leeuw
80
Romano Postema
82
Marquez voor Akman
87
Daleho Irandust
88
Bronkhorst voor Mattsson
88
Marin Sverko voor Mo El Hankouri
90
Romano Postema
90
Melayro Bogarde voor Neraysho Kasanwirjo
0
45
90

FC Groningen - NEC

Kaartverkoop
Voorbeschouwing
Wedstrijdverslag
De wedstrijd in beeld
1 maart 2022

FC Groningen won afgelopen weekend in een sfeervolle Euroborg met 1-0 van Willem II. De Trots van het Noorden gaat aankomende zaterdag op bezoek bij Feyenoord, aftrap 21.00 uur. Seizoenkaarthouders en supporters met een clubcard kunnen vanaf vandaag 09.00 uur tickets kopen. Er geldt vrij vervoer naar Rotterdam voor de FC-supporters.

Er geldt vrij vervoer naar Rotterdam voor ruim 1.000 supporters, maar houd er rekening mee dat de wedstrijd laat begint en dat supporters die reizen met het Openbaar Vervoer nog wel terug naar Groningen moeten kunnen komen. Kaarten zijn te koop via: tickets.fcgroningen.nl De verkoopperiode duurt tot aanstaande donderdag 3 maart 23.59 uur.
 
Verkoopperiodes Feyenoord uit
01-03-2022 09:00 t/m 03-03-2022 23:59: Seizoen (SCC)- en ClubCardhouders (CC) (Bus&VV)

FC Groningen speelt een week later – zaterdag 12 maart om 18.45 uur – thuis tegen N.E.C. Kaarten voor het duel met de promovendus uit Nijmegen zijn vanaf heden te koop via tickets.fcgroningen.nl. Supporters die de seizoensontknoping willen meemaken kunnen in de ticketshop ook een passe-partout aanschaffen voor de laatste vijf thuisduels. Een passe-partout is al te koop vanaf €75,-

De kaartverkoop voor het duel op bezoek bij FC Utrecht is in volle gang. De supporters die behoren tot de Loyaliteitsgroep kunnen vanaf vandaag (dinsdag 1 maart 09.00 uur) tot en met maandag 7 maart 23.59 uur een ticket kopen. Overige seizoenkaart- en clubcardhouders zijn op dinsdag 8 maart 09.00 uur aan de beurt. De wedstrijd in Utrecht wordt gespeeld op zondag 20 maart, aftrap 12.15 uur.
 
Verkoopperiodes FC Utrecht uit
01-03-2022 09:00 t/m 07-03-2022 23:59: Loyaliteitsgroep (Bus&CAR)*
08-03-2022 09:00 t/m 17-03-2022 23:59: Seizoen (SCC)- en ClubCardhouders (CC) (Bus&CAR)

* Onder de ‘Loyaliteitsgroep’ vallen de supporters die de afgelopen vijf jaar onafgebroken een seizoenkaart hebben gehad (inclusief dit jaar), in het seizoen 19/20 minimaal naar vijf uitwedstrijden zijn geweest en vijfjaarkaarthouders.

Fortuna Sittard-11
12 maart 2022

FC Groningen heeft zaterdag een spektakelstuk tegen N.E.C. met 4-3 gewonnen. De avond begon met een prachtige sfeeractie van de supporters en eindigde met een knal van Romano Postema die de Trots van het Noorden in blessuretijd naar de overwinning schoot. Invaller Postema maakte twee goals in de laatste tien minuten, ook Michael de Leeuw en Jørgen Strand Larsen scoorden voor de FC. Door de overwinning steeg de FC naar plaats 8 in de Eredivisie.

supporters

Een bizarre eerste helft met liefst vijf goals - waarvan twee voor de FC - en een rode kaart aan de kant van de bezoekers. Een van de hoogtepunten van de avond vond echter plaats nog voordat er tegen een bal was getrapt. Via een werkelijk schitterende sfeeractie lieten de FC-supporters zien hoe een Groningse nacht eruit ziet. Voor echte Groningers een reis vol met herkenningspunten.
 
FC Groningen begon vlammend aan de wedstrijd. Michael de Leeuw kopte de Trots van het Noorden al binnen twee minuten op voorsprong. De aanvoerder kreeg een voorzet van Tomas Suslov, won het duel van zijn tegenstander en kopte binnen. Zijn vijftigste eredivisiegoal voor de FC, 1-0.
 
N.E.C. kwam nog voor het kwartier spelen op gelijke hoogte. Keeper Peter Leeuwenburgh kon nog knap redding brengen op een schot vanuit een hoekschop, maar toen de rebound voor de voeten van Ali Akman kwam te liggen en de aanvaller een tegenstander uitkapte, was zelfs de doelman kansloos, 1-1. Enkele minuten daarna raakte Jonathan Okita de lat en leken de bezoekers het momentum over te nemen.
 
Souffian Elkarouni werd na 18 minuten spelen met rood van het veld gestuurd na een opstootje met Jørgen Strand Larsen. N.E.C. moest verder met tien man en de FC profiteerde vrijwel direct. Strand Larsen kopte een voorzet van Laros Duarte knap raak, de tiende competitiegoal voor de topscorer, 2-1.
 
De Nijmegenaren kwamen na een half uur spelen weer gelijk na een rake vrije trap van Lasse Schöne en pakte enkele minuten later zelfs een voorsprong. Balverlies in de Groningse verdediging werd afgestraft door Magnus Mattsson, 2-3.
 
Strand Larsen was vlak voor rust nog dichtbij een gelijkmaker. De Noor die dit seizoen al met een omhaal scoorde en een omhaal op de paal zag belanden, probeerde het wederom met een omhaal. Zijn schitterende inzet werd net onder de lat weggetikt door keeper Mattijs Branderhorst. FC moest na een spektakelstuk de kleedkamer opzoeken met een 2-3 achterstand. 

20220312GRONINGENNEC033

In de tweede helft ging de Trots van het Noorden nadrukkelijk op zoek naar de gelijkmaker. Strakke voorzetten van de zijkant van Suslov en Mo El Hankouri vonden net het eindstation Strand Larsen niet. N.E.C. bleef ondanks dat het met een man minder speelde ook gevaarlijk.
 
Hoewel de FC via aanvallend ingestelde wissels de druk opvoerde op N.E.C. en via de zijkanten gevaarlijke voorzetten in het drukke strafschopgebied pompte, lukte het niet om tot scoren te komen. Het waren twee invallers waardoor de ban wel brak. Damil Dankerlui gaf een afgemeten voorzet vanaf rechts waarna Romano Postema het kopduel won en binnen kopte. De derde FC-treffer gemaakt met het hoofd, 3-3.
 
Met nog tien minuten op de klok deed de FC er alles aan om de drie punten te pakken in Euroborg. Dankerlui zorgde aan de rechterkant wederom voor gevaar en Neraysho Kasanwirjo zag een hard schot geblokt. Het harde werken werd beloond. Postema kroonde zich tot matchwinner door in blessuretijd de bal bijna door het net heen te schieten. De spits ramde zijn tweede tegen de touwen, schoot de FC naar de overwinning en naar plaats 8 op de ranglijst. 

20220312GRONINGENNEC082 (1)
postema
postema meijer
20220312GRONINGENNEC084

Gerelateerd nieuws