zo 6 februari 2022 14:30
Eredivisie
Jorgen Strand Larsen (4)
Jorgen Strand Larsen (69)
2
1
Botos (60)
4
Jorgen Strand Larsen
36
Kuipers
46
Botos voor Lucassen
60
Botos
67
Cardona voor Lidberg
67
Berden voor Cordoba
69
Jorgen Strand Larsen
69
Jorgen Strand Larsen
77
Mo El Hankouri voor Paulos Abraham
77
Cyril Ngonge voor Tomas Suslov
85
Ross voor Rommens
85
Mulenga voor Oratmangoen
85
Daniël van Kaam voor Michael de Leeuw
90
Marin Sverko voor Bjorn Meijer
90
Romano Postema voor Jorgen Strand Larsen
0
45
90

FC Groningen - Go Ahead Eagles

Kaartverkoop
Voorbeschouwing
Wedstrijdverslag
De wedstrijd in beeld
5 februari 2022

FC Groningen zal zondag na maanden zonder weer support vanaf de tribunes ervaren. Het gevoel is echter dubbel want er heerst ook teleurstelling omdat er supporters en sponsors zijn die vanwege de opgelegde beperkingen helaas niet naar binnen mogen. Het stadionbezoek zal anders zijn dan u van ons gewend bent. FC Groningen vraagt hiervoor begrip en vraagt haar supporters onderstaande informatie goed door te lezen. 

20200913FCGroningenPSV101

Eerder deze week werd bekend dat de Trots van het Noorden 1/3 van haar stadioncapaciteit mag benutten. Zowel bij de toelating tot Euroborg als in het stadion zelf geldt vanwege coronamaatregelen aangescherpte regelgeving. Zo dienen supporters in het stadion te allen tijde anderhalve meter onderlinge afstand te houden en een mondkapje te dragen. Het mondkapje mag af wanneer je op je plaats zit.
 
Tijdsloten
Supporters die een plaats hebben geclaimd, wordt verzocht tijdig naar Euroborg te komen. Zoals bekend is er vanaf dit weekend de nodige verkeershinder in en rond Groningen. Ga goed voorbereid op weg naar Euroborg, voor meer informatie zie www.groningenbereikbaar.nl. Tevens hanteert FC Groningen – net als bij eerdere wedstrijden dit seizoen waarbij toeschouwers aanwezig konden zijn – tijdsloten voor de verschillende vakken. De kans is aanwezig dat je in een ander vak zit dan gebruikelijk, dus kijk goed welk tijdslot voor jou geldt.
 
Er zijn geen uitsupporters welkom en om zoveel mogelijk FC-supporters de mogelijkheid te geven de wedstrijd te beleven vanuit het stadion is het ook mogelijk een plaats te claimen in het gastenvak. De netten die er gebruikelijk hangen zijn weggehaald om zo optimaal mogelijk zicht te hebben op het veld.
 
Seizoenkaart niet geldig
De reguliere seizoenkaart is voor de wedstrijd tegen Go Ahead Eagles geen geldig toegangsticket. Supporters dienen in het bezit te zijn van een e-ticket, dat na het succesvol claimen van een plaats kan worden gedownload vanuit het persoonlijke FC Groningen ticketshop-account. Het e-ticket kan worden gescand vanaf de telefoon, maar FC Groningen adviseert het e-ticket uit te printen om hierdoor de doorstroom bij de ingangen te versnellen.

Check units

Coronatoegangsbewijs
Naast het e-ticket dienen alle supporters hun legitimatiebewijs bij zich te hebben en worden supporters en sponsors gecheckt op een coronatoegangsbewijs. Deze staat middels een QR-code in de CoronaCheck-app. Bezoekers krijgen een groen vinkje als ze volledig zijn gevaccineerd of een negatief testresultaat hebben via Testen voor toegang. Dit testresultaat mag maximaal 24 uur oud zijn. Testen voor toegang is weer open en kosteloos. Supporters die hiervan gebruik maken, dienen zelf een testafspraak in te plannen.
 
Supporters die een boosterprik hebben gehad, dienen deze handmatig toe te voegen in hun CoronaCheck-app. Dit gaat via het plusje rechtsboven. Vanaf aankomende dinsdag vervalt voor de mensen die langer dan 270 dagen geleden hun laatste vaccinatie hebben ontvangen, of mensen die langer dan 180 dagen een coronaherstelbewijs hebben de geldigheid van hun QR-code. Voor aankomende zondag heeft dit geen consequenties, maar de week daarop – zaterdag 12 februari 18.45 uur tegen Fortuna Sittard - kan dit wel het geval zijn. Zorg dat je altijd goed voorbereid aan de deur staat. Voor meer actuele informatie over het coronatoegangsbewijs verwijst de club door naar de website van het RIVM.
 
Polsbandje
FC Groningen voert zondag een test uit met coronacheckpunten. Op het voorplein van het stadion en op de looproute vanaf P3 naar Euroborg zijn grote units geplaatst waar mensen hun coronatoegangsbewijs kunnen laten checken. Supporters ontvangen hierna een polsbandje. Door het tonen van dat polsbandje kunnen ze bij de ingang van het stadion doorlopen. Uit deze test moet blijken of het de drukte bij de ingangen wegneemt en daarmee de doorstoom bevordert. Eenmaal binnen kan nergens worden gerookt, Euroborg is een rookvrij stadion. 

20200814GroningenPec009

Horeca
Hoewel helaas slechts 1/3 van de stadioncapaciteit kan worden benut, zijn alle horecapunten in het stadion geopend. Vanwege de minimale onderlinge afstand van anderhalve meter is het belangrijk om te zorgen voor maximale spreiding. Mocht het bij het ene horecapunt te druk zijn, loop dan door naar het volgende horecapunt. Houd altijd minimaal anderhalve meter onderlinge afstand en draag wanneer je niet op je plaats zit een mondkapje. In de vakken N/O/P wordt een test gehouden met horecabestellingen via de smartphone. De bestelling wordt online afgerekend, klaargemaakt en kan na bericht op de telefoon bij de unit worden afgehaald.
 
Stadions vol
FC Groningen realiseert zich dat bovenstaande verzoeken en maatregelen niet de gewenste wijze is waarop de club haar supporters en sponsors wil ontvangen. Echter is het op dit moment de enige mogelijkheid om wettelijk een voetbalwedstrijd te kunnen organiseren. De Trots van het Noorden pleit voor zo snel mogelijk weer volle stadions, waardoor de club alle toeschouwers een waardige FC-beleving kan bieden.

_MG_5617
4 februari 2022

FC Groningen hervat komende zondag (6 februari) de Eredivisie met een thuiswedstrijd tegen Go Ahead Eagles. Het duel in speelronde 21 wordt om 14.30 uur afgetrapt en voor het eerst in lange tijd is een deel van de supporters en sponsors welkom in het stadion. Trainer Danny Buijs kijkt met een goed gevoel vooruit op het duel met de ploeg uit Deventer, al hoopt de hoofdtrainer net als iedereen binnen FC Groningen dat de stadions zo snel mogelijk weer vol mogen.

Het goede gevoel van trainer Buijs zit in meerdere factoren. De laatste wedstrijd in de Eredivisie werd met ruime cijfers (3-1) gewonnen op bezoek bij Vitesse. Ten tweede ziet Buijs steeds meer spelers terugkeren op het trainingsveld. “We hebben iedereen op het trainingsveld, al is nog niet iedereen top wedstrijdfit,” aldus de trainer. “Maar de laatste periode trainen we wel met alle jongens op het veld, dat is enorm positief. Daardoor zie je dat de kwaliteit in de training omhoog gaat en dat zorgt ervoor dat jongens zich beter kunnen ontwikkelen.”

Zoals bekend is een deel van de supporters en sponsors weer aanwezig in Euroborg. Buijs baalt net als iedereen binnen FC Groningen dat slechts 1/3 van de capaciteit van het stadion mag worden benut. “Het zorgt voor verdeeldheid in je achterland terwijl de supporters zo massaal achter de club zijn blijven staan. Net als iedereen hoop ik dat we heel snel weer in vollere stadions kunnen spelen. Een derde is wel heel beperkend. Maar ik hoop wel dat die 1/3 er is, want we kunnen de steun enorm goed gebruiken.”

Het duel met Go Ahead Eagles wordt aanstaande zondag om 14.30 uur afgetrapt en staat onder leiding van scheidsrechter Alex Bos. Bekijk de volledige voorbeschouwing met hoofdtrainer Danny Buijs via onderstaande videoplayer.

6 februari 2022

FC Groningen heeft zondagmiddag met 2-1 gewonnen van Go Ahead Eagles. De jarige spits Jørgen Strand Larsen werd de matchwinner met twee treffers. Na een vroege voorsprong kwamen de bezoekers na een uur spelen uit het niets op gelijke hoogte. Even later was daar Strand Larsen opnieuw om de Trots van het Noorden de drie kostbare punten te bezorgen. 

photo6050821837698480183

FC Groningen kent een droomstart tegen Go Ahead Eagles. Na vier minuten is het al raak voor spits Jørgen Strand Larsen. Een prachtige aanval via Laros Duarte en Bjorn Meijer eindigt bij de jarige Noor. Hij maakt daarmee alweer zijn achtste treffer dit seizoen. 

De formatie van Danny Buijs is de bovenliggende partij in de rest van de eerste helft. Kansen voor Paulos Abraham, Michael de Leeuw en opnieuw Strand Larsen worden niet benut. Daardoor is de ruststand: 1-0. 

photo6050821837698480187

Ook na de rust knalt FC Groningen uit de startblokken. Bart van Hintum is het dichtste bij de tweede treffer, maar zijn kopbal gaat op de lat. De thuisploeg kan de overmacht niet uitdrukken in de score en uit het niets komt Go Ahead op gelijke hoogte na een uur spelen. Invaller Ioannis Botos kopt raak: 1-1.

photo6050821837698480223

Lang kunnen de bezoekers niet genieten van de gelijkmaker, want negen minuten later staat de jarige Strand Larsen opnieuw op voor FC Groningen. Hij controleert de bal knap net buiten het strafschopgebied en knalt overtuigend raak: 2-1.

Door de overwinning klimt FC Groningen naar plek 10 op de ranglijst in de eredivisie. Volgende week is er opnieuw een thuiswedstrijd. Zaterdag is Fortuna Sittard de tegenstander. Aftrap 18.45 uur in Euroborg.

photo6050821837698480247

Gerelateerd nieuws