di 21 december 2021 21:00
Eredivisie
Karlsson (68)
1
0
4
Neraysho Kasanwirjo
11
Damil Dankerlui voor Paulos Abraham
28
Michael de Leeuw
46
Beukema voor Hatzidiakos
53
Barasi voor Witry
68
Karlsson
69
Wessel Dammers voor Daniël van Kaam
69
Romano Postema voor Michael de Leeuw
78
Laros Duarte
83
Aboukhlal voor Wijndal
83
Cyril Ngonge voor Laros Duarte
83
Marin Sverko voor Bart van Hintum
87
Wessel Dammers
0
45
90

AZ - FC Groningen

Kaartverkoop
Voorbeschouwing
Wedstrijdverslag
De wedstrijd in beeld
23 november 2021

FC Groningen stelt de kaartverkoop voor de resterende uitwedstrijden in 2021 uit. Vanwege de onzekerheden omtrent de coronamaatregelen – waarbij de kans bestaat dat er geen publiek bij voetbalwedstrijden aanwezig mag zijn – gaan tickets voor de uitduels met achtereenvolgens Excelsior (beker, woensdag 15 december), Heracles Almelo (zaterdag 18 december) en AZ (laatste competitieduel van het jaar op dinsdag 21 december) nog niet in de verkoop.

FC Groningen wil voorkomen dat supporters kaarten aanschaffen, terwijl in de komende periode beslist gaat worden of er weer publiek bij voetbalwedstrijden welkom is. Totdat die duidelijkheid er is, ligt de kaartverkoop voor de resterende uitduels van dit kalenderjaar stil. Normaliter zou de Trots van het Noorden vandaag – dinsdag 23 november – starten met de kaartverkoop voor de duels in Rotterdam, Almelo en Alkmaar.

Mocht er worden besloten dat er later dit kalenderjaar wel supporters mogen meereizen met FC Groningen, zal de Trots van het Noorden vanzelfsprekend kaartverkoop voor de bovengenoemde uitwedstrijden opstarten. Daarbij zal de club rekening houden met de drie categorieën waarmee het gehele seizoen al wordt gewerkt; Bus lid SV, loyaliteitsgroep en overige seizoenkaart- en clubcardhouders. Logischerwijs zal de verkoopperiode per categorie dan wel worden ingekort ten opzichte van de periode die er normaal voor staat.

Hoewel FC Groningen van mening is dat voetbalwedstrijden op een (corona)veilige manier kunnen worden georganiseerd, is de club (en het betaalde voetbal in het algemeen) afhankelijk van de besluitvorming hierover in Den Haag.

21 december 2021

FC Groningen heeft de laatste wedstrijd van 2021 op bezoek bij AZ met 1-0 verloren. De Trots van het Noorden kwam al na 3 minuten spelen met een man minder te staan na een rode kaart van Neraysho Kasanwirjo. Het team knokte voor een punt, maar ging door een doelpunt van Jesper Karlsson halverwege de tweede helft ten onder, 1-0. Een zinderende slotfase werd niet beloond met de gelijkmaker.

Van Kaam

FC Groningen kwam al na 3 minuten spelen met tien man te staan nadat scheidsrechter Martin van den Kerkhof Neraysho Kasanworjo een rode kaart gaf na een tackle op Dani de Wit. Vanaf dat moment zette de Trots van het Noorden de vechtstand aan en knokte het voor iedere meter. Als team hield de negen overgebleven veldspelers vooral het centrum dicht.
 
AZ scoorde na negen minuten spelen, maar de goal van Yakinari Sugawara werd afgekeurd door de VAR vanwege buitenspel. Waar de taak voornamelijk bestond uit tegenhouden, zocht de FC bij balbezit zo snel mogelijk de spits Jørgen Strand Larsen. Het leverde halverwege de eerste helft een goede kans op voor FC Groningen. Een lange bal van Bjorn Meijer kwam via Strand Larsen bij Michael de Leeuw en de captain schoot via een tegenstander net over het doel.
 
Het lukte FC Groningen het spel van AZ dusdanig te ontregelen en de organisatie gesloten te houden waardoor het met een man minder op het veld amper grote kansen weggaf. De ruststand was dan ook 0-0 in Alkmaar. 

suslov

De tweede helft bleef het recept hetzelfde. Het elftal van AZ had de bal tegen de tien van Groningen, maar door de gedisciplineerde organisatie gaf de Trots van het Noorden weinig kansen weg. Wel probeerde de thuisploeg het doel van de FC van afstand vaker onder vuur te nemen. Keeper Peter Leeuwenburgh redde meerdere pogingen, maar was kansloos op het schot van Jesper Karlsson na bijna 70 minuten spelen, 1-0.
 
Nadat de ploeg op achterstand was gekomen werd er ook vanaf de FC-kant iets sneller druk gezet naar voren. Groningen toonde bravoure, ging vol in de duels en kreeg ook kansen. Strand Larsen werd op randje buitenspel terug gevlagd waardoor invaller Romano Postema wel scoorde, maar de goal niet doorging. Vijf minuten voor tijd dook Damil Dankerlui op in de spits na een lange bal van Marin Sverko. De back schoot hard op de vuisten van keeper Peter Vindahl, waarna de rebound van Postema naast ging.
 
De FC ging in de slotfase duidelijk op zoek naar een punt dat het zeker qua vechtlust verdiende. In de blessuretijd meldde ook Leeuwenburgh zich nog voorin, maar de keeper kreeg geen kans te scoren. FC Groningen drukte en kreeg de mogelijkheid via Cyril Ngonge. De topscorer schoot de laatste bal van de wedstrijd echter over het doel. Na ruim 90 minuten met een man minder te hebben gespeeld, werd de strijdlust van FC Groningen niet beloond en verloor het de laatste wedstrijd van 2021 met 1-0. 

STEM HIER OP DE OFFICE CENTRE MAN OF THE MATCH

Dankerlui
Strand Larsen

Gerelateerd nieuws